Ангельський бісквіт з кумкватами-гриль.
Рецепт, звичайно ж не новий - ангельський бісквіт відомий багатьом. Але сьогодні я хочу показати новий погляд на цей чудовий десерт. Замість вершків використовуємо сметану, замість ягід - кумквати гриль, а подачу зробимо порційній.
Час приготування: 40 хвилин
Порцій: 3-4 порційних бісквітів
Складність страви: #м3_из_5
Схожі рецепти: #готовим_десерты #из_сметаны
Вам буде потрібно:
• 5 яєчних білків,
• 50 г + 20 р цукрової пудри,
• 50 г білого цукру,
• 50 г борошна,
• 400 г жирної (у мене 38%) сметани,
• 100 г кумкватов.
Як готувати:
1. Білки збиваємо в піну.
2. Додаємо до них цукор і збиваємо до стійкої піни.
3. Змішуємо борошно і 50 г цукрової пудри і акуратно вводимо їх в білки.
4. Отримане тісто кладемо в чашу мультиварки і готуємо в режимі випічки 25-30 хвилин. Якщо використовуєте духовку, пекти потрібно стільки ж часу в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці.
5. За допомогою круглих виїмок вирізаємо з охолодженого бісквіта кола однакової форми. У мене вийшло 3. Розрізаємо кожен круг навпіл.
6. Для крему додаємо до сметані залишилася цукрову пудру і ретельно перемішуємо.
5. Кумквати ріжемо шматочками і обсмажуємо на грилі з обох сторін по 1-2 хвилини.
6. Половинки бісквіта промазуємо кремом, викладаємо на одну з них кумквати, накриваємо другою. Вийшло тістечко обмазуємо кремом. Прикрашаємо кумкватами і м'ятою.
З обрізків бісквіта і залишків крему можна зробити пару порцій Панчо, додавши ананас і волоські горіхи.
Приємного апетиту!
Автор: Imungu
Академія кулінарії - ми навчимо Вас готувати!
Класичний бісквіт.
При дотриманні всіх правил бісквіт виходить високим і дуже повітряним. Він може стати чудовою основою для тортів.
Час приготування: 45 хв
Порцій: 4-6
Складність страви: #м3_из_5
Схожі рецепти: #готовим_выпечку #из_фарша
Вам буде потрібно:
1 склянку цукру,
1 склянку борошна,
4 яйця
ванілін на кінчику ножа
Як готувати:
1. Відокремлюємо білки від жовтків. Починаємо збивати білки на найменшій швидкості міксера. Повільно, по одній ложці додаємо всипаємо цукор і ваніль.
2. Коли білкова маса стане білою і досить щільною, так само по ложці додаємо жовтки, продовжуючи збивати.
3. Прибираємо міксер і починаємо просіяти в миску з білками борошно, обережно вимішуючи ложкою у напрямку знизу вгору.
4. Готове тісто виливаємо у змащену маслом форму і відправляємо в розігріту до 190-200 градусів духовку на 20-25 хвилин.
5. Головне правило при випічці бісквіта - не відкривати дверцята духовки - інакше опаде. Коли підійде час, виймаємо форму і перевертаємо бісквіт на тарілку (ґрати, рушник) і даємо охолонути.
Приємного апетиту!
Академія кулінарії - ми навчимо Вас готувати
Медовий бісквіт.
Дуже смачний ніжний бісквіт, в міру пахне медом, тане в роті! Відмінно піднімається, не обпадає, ні шапки, і максимально простий в приготуванні!
Час приготування: 40-50 хвилин
Порцій: 4-6
Складність страви: #d3_из_5
Схожі рецепти: #готовим_торты #из_меда
Вам буде потрібно:
яйця 6 шт,
цукор 160 гр,
мед 2 ст л,
борошно 190 гр.
Як готувати:
1. Збиваємо яйця, цукор і мед до щільної білої маси. Не менше 10 хвилин. В обсязі має збільшитися в 4 рази приблизно!
2. Потім акуратно додаємо борошно і перемішати знизу вгору. Випікати при Т 170-180С. Готовність визначаємо шпажкою. Охолодити у формі!
- Альтернативний спосіб приготування: -
1. Збиваємо яйця, цукор і мед до щільної білої маси. Не менше 10 хвилин. В обсязі має збільшитися в 4 рази приблизно! Потім акуратно додаємо борошно і перемішати знизу вгору.
2. Тісто вилити у форму, застелену папером для випічки. Не забудьте прямо перед випічкою крутонути в яку-небудь сторону пару разів (щоб поверхня була рівною). Випікати в розігрітій до 170-180С духовці. Готовність визначаємо шпажкою. Охолодити у формі!
3. Потім проводимо ножем уздовж стінок і викладаємо бісквіт на стіл. Розрізати корж на 3 частини. Перемазати шкіри вареним згущеним молоком (можна згущене молоко збити з вершковим маслом (150 г) або зі сметаною).
4. Верхній корж не треба мазати кремом. Його заллємо шоколадною глазур'ю і в центр насыпем трохи горіхів. Чекати просочення не потрібно, можна їсти відразу.
Приємного апетиту!
Академія кулінарії - покрокові фоторецепты для новачків і професіоналів
Немає коментарів:
Дописати коментар