неділя, 23 червня 2013 р.

Біляші

Біляші



Інгредієнти:
Для тіста:
- 1/2 склянки теплої води
- пакетик сухих дріжджів (7г)
- 1 ч. ложка цукру
- 1 склянку молока (3,5%)
- 100 г вершкового масла
- 2 ч. ложки солимука (скільки візьме)

Для начинки:
- 500 г фаршу (у мене змішаний)
- 1 велика цибулина
- 2 зубчики часнику
- 100-150 мл вершків (33%)
- спеції: сіль, перець, перець кайєн, спеції для фаршу
- олія для смаження

Приготування:

Спочатку зробити тісто:
У теплій воді розчинити цукор і всипати дріжджі.
Перемішати і відставити хвилин на 15, до появи шапки.
До теплого молока влити розтоплене вершкове масло і сіль.
Додати дріжджову суміш і перемішати.
Поступово підсипаючи борошно, замісити тісто.
Коли тісто можна буде взяти в руки, дістати його і продовжуючи підсипати борошно, вимісити в гладке тісто на столі.
У каструлю налити пару ст. ложок раст. масла і розмазати по дну і стінкам.
Перекласти туди тісто, обкатати в олії, накрити і поставити в тепло на 1,5-2 години.
У цей час приготувати начинку:
До фаршу видавити часник.
Додати дрібно порізану цибулю
Додати спеції і перемішати.
Влити вершки і знову перемішати.
Ліпимо і смажимо:
Тісто обім'яти і змазаними раст. маслом руками сформувати кульки.
Дати їм постояти хвилин 10.
З фаршу теж наліпити таку ж кількість кульок.
На присипаному борошном столі, кулька з тіста приплюснути долонькою (тісто дуже м'яке і податливе - качалка не потрібна.)
В серединку покласти кульку-начинку і защипати тісто навколо начинки, залишаючи серединку відкритою.
Дати постояти хвилин 15.
Смажити на сковороді у великій кількості розпеченого раст. олії з двох боків до золотистої скоринки, спочатку відкритою стороною вниз, потім перевертаємо.
Готові біляші складати на паперові серветки, щоб пішло зайве масло.
І відразу подавати, дуже смачно зі сметанкою.
От і все!!!
Біляші
Рецепти від Щасливого Кулінара, www.HappyKulinar.ru

Біляші

Інгредієнти:
Для тіста:
- 1/2 склянки теплої води
- пакетик сухих дріжджів (7г)
- 1 ч. ложка цукру
- 1 склянку молока (3,5%)
- 100 г вершкового масла
- 2 ч. ложк



Готуємо самі смачні біляші (перемячи)



Інгредієнти:

Для тіста:
- 500 мл теплого молока;
- 100-150гр води
- 30 г свіжих дріжджів або одна пачка сухих;
Для приготування дріжджів, можна використовувати молоко:
- 1 кг борошна;
- 1 яйце + 1 жовток за бажанням
- білок потім можна перемішати з фаршем
- 50-100гр сливочкого масла
- 1.5 ст. л. цукру;
- 1 ч. л. солі;
- 2 ст. л. рослинного масла + для смаження.

Для начинки:
- 600-700 г фаршу;
- 1 велика цибулина;
- сіль і перець - за смаком.

Приготування:

фарш я готую змішаний з яловичини і свинини приблизно 50 на 50
підливаю води так, щоб фарш був трохи порідко середньої консистенції
цибулю можна провернути через м'ясорубку, але я беру велику цибулину і дрібно ріжу.
Готувати біляші потрібно в глибокій розігрітій сковороді з великою кількістю соняшникової олії. Обсмажувати біляші потрібно обов'язково дірочкою вниз на середньому вогні, як тільки тісто досить підрум'янитися (див. знімок), біляші перевернути, вогонь зменшити, накрити кришкою і далі готувати приблизно 10 хвилин.
За кілька хвилин до готовності я підливаю в дірочку біляша масло, взяте ложкою з самої сковорідці.
Готуємо самі смачні біляші (перемячи)






Біляші



Інгредієнти:

Для тіста:
- 1/2 склянки теплої води
- пакетик сухих дріжджів (7г)
- 1 ч. ложка цукру
- 1 склянку молока (3,5%)
- 100 г вершкового масла
- 2 ч. ложки солі

Для начинки:
- 500 г фаршу (у мене змішаний)
- 1 велика цибулина
- 2 зубчики часнику
- 100-150 мл вершків (33%)
- спеції: сіль, перець, перець кайєн, спеції для фаршу
- олія для смаження

Приготування:

Спочатку зробити тісто:
У теплій воді розчинити цукор і всипати дріжджі.
Перемішати і відставити хвилин на 15, до появи шапки.
До теплого молока влити розтоплене вершкове масло і сіль.
Додати дріжджову суміш і перемішати.
Поступово підсипаючи борошно, замісити тісто.
Коли тісто можна буде взяти в руки, дістати його і продовжуючи підсипати борошно, вимісити в гладке тісто на столі.
У каструлю налити пару ст. ложок раст. масла і розмазати по дну і стінкам.
Перекласти туди тісто, обкатати в олії, накрити і поставити в тепло на 1,5-2 години.
У цей час приготувати начинку:
До фаршу видавити часник.
Додати дрібно порізану цибулю
Додати спеції і перемішати.
Влити вершки і знову перемішати.
Ліпимо і смажимо:
Тісто обім'яти і змазаними раст. маслом руками сформувати кульки.
Дати їм постояти хвилин 10.
З фаршу теж наліпити таку ж кількість кульок.
На присипаному борошном столі, кулька з тіста приплюснути долонькою (тісто дуже м'яке і податливе - качалка не потрібна.)
В серединку покласти кульку-начинку і защипати тісто навколо начинки, залишаючи серединку відкритою.
Дати постояти хвилин 15.
Смажити на сковороді у великій кількості розпеченого раст. олії з двох боків до золотистої скоринки, спочатку відкритою стороною вниз, потім перевертаємо.
Готові біляші складати на паперові серветки, щоб пішло зайве масло.
І відразу подавати, дуже смачно зі сметаною.
Біляші
Біляші
Біляші



Біляші по ГОСТУ



Інгредієнти
тісто
-борошно в.с. 605 г
-дріжджі сухі-7 г (2ч.л.)
-сіль 10 г
-цукор 39 р
-вода 332 г
-маргарин столовий (раст.масло) 20 г
начинка
-м'ясо 650 г
-цибуля ріпчаста 150 г
-сіль 10 г
-чорний перець щедро
-вода крижана 80 г

Спосіб приготування
Це пиріжки з кіоску, один в один! Скоринку ось цю тоненьку, м'яку, найсмачнішу, впізнаєте?
Замісити тісто з усього, крім маргарину, воду взяти теплу 36-37С. Промесить 5-7 хвилин, потім додати розм'якшений маргарин і вимішувати поки не буде відставати від стінок чаші. Тісто виходить липковатое. накрити плівкою, поставити бродити на 3-4 години при Т 35-40С. Обім'яти 2-3 рази за час бродіння.
Приготувати начинку - м'ясо пропустити через м'ясорубку з звичайної гратами, додати дрібно порізану цибулю (можна пропустити через м'ясорубку разом з м'ясом), сіль, перець, крижану воду і вимісити.
Тісто розділити на шматочки по 55г - 18 штук. При обробленні руки та інвентар змащувати олією (присипати борошном не можна, вона буде горіти в жиру при смаженні). Скачати в кульки, викладати на відстані 5 см один від одного на змащений олією стіл, залишити на 5 хвилин. Потім перевернути кульки дном вгору і пальцями розтягнути в невеликі коржі. Викласти начинку (по 44 г), защипить, дати расстойку.
Рослинна олія розігріти в сковороді з високими бортами до Т=180-190С. смажити 7 хвилин - 2 хв на стороні з защипами, 2 - на гладкій, ще 2 - на боці з защипами, і 1 - на гладкою. Викласти на паперові або вафельні рушники, накрити рушником, щоб отмякли. Готове!
Біляші по ГОСТУ

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика