неділя, 30 червня 2013 р.

Сирна запіканка без борошна і манки

Сирна запіканка без борошна і манки



Інгредієнти:

сир 500гр.
яйця 4-5шт.
цукор 2/3 склянки
масло вершкове 30г.
ванілін
курага
родзинки
додатково:
масло вершкове для змащування форми
солодкі мелені сухарі

Приготування:

Для обсипання форми для випічки я беру товчені сухарі з солодкої булочки - це додає готової запіканці прекрасну скоринку і смак. Якщо сподобається з сухариками, то спробуйте посмажити сирники, які треба обваляти в таких сухариках замість борошна - буде просто прекрасний смак .

Сир можна збити блендером або пропустити через м'ясорубку - це лише справа смаку. Нам , буває, хочеться і однорідної запіканки, але частіше - з крупиночками сиру. Так-же без різниці яка жирність у сиру. Якщо сир знежирений, то можете присмачити його вершковим маслом. Я купую тільки домашній сир, і люблю , щоб не було зайвої сироватки.

Я рукою перемішую сир з яйцями, цукром,шматочками вершкового масла, ваніліном. Потім додаю родзинки, шматочки кураги і перемішую ще раз.

Форму для випічки (у мене скляна) щедро змастити вершковим маслом і густо обсипати сухарями. Вилити сирну масу у форму . Якщо залишилися сухарі, то не соромтеся, посипте ними і зверху. Якщо подобається, то зверху маси розкладіть дрібне галетне печиво, размоченное злегка в молоці.

Випікати запіканку треба при середній температурі (150 - 160 *) 30 хвилин. Потім я вимикаю духовку, а запіканку не дістаю хвилин 5.

На фото запіканка тільки з духовки, вона із знежиреного сиру, з маслом, яєць 5 штук, сухариків на посипання зверху не залишилося. Чесно кажучи, я на око все кладу, виходячи з того, що є в холодильнику, на результат випічки це не впливає ні грама.

Якщо ви теж не любите сирні запіканки з манкою, борошном та ін., то спробуйте мій рецепт . Запіканка буде дуже соковита, м'яка і не опадає після випічки і охолодження
Сирна запіканка без борошна і манки



Кабачкова запіканка.



Інгредієнти:

400 грам кабачка,
100 грам сиру,
2 яйця,
100 грам сметани,
0,5 чайної ложки гашеної соди,
150 грам борошна,
зелень,
0,5 чайної ложки солі.,
перець.

Як робити:

Кабачок натерти, віджати гарненько. Сир дуже дрібно порізати або натерти, порізати зелень. Соду змішати зі сметаною, залишити на 5 хв, додати яйця, сіль, перець, збити виделкою, всипати борошно, перемішати. Потім туди ж викласти сир, кабачок і зелень, змішуємо і виливаємо у форму невеликого діаметра (змастити). Запікати 40-50 хв при температурі 180 градусів.
Кабачкова запіканка.






Вершкова запіканка Марти Стюарт


_______________________________________________
Що потрібно:
макарони - 500 г
сир чеддер - 300 г
сир пекоріно - 150 г
оливкова олія - 5 ст. л.
сіль - щіпка
хліб для тостів - 200 г
вершкове масло - 200 г
молоко - 0,5 л
борошно - 2 ст. л.
мускатний горіх - щіпка

Що робити:
Зварити макарони.
З хліба зрізати скоринки, а з м'якоті вирізати квадратики і додати топлене вершкове масло.
Соус: у сотейнику змішати вершкове масло, борошно, молоко, мускатний горіх, тертий сир чеддер, сир пекоріно.
Форму змастити оливковою олією. На дно викласти макарони, полити соусом, посипати тертим сиром і зверху шматочки хліба. Відправити в духовку 190 С на 20 хвилин. Дістати і дати трохи охолонути.
Вершкова запіканка Марти Стюарт



Ніжна запіканка з молодої капусти



Капуста білоголова (молода і соковита) - 400 грам;
Молоко - 1 стакан 200 мл;
Куряче яйце - 4 штуки;
Тертий сир - 100 грам;
Болгарський перець (невеликий) - 1 штука;
Помідор (у мене черрі) - 1-2 штуки або штук 15 маленьких черрі;
Сіль, перець, сухий часник - за смаком
Половину вилка молодий, соковитою капусти нашаткувати і скласти у вогнетривку форму, не солити, ні м'яти капусту не треба. Яйця збити з молоком, сіллю , перцем, сухим часником і вилити на капусту. Посипати тертим сиром, зверху викласти дрібно порізаний болгарський перець і помідори. Запекти при 180 градусах 30 хвилин
Ніжна запіканка з молодої капусти






Незвичайно ніжна сирна запіканка, оцінять навіть самі маленькі діточки



Сир - 400г(домашнього приготування: 1л молока на 1л кефіру)
Молоко - 1ст.(200мл)
Манка - 1 ложка (з гіркою)
Яйце - 3шт.
Цукор - 100г
Сметана - 3 ст.л.
Сир, молоко, манку, цукор і сметану з'єднати і пробити блендером до однорідної консистенції, потім вбити яйця і перемішати(не збивати!). Форму для запікання змастити злив. маслом і присипати панировачными сухарями чи манкою, вилити в неї сирну масу і поставити в заздалегідь розігріту духовку до 160градусов - випікати 50-60минут. Готову запіканку достатьиз духовки, дати їй трохи охолонути у формі, потім викласти на блюдо, повністю охолодити і нарізати на порційні шматочки. При подачі полити сметаною, джемом або згущеним молоком. Приємного апетиту!
Незвичайно ніжна сирна запіканка, оцінять навіть самі маленькі діточки



Запіканка з кольорової капусти



Інгредієнти:

- 1 стегенце
- 1 морква
- 1 цибулина
- 500 г цвітної капусти
- 200 г вершків
- 2 столові ложки майонезу
- 100 р сиру
- 1 столова ложка приправи

Приготування:

М'ясо нарізати не дуже дрібно. Обсмажити цибулю з морквою на олії (після обжарювання відкинути на сито, щоб скло зайве масло). Цвітну капусту розібрати на суцвіття, відварила 5 хвилин.

М'ясо змішати з приправою, трохи підсолити, переклала в форму, на нього половину засмажки, потім капусту, решта зажарка. Вершки змішати з майонезом, залити м'ясо з овочами. І останній шар, натерти на крупній тертці сир. Все поставити в духовку на 50 хвилин.

Приємного апетиту
Запіканка з кольорової капусти






Сирна запіканка "Ніжна"



Сир 0% 450г
Сметана 15% - 300г
Яйця - 2шт.
Білок - 1шт.
Цукор - 100г
Манка - 2ст.л.
Ванільний цукор - 0.5ч.л.
Сир, сметану, 1яйцо, 1желток, цукор, манку і ван. цукор - все ретельно перемішати або пробити блендером до однорідної консистенції. 2 білки збити до стійких піків і акуратно ввести в сирну масу. Форму змастити вершковим маслом і присипати панировачными сухарями, викласти в неї сирну масу. Випікати в духовці 170градусов-1година. Потім вимкнути духовку, відкрити і дати запіканки там трохи охолонути, дістати з духовки і повністю охолодити. При подачі нарізати порційними шматками, полити сметаною або розтопленим вершковим маслом. Приємного апетиту!
Сирна запіканка "Ніжна"

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика