пʼятниця, 28 червня 2013 р.

Паска з фісташками в зеленій глазурі.

Паска з фісташками в зеленій глазурі.



Сучасне бачення традиційного великоднього страви.

Вам буде потрібно:

яйце - 6 шт.
просеянная борошно - 600-700 г
цукор - 400 г
пахта - 200 мл
фісташки очищені - 180 г
дріжджі сухі - 1 ст. л.
олія - для змащування форми
сіль - щіпка
вершки жирністю 20% - 100 мл
фініки без кісточок - 100 г

Для глазурі:

пудра цукрова - 200 г
фісташки очищені - 100 г
шпинат - 200 г
сіль морська - 0,5 ч. л.
лимон (сік і цедра) - 1/4 шт.

Як готувати:

1. Дріжджі залити 2 ст. л. теплих вершків, залишити на 10 хвилин.

2. Сколотини і вершки нагріти до 38-40°С. Всипати борошно, ретельно розмішати, дати молочної суміші охолонути до 35-36°С. Ввести вспенившиеся дріжджі і 1 яйце, перемішати. Тісто накрити рушником і залишити в теплі на 1,5 години.

3. Решта яйця розділити на білки і жовтки. Жовтки розтерти з половиною цукру. Білки збити з дрібкою солі і цукром в стійку піну.

4. Піднялося тісто обім'яти, з'єднати з жовтками. Акуратно ввести збиті білки, перемішати. Тісто вимісити, знову накрити і залишити в теплі ще на 1 годину. Після закінчення цього часу тісто ще раз обім'яти.

5. Фісташки і фініки дрібно нарізати, перемішати. Взяти 3-4 середні циліндричні форми для паски, застелити їх пергаментом так, щоб верхній край паперу виступав на 3 см, змастити рослинним маслом пергамент. Тісто розділити на частини за кількістю форм. Зліпити з тіста коржа, у центр кожного покласти по жмені суміші фісташок і фініків, згорнути в кулі, розкласти по формах - при цьому тісто повинне заповнити не більше половини обсягу. Дати піднятися протягом 30 хвилин.

6. Випікати паски при 180°С 25-30 хвилин. Готові паски вийняти з форми, остудити на рушник, у процесі охолодження перевертаючи їх кожні 5-7 хвилин.

7. Для глазурі фісташки, сіль і цедру дрібно стовкти, додати цукор, лимонний сік. Шпинат залити гарячою водою, довести до кипіння, відкинути на сито, віджати (зберігши рідина), протерти через сито, додати до фісташкової масі. Якщо вийшло занадто "круто", влити 1-2 ст. л. води від шпинату.

8. Паска прикрасити глазур'ю.

Приємного апетиту.
Паска з фісташками в зеленій глазурі.



Ось такі карти потрібно заповнювати відразу після прильоту в Англію. Їх потрібно здавати прикордоннику на паспортному контролі.

Ось такі карти потрібно заповнювати відразу після прильоту в Англію. Їх потрібно здавати прикордоннику на паспортному контролі.
Ось такі карти потрібно заповнювати відразу після прильоту в Англію. Їх потрібно здавати прикордоннику на паспортному контролі.






Oyster Card можна придбати в автоматах або відразу ж в метро є каси.

Oyster Card можна придбати в автоматах або відразу ж в метро є каси.



Новорічна глазур



Інгредієнти:

80 г вершкового масла
4 склянки цукрової пудри
2 ст.л. молока
1 ч.л. ванілі
4 краплі харчового барвника (за бажанням)

Приготування:

У невеликій мисці збийте розм'якшене вершкове масло до пишноти, додайте цукрову пудру, молоко і збивайте, поки суміш не стане світлою і пишною, 3 - 4 хвилини. Вбийте ваніль і харчовий барвник. Викладайте ножем поверх печива. Дайте постояти - глазур затвердіє.
Новорічна глазур
Новорічна глазур






Азу


▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Інгредієнти:

яловичина або курка - 400 гр.;
солоні огірки - 5-6 шт..;
цибулина - 1 шт.;
сметана нежирна - 200 гр.
раст олії 1 ст л

Приготування:

Обсмажуємо м'ясо з луком.Чуть трохи! солимо, додаємо дрібно нарізані огірки, трохи тушкуємо що б огірки дали сік. Додаємо сметану, якщо надто густо додаємо трохи води, приправляємо спеціями і тушкуємо 20 хвилин.
Азу



Азу по-татарськи


▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Інгредієнти:
- м'ясо - 500 г,
- цибуля ріпчаста - 1-2 шт,
- огірки солоні - 1-2 шт,
- картопля - 6-8 шт,
- часник - 1-2 часточки,
- томатна паста чи кетчуп - 1-2 ст. л,
- лавровий лист,
- сіль,
- перець

Спосіб приготування:

1. М'ясо промити, нарізати соломкою і злегка обсмажити в казані в розігрітому рослинному маслі.
Додати порізану тонкими півкільцями цибулю і обсмажувати м'ясо c цибулею до м'якості цибулі.

2. Додати томатну пасту, дрібно порізані або терті на крупній тертці огірки і трохи води або бульйону і тушкувати під кришкою до готовності м'яса.

3. В окремій сковороді обсмажити нарізаний соломкою картоплю.

4. Коли картопля буде майже готова, перекласти його в казан c тушкованим м'ясом, додати сіль, перець, лавровий лист і пропущений через чесноковыжималку або дрібно порізаний часник.

5. Обережно перемішати і тушкувати картопля c м'ясом до готовності.
Приємного апетиту!
Азу по-татарськи






Азу по-татарськи


▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Інгредієнти:

- м'ясо - 500 г

ПІДПИШИСЬ І ПРОЧИТАЙ РЕЦЕПТ ПОВНІСТЮ ПІД ФОТО ➨
Азу по-татарськи






 


Азу по-татарськи ➨ (спочатку підпишись)
Інгредієнти:
- м'ясо - 500 г
- цибуля ріпчаста - 1-2 шт
- огірки солоні - 1-2 шт
- картопля - 6-8 шт
- часник - 1-2 часточки
- томатна паста чи кетчуп..




Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика