пʼятниця, 21 червня 2013 р.

Азу М'ясне

Азу М'ясне



Інгредієнти:

М'ясо яловичина, свинина і навіть курка (будь-яке)
150 гр. маринованого огірка або соленного
150 гр. Помідори або томатна паста
100 гр. моркви
Велика головка цибулі ріпчастої.
3 зубчики часнику
Перець, лаврове листя, приправа для м'яса.

Приготування:

М'ясо нарізаю поздовжніми шматочками, кидаю в розігріту сковороду і смажу. Поки м'ясо смажиться. Тим часом чищу овочі, кладу в міні комбайн цибулю і огірки разом всі шаткую. У подрумяненное м'ясо додаю цибулю і огірок, потім нашатковану моркву, томати. Якщо з томатів вийшло мало соусу, додати кип'яченої води, змішаної з невеликою кількістю борошна. Зменшити вогонь і ще трохи загасити
Коли азу майже готове, приправляємо часником, перцем, лавровим листом, щіпку приправи. На гарнір я люблю макарони або спагетті, бо макаронні вироби добре поєднуються з томатами.

#горячее@bon.appetit
Азу М'ясне



Диявольські капкейки з полуничним кремом в шоколадній глазурі



Інгредієнти:
Для капкейків:
Борошно - 1,3 склянки
Сода - ¼ чайної ложки
Розпушувач - 2 чайні ложки
Какао-порошок - ¾ склянки
Сіль - 1/8 чайної ложки
Вершкове масло - 3 столові ложки
Цукор - 1,5 склянки
Яйце - 2 шт
Ванілін - ¾ чайної ложки
Молоко - 1 стакан
Для крему:
Білки - 5 шт
Цукор - 1 склянка + 2 столових ложки
Щіпка солі
Вершкове масло - 500 г
Ванілін - 2 чайної ложки
Полуниця (розморожена або свіжа - у вигляді пюре) - ½ склянки
Для глазурі:
Гіркий шоколад - 100 г
Вершкове масло - 75 г
Патока - 1,5 чайної ложки

Приготування:
Полуничний крем: Змішати білки, цукор і сіль в термостійкої мисці і поставте на водяну баню. Спокійної помішуйте поки цукор не розчиниться. Потім цю масу збийте міксером, постійно збільшуючи швидкість, поки маса не придбає кремову кондицію. Потім додайте розм'якшене масло, ванілін і полуничне пюре. Продовжуйте збивати до однорідної кремоподібної маси.
Для глазурі: Шоколад, вершкове масло і патоку помістіть в одну миску і поставте на водяну баню. Помішуйте до однорідної маси, поки шоколад не розтопиться. Перемішайте глазур.

Кекси: Розігрійте духовку до 180 С. Викладіть форму для мафінів паперовими обгортками для кексів. Просійте разом борошно, розпушувач, соду, какао та сіль. Відкладіть.
У великій мисці збийте разом вершкове масло і цукор, поки суміш не стане світлою і пишною. Додайте яйця по одному, ретельно збиваючи після кожного додавання, а потім додайте ваніль. Додайте борошняну суміш по-черзі з молоком; добре збийте. Наповніть формочки на 3/4.
Випікайте 15 - 17 хвилин у попередньо розігрітій духовці, або до тих пір, поки зубочистка, вставлена в торт, не буде виходити чистою. Коли повністю охолоне, прикрасьте кожен кекс кремом та шоколадною глазур'ю.






Курячі грудки на пару в бальзамичной глазурі



Інгредієнти:

2 курячі грудки, найкраще з шкірою
Сіль і білий мелений перець за смаком
Сік ½ лимона
Для глазурі:
4 ст.л. бальзамічного оцту
1,5 ст.л. цукру
200 мл курячого бульйону, можна використовувати воду
3 ст.л. соєвого соусу
3 зубки часнику, видавити

Приготування:

1) Курячі грудки посолити, поперчити і полити лимонним соком. Відставити на 30 хвилин.
2) Розігріти пароварку, або каструлю. Застелити дно пароварки пергаментом і викласти філе на верх. Накрити кришкою і варити до готовності, 20-25 хвилин. Якщо варити в каструлі, варіть на середньому вогні.
3) Після того, як грудки вже хвилин 10 варилися, приготуйте глазур. У сковороду помістіть всі інгредієнти для глазурі і уваривайте до сиропного стану.
4) Зніміть з вогню. Покладіть готові філе шкірою вниз на сковороду з глазур'ю. Поставте на середній вогонь і прогрійте все разом, близько 2-х хвилин з одного боку, і стільки ж з іншої.
5) Зніміть з вогню, дайте грудкам «відпочити» в сковороді, хвилин 5. Поріжте і подавайте!

Кількість порцій: 2
Час приготування: 45 хвилин

Автор рецепта - Victoria Popin (picantecooking.com)



Шоколадний крем-глазур



Інгредієнти:
Жирні вершки - 2 склянки
Гіркий шоколад - 425 г

Нагрійте вершки на середньому вогні майже довівши до кипіння. Шоколад наламайте і викладіть в термостійку миску, залийте його гарячими вершки. Залиште на пару хвилин, а потім перемішайте, щоб шоколад повністю розтопився. Поки крем ще теплий використовуйте його як глазур.






Полуничний коктейль в шоколадній глазурі



Інгредієнти:
Полуниця - 3,5 склянки
Ванільне морозиво - 2 склянки
Шоколадна глазур:
Вершкове масло - 70 г
Молочний шоколад - 80-100 г
Какао-порошок - 1/4 склянки

Приготування:
Розтопіть вершкове масло в мікрохвильовій печі. Шоколад дрібно наламайте або нарубаєте і змішайте з маслом так, щоб він розтопився. При необхідності знову поставте в мікрохвильовку для цього. Додайте какао і перемішайте до однорідної маси.
У блендері збийте полуницю з морозивом. При необхідності влийте трохи молока. Перелийте в келих і перед подачею залийте глазур'ю. Прикрасити полуницею.



Полуничний коктейль в шоколадній глазурі



Інгредієнти:

Полуниця - 3,5 склянки
Ванільне морозиво - 2 склянки
Шоколадна глазур:
Вершкове масло - 70 г
Молочний шоколад - 80-100 г
Какао-порошок - 1/4 склянки

Приготування:

Розтопіть вершкове масло в мікрохвильовій печі. Шоколад дрібно наламайте або нарубаєте і змішайте з маслом так, щоб він розтопився. При необхідності знову поставте в мікрохвильовку для цього. Додайте какао і перемішайте до однорідної маси.
У блендері збийте полуницю з морозивом. При необхідності влийте трохи молока. Перелийте в келих і перед подачею залийте глазур'ю. Прикрасити полуницею.

#напитки@bon.appetit
#десерты@bon.appetit
Полуничний коктейль в шоколадній глазурі
Полуничний коктейль в шоколадній глазурі
Полуничний коктейль в шоколадній глазурі
Полуничний коктейль в шоколадній глазурі
Полуничний коктейль в шоколадній глазурі

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика