вівторок, 11 червня 2013 р.

СМАЧНІ ТОНКІ МЛИНЦІ

СМАЧНІ ТОНКІ МЛИНЦІ



Інгредієнти:
-350 мл молока
-10 ст.л. борошна
-3 яйця
-2 ст.л. фруктози (можна замінити цукром, краще тростинним)
-щіпка розпушувача
-щіпка солі
-пакетик ваніліну 1,5 г
-1 ст.л. оливкової олії

Приготування
1. У великій мисці змішуємо спочатку всі сухі інгредієнти і яйця.
2. Додаємо гаряче молоко, збиваємо, додаємо масло, знову як слід збиваємо.
3. Розігріту сковороду змащуємо оливковою олією і виливаємо на неї полполовничка суміші. Не потрібно брати дуже багато! Сковорідка повинна бути вкрита тоненьким шаром, тоді буде смачно. Смажимо хвилину з одного боку і півхвилинки з іншого.
4. Подавати млинці можна з ягідним соусом, смаженими фруктами, морозивом або маскарпоне, що дуже і дуже смачно.



Млинці зі свіжими фруктами


Інгредієнти

Для млинців:
Борошно 300 г
Молоко 500 мл
Вершкове масло 50 г
Цукор 1 ст.л.
Яйця 2 шт
Ваніль
Для соусу:
Мускусна диня 1/2 (невеликої дині)
Імбир 1 см
Бренді 2 ч.л.
Коричневий цукор 1 ст.л.
Кориця
Начинка:
Абрикоси 3 шт
Жовті сливи 3 шт
Мускусна диня-100 г
Мед 50 г
Рецепт приготування

1 Готуємо соус. Зрізаємо з дині шкірку і ріжемо її на кубики.Измельчаем з допомогою блендера в пюре. Додаємо тертий імбир,бренді, цукор і корицю і ставимо на маленький вогонь на пів години.
2 Тим часом робимо млинці. Висипаємо в миску борошно. Молоко змішати з яйцями і злегка збиваємо. Розтоплюємо вершкове масло. Вливаємо всі рідкі інгредієнти до борошна, ретельно перемішати. Додаємо цукор і ваніль і ще раз добре перемішуємо, щоб не було грудок. Випікаємо тонкі млинці на добре розігрітій сковороді.
3 Робимо начинку. Ріжемо дрібно абрикоси, сливи і диню. Змішуємо фрукти з медом.
4 Викладаємо начинку на млинець і звертаємо його. Зверху поливаємо соусом. Приємного апетиту!)



Карамельні млинці з яблуками



Для тіста:

120 гр. борошна
250 мл. молока
125 мл. води
50 гр. цукру
2 яйця
щіпка солі

Для начинки:

6 яблук
20 мл. лимонного соку
1 ч. л. цедри лимона
½ ч. л. кориці
2 ст. л. вершкового масла
70 гр. цукру
250 мл. сметани
3 ст. л. цукрової пудри

Приготування:

Спочатку приготуємо млинці. Для цього у великій мисці змішаємо молоко, воду, цукор, яйця і сіль. Додамо борошно і зіб'ємо до отримання однорідної маси без грудочок. Подогреем сковороду на середньому вогні. Змастимо рослинним маслом. Близько ¼ ковшика (або ополоника) виллємо на сковороду.
Дайте тесту рівномірно розтектися і тонким шаром покрити сковороду. Знову поверніть сковороду на вогонь і почекайте поки краю на одній стороні придбають золотисто-коричневий відтінок і почнуть відступати від поверхні. Лопаткою переверніть млинець на іншу сторону і эут бік досмажте тільки до золотистого кольору. Не забувайте перемішати тісто кожен раз перед тим, як приступити до нового млинцю. Викладайте млинці на термостійку тарілку.
Очистіть яблука від шкірки і кісточок. Наріжте їх на дрібні квадратики. Яблука викладіть в миску, додавши цедру, лимонний сік і корицю.
У сковороді розтопити масло на середньому вогні. Всипте цукор і готуйте, періодично помішуючи, поки цукор не стане бурштиновим кольором. Якщо карамель починає набувати темний відтінок, негайно знімайте з вогню. Додайте яблука і готуйте, помішуючи, поки вони не стануть м'якими і карамель вбереться. Знімайте з вогню. Сметану змішайте з цукровою пудрою. Перемішайте.
На око розподіліть яблука з млинчиків. Зверху залийте приготовленої сметаною. Скрутіть млинці. Подавайте гарячими, з залишками карамельних яблук і сметанним соусом. Приємного апетиту!






Млинці Полосатики



Інгредієнти:

- 2-3 ст. борошна
- 0,5 л сироватки
- 1 яйця
- 3 ст.л. цукру
- 2 ст.л. рослинного масла
- 2 ст.л. какао
- 1 ч.л. солі

Рецепт млинчиків

1. В половину сироватки додаємо яйце, цукор, сіль, добре розмішуємо. Всипаємо просіяне борошно і замішуємо тісто як густа сметана.



Потім додаємо решту сироватку, рослинне масло, і виходить в міру рідке млинцеве тісто без грудок.



2. 1/3 тіста відливаємо в окремий посуд і додаємо какао.



Добре вимішуємо. Тепер переливаємо це тісто в звичайний цілий целофановий пакет і зав'язуємо, а в куточку робимо маленьку дірочку.



3. Тепер на сковороду наливаємо порцію тіста,



і відразу починаємо з целофанового пакета коричневим тестом робити смуги.



Потім швидко перевертаємо і через 1-2 хвилини знімаємо млинець.

Подавати можна зі сметаною або варенням. Можна начинити тертим яблучком, перемішаним з родзинками і корицею. Приємного апетиту!



Пишні млинці



Інгредієнти:

2 яйця
300 мл молока
2 ст.л. цукру
щіпка солі
300 г борошна
2,5 ч.л. розпушувача
60 г розтопленого вершкового масла

Приготування:

1. Яйця збиваємо з молоком і цукром. В окрему миску просіваємо борошно з сіллю і розпушувачем. З'єднуємо дві суміші і замішуємо густе тісто.
Вливаємо розтоплене олію і ще раз добре перемішуємо. Даємо постояти 5 хвилин
2. Розігріваємо сковороду на вогні трохи нижче середнього. Змащуємо рослинним маслом. Виливаємо приблизно півтори ст.л. тесту і злегка розподіляємо його у формі кола. Шар тесту повинен бути близько 4 мм. Печемо близько 1-2 хвилин, перевертаємо і печемо ще хвилину.
Пишні млинці






Заварні млинці на кефірі



Інгредієнти:

кефір (1% жирності) 350 мл
окріп 250 мл
борошно 250 г
яйце 3 шт.
сіль 0,5 ч. л.
цукор 1 ст. л.
сода 0,5 ч.л.
рослинна олія 3 ст. л. (в тісто)
сирний сир з зеленню (для начинки)

Приготування:

Збити яйця з сіллю і цукром.
Не перестаючи збивати, вливаємо киплячу воду. Яйця не згортаються. Обсяг сильно збільшиться, так що посуд візьміть побільше.
Соду погасити в кефірі. Потім в заварную суміш поступово додаємо борошно і кефір із содою. Тісто має бути досить рідке, як рослинна олія. Якщо густовато, можна додати окріп. У готове тісто додати 3 ст. л. масла.
Випікати млинці на сильному вогні, змащуючи маслом сковороду. Наливаємо тоненько.
Додаємо начинки для млинців за бажанням. У цьому рецепті - сир.



СМАЧНІ МЛИНЦІ З ЗАВАРНИМ КРЕМОМ



Інгредієнти:

Для млинців:

500 мл молока
200 г борошна
2 яйця
2 ст.л. рослинної олії
1 ст.л. цукру
1 пакетик розпушувача
сіль
ванілін
Для заварного крему:

2,5 скл. молока
3 ст.л. борошна
1 склянка цукру
2 яйця
70 гр вершкового масла
Кокосова стружка для прикраси

Приготування:

Приготуйте млинці по цьому рецепту або вашим улюбленим рецептом) Заварний крем у мене залишився після приготування торта, приготувати його нескладно, от рецепт заварного крему.

Отже, все готово і тепер можна приступити до приготування млинчиків з заварним кремом. Млинець викладаємо на дощечку і обрізаємо з двох сторін. На край млинця викладаємо 2-3 ложки крему, трохи розподіляємо його по блинчику, але основна частина крему повинна залишитися на краю. Акуратно згортаємо млинці в трубочку.
Таким чином звертаємо всі млинці і акуратно складаємо їх на тарілку.
Посипте млинці кокосовою стружкою.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика