середа, 19 червня 2013 р.

КЛАСИЧНИЙ БІСКВІТ

КЛАСИЧНИЙ БІСКВІТ



Інгредієнти:

180 г цукру
150 г борошна
4 яйця
1 ч.л. ванільного цукру або щіпка ваніліну

Приготування:

Відокремлюємо білки від жовтків.

Починаємо збивати білки на найменшій швидкості міксера. Повільно, по одній ложці додаємо всипаємо цукор і ваніль. Збиваємо до жорстких піків.

Коли білкова маса стане білою і досить щільною, так само по ложці додаємо жовтки, продовжуючи збивати.

Прибираємо міксер і починаємо просіяти в миску з білками борошно, обережно вимішуючи ложкою у напрямку знизу вгору.

Готове тісто виливаємо у форму (для мене ідеально 21-23 см, так бісквіт виходить більш високим). Дно бажано застелити кружечком з пергаментного паперу. Бортики не змащувати.

Відправляємо бісквіт в розігріту до 190-200 градусів духовку на 20-25 хвилин.

Головне правило при випічці бісквіта - не відкривати дверцята духовки - інакше опаде. Я своїм домочадцям наказала ще й не топати на кухні і не розмовляти голосно. Коли підійде час, виймаємо форму і перевертаємо бісквіт на тарілку (ґрати, рушник) і даємо охолонути.

При дотриманні всіх правил бісквіт виходить високим і дуже повітряним. Він може стати чудовою основою для тортів, тістечок і десертів.

Якщо вказану кількість продуктів піч у формі діаметром 21 см, бісквіт легко розрізається на 3 досить пристойних коржа.
КЛАСИЧНИЙ БІСКВІТ



Бісквіт із згущеного молока



Швидкий рецепт бісквіта, який може стати основою будь-якого імпровізованого торта.
Ідеально підходить, якщо у вас мало часу або не виходить зробити бісквіт за класичними рецептами.

Інгредієнти:

- 1 б. згущеного молока;
- 1 яйце;
- 2 ст. л. цукру;
- розпушувач;
- 250 р борошна;
- 1 ст. л. какао.

Приготування:

Згущене молоко змішати з яйцем, додати цукор і добре розмішати.

Поступово додавати борошно з розпушувачем.

За бажанням додати какао або інші наповнювачі.

Тісто збити. Воно повинно вийде як сметана, при необхідності можна додати трохи води або молока.

Тісто перелити у форму і випікати при темперптуре 200 С

Такий бісквітний торт можна начинити покрити глазур'ю або кремом, це прекрасна основа для фантазії. Але він гарний і без начинки, у вигляді простого коржа.
Бісквіт із згущеного молока






Класичний бісквіт



Інгредієнти:
- 1 склянка цукру,
- 1 склянка борошна,
- 4 яйця
- ванілін на кінчику ножа

Приготування:

Відокремлюємо білки від жовтків. Починаємо збивати білки на найменшій швидкості міксера. Повільно, по одній ложці додаємо всипаємо цукор і ваніль.

Коли білкова маса стане білою і досить щільною, так само по ложці додаємо жовтки, продовжуючи збивати.

Прибираємо міксер і починаємо просіяти в миску з білками борошно, обережно вимішуючи ложкою у напрямку знизу вгору.

Готове тісто виливаємо у змащену маслом форму і відправляємо в розігріту до 190-200 градусів духовку на 20-25 хвилин.

Головне правило при випічці бісквіта - не відкривати дверцята духовки - інакше опаде. Я своїм домочадцям наказала ще й не топати на кухні і не розмовляти голосно. Коли підійде час, виймаємо форму і перевертаємо бісквіт на тарілку (ґрати, рушник) і даємо охолонути.

При дотриманні всіх правил бісквіт виходить високим і дуже повітряним. Він може стати чудовою основою для тортів. Даний екземпляр був знищений з чаєм без якої б то ні було просочення.

Приємного апетиту!
Класичний бісквіт
Класичний бісквіт
Класичний бісквіт
Класичний бісквіт
Класичний бісквіт
Класичний бісквіт
Класичний бісквіт
Класичний бісквіт



Класичний бісквіт



Інгредієнти:
- 1 склянка цукру,
- 1 склянка борошна,
- 4 яйця
- ванілін на кінчику ножа

Приготування:
Відокремлюємо білки від жовтків. Починаємо збивати білки на найменшій швидкості міксера. Повільно, по одній ложці додаємо всипаємо цукор і ваніль.
Коли білкова маса стане білою і досить щільною, так само по ложці додаємо жовтки, продовжуючи збивати.
Прибираємо міксер і починаємо просіяти в миску з білками борошно, обережно вимішуючи ложкою у напрямку знизу вгору.
Готове тісто виливаємо у змащену маслом форму і відправляємо в розігріту до 190-200 градусів духовку на 20-25 хвилин.
Головне правило при випічці бісквіта - не відкривати дверцята духовки - інакше опаде. Я своїм домочадцям наказала ще й не топати на кухні і не розмовляти голосно. Коли підійде час, виймаємо форму і перевертаємо бісквіт на тарілку (ґрати, рушник) і даємо охолонути.
При дотриманні всіх правил бісквіт виходить високим і дуже повітряним. Він може стати чудовою основою для тортів. Даний екземпляр був знищений з чаєм без якої б то ні було просочення.

Приємного апетиту!
Класичний бісквіт






Повітряний бісквіт



Вам знадобиться:
5 яєць,
1 склянку цукру,
1 склянку борошна,
щіпка соди,
пергамент для випічки.

Секрет перший. Для бісквіта яйця повинні бути добре охолоджено. Перед приготуванням їх необхідно витримати в морозилці 15 хвилин. Яйця розбиваємо в глибоку, зручну для збивання миску, щоб вміст в ній не разбрызгивалось. Збиває міксером на максимальній потужності.

Секрет другий. При збиванні миску необхідно злегка нахилити, а міксер тримати так, щоб віночки збивали яйця біля поверхні, тобто сильно поглиблювати їх не можна. Періодично поглиблюємо міксер для перемішування усієї маси. Збита яєчна маса повинна бути дуже пружною і збільшитися в об'ємі в 4-5 разів. Поступово, невеликими порціями всипаємо цукор, продовжуючи збивати і перемішувати масу міксером. Міксер вимикаємо.

Всипаємо борошно, акуратно перемішуючи. Додаємо дрібку соди. Тісто готове. Готуємо форму для випічки. Краще, щоб вона була роз'ємна. Вистилаємо дно форми пергаментом і посипаємо борошном. Попередньо розігріваємо духовку до 250 градусів. Тісто виливаємо у форму, ставимо випікати.

Секрет третій. Ні в якому разі не можна відкривати дверцята духовки, поки печеться бісквіт. В іншому випадку він просто опуститься.
При діаметрі форми 25 см, час випічки приблизно 40-45 хвилин. Готовий бісквіт дістаємо з духовки, охолодити у формі і тільки потім виймаємо з неї. Ось і все!
Повітряний бісквіт

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика