понеділок, 14 жовтня 2013 р.

Бейбі-млинці

Бейбі-млинці



Інгредієнти

млинці:
1 яйце
200 гр. яблучного йогурту
200 гр. молока
цукор за смаком
щіпка солі
ванільний цукор
1/2 ч.л. соди (не гасила)
борошно
начинка:
сир
цукор

Приготування:

З вище перерахованих інгредієнтів замішуємо тісто, борошна взяти стільки, що б тісто було по консистенції як рідка сметана, млинці нам потрібні тоненькі.
Готові млинці розрізати на 4 трикутника.
Приготувати начинку.

На кожен трикутник, на широку сторону, викладаємо начинку, загортаємо всередину краю і скручуємо рулетик.
Готові рулетики прижарить на вершковому маслі з обох сторін буквально хвилинку - півтори і подавати зі сметанкою або вареньицем.
Приємного апетиту!
Бейбі-млинці



Самі тоненькі млинці.



Інгредієнти:
350 мл молока
10 ст.л. борошна
3 яйця
2 ст.л. фруктози (можна замінити цукром, краще тростинним)
щіпка розпушувача
щіпка солі
пакетик ваніліну 1,5 г
1 ст.л. оливкової олії

Приготування

1. У великій мисці змішуємо спочатку всі сухі інгредієнти і яйця.
2. Додаємо гаряче молоко, збиваємо, додаємо масло, знову як слід збиваємо.
3. Розігріту сковороду змащуємо оливковою олією і виливаємо на неї полполовничка суміші. Не потрібно брати дуже багато! Сковорідка повинна бути вкрита тоненьким шаром, тоді буде смачно. Смажимо хвилину з одного боку і півхвилинки з іншого.
4. Подавати млинці можна з ягідним соусом, смаженими фруктами, морозивом або маскарпоне, що дуже і дуже смачно.
Самі тоненькі млинці.



Млинці "Ажурні"



Ці млинці виходять дуже смачними, тонкими, ніжними. А які вони ажурні, і все-все в дірочках!
Навіть якщо ви ніколи не пекли млинці, по цьому рецепту вони виходять у всіх!
Млинці дуже смачні і незвичайно красиві! Спробуйте!

Інгредієнти

0,5 л кефіру (півлітра)
1 стакан молока
1-2 яйця
1,5 ст. борошна
1 ст.л. цукру
0.5 ч.л. солі
1 ч.л. соди
рослинна олія

Спосіб приготування

1. У каструлю вилити кефір і трохи підігріти (повинен бути теплим, але не гарячим).
2. Додаємо яйце (якщо велика - одне, дрібне - два), цукор, сіль, соду і перемішуємо.
3. Кладемо борошно (приблизно 1.5 склянки), кладемо стільки, щоб маса була, як гарна густа сметана, тепер все ретельно перемішуємо, щоб не було грудочок.
4. Молоко доводимо до кипіння і тоненькою цівкою вливаємо в масу, весь час помішуючи (так ми заварюємо наше тісто!).
5. Якщо тісто вийшло рідким на ваш погляд, додайте трохи борошна (не хвилюйтеся, основна маса вже «зварилися»).
6. Додаємо 1-2 ст.л. рослинної олії, перемішуємо, тісто для випічки млинців готове!
7. Печіть млинці, якщо є можливість, на чавунній сковороді (за старою звичкою, я перед випіканням змащую сковороду ростить. маслом, незалежно від того, є чи у тесті масло або немає).
Млинці "Ажурні"






Млинці, тануть у роті



Інгредієнти:
-200 г молока,
-3 яйця,
-50 г пшеничного борошна ( або 2 ст.л. з великою гіркою),
-2 ч.л. вершкового масла (розтопленого),
-1 ст.л. цукру,
-щіпка солі,

Приготування:

Яйця, цукор і сіль покласти в миску

Збити віночком

Додати розтоплене масло і молоко

Додати борошно

Добре перемішати, щоб не було грудочок

Випікати на сковороді тонкими млинцями до золотистого кольору без масла (я змащувала)

(не пересмажувати, їм дуже мало треба...),

Я їла з Лабне та полуничним варенням. Смакота!

А дітям морозивом начинила

Малиновим топпінгом полила

Млинчиків виходить трохи, як раз на один раз нам вистачило!

Спробуйте ці смачні млинці хоч один раз! Може вам вони сподобаються так само, як і мені!
Млинці, тануть у роті



Несолодкі млинці з сирно-часниковою начинкою



Інгредієнти:
2 яйця
1 склянка борошна
1 стакан молока
соняшникова олія
щіпка солі
1-2 пучка дрібно нарізаної петрушки (можна більше)

Начинка:

100г сирної пасти
6 вяленных помідорів, дрібно нарізати
3-5 столових ложок оливкової олії
1-2 чайні ложки кмину
1-2 зубчики часнику видавити
1-2 моркви, відварити або запекти, потім нарізати
сіль і перець

Приготування:
Змішайте і збийте інгредієнти для млинців, крім олії. Потім почніть поступово підливати масло, доводячи суміш до однорідної консистенції.
З отриманого тесту обсмажте тонкі млинці і залиште їх на тарілці поки будете готувати начинку.
Для начинки збийте ручним блендером всі інгредієнти для начинки. Викладіть невелику кількість отриманої сирної маси на блін, скрутіть і злегка притисніть. Повторіть цю процедуру з іншою начинкою та млинцями. Млинці готові!
Несолодкі млинці з сирно-часниковою начинкою






Катаеф - арабські млинці з заварним кремом



Інгредієнти (на 10-12 млинців:)

борошно - 1 склянка
молоко - 1 стакан
вода - пів склянки
цукор - 1 ч. ложка
сухі дріжджі - 1/2 ч. ложки
розпушувач - 1/2 ч. ложки

Для крему:
молоко - 1 стакан
вершки будь-якої жирності - 1 стакан
крохмаль (краще кукурудзяний, але можна і картопляний) - 1/4 склянки
вода для розведення крохмалю - приблизно 3 ст. ложки
білий хліб без кірки - 3-4 шматочки близько 1,5 см в товщину
цукор - 3 ст. ложки
мелені фісташки - для прикраси

І для справжніх гурманів:
рожева вода - 1/2 ст. ложки (необов'язково)
вода квітів апельсина (orange blossom water) - 1/2 ст. ложки (необов'язково)

Приготування:

1. Краще приготувати заварний крем заздалегідь - хоча б за кілька годин до випікання млинців, тому що він повинен бути охолодженим і застиглим. Змішайте молоко з вершками і цукром, додайте в нього дрібно покришений білий хліб і все прогрійте, безперервно помішуючи, щоб шматочки хліба повністю розійшлися.

2. Коли молочна суміш стане дуже гарячою (почне парити), влийте в неї тонкою цівкою розведений у воді крохмаль. Енергійно продовжуйте розмішувати молочну масу, прогрійте до загустіння. Зніміть з вогню загустілий крем, перелийте його в окрему миску і дайте охолонути, щоб він став теплим. Поки крем остигає, періодично перемішуючи його, щоб він не покрився кіркою. Потім накрийте остиглий крем харчовою плівкою (покладіть її прямо на крем, щоб не було кірки) і відправте в холодильник, найменше - на 1 год, а краще на ніч.

3. Тепер потрібно приготувати млинці. Для цього потрібно всипати у воду сухі дріжджі, цукор і залишити на 3-5 хв для насичення дріжджів вологою і їх перетворення в розчин. Потім потрібно все перемішати, щоб дріжджі і цукор повністю розчинилися. Далі потрібно додати молоко, борошно і розпушувач, все розмішати, щоб вийшла однорідна суміш без грудок і залишити на 20 хв.

4. Випікайте млинці на антипригарній сковороді тільки з одного боку. Млинець буде готовий, коли верхній шар повністю підсохне. При випіканні потрібно відрегулювати нагрівання таким чином, щоб до моменту повного підсихання верхнього шару млинець став рум'яне, але не згорів знизу.

5. Готові млинчики складаються незажаренной стороною всередину, а його краї потрібно зліпити до середини. Заповнити кремом за допомогою кондитерського шприца.

6. Зверху можна прикрасити млинці меленими фісташками і подавати до столу.
Катаеф - арабські млинці з заварним кремом

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика