неділя, 30 червня 2013 р.

Картопля по-селянськи

Картопля по-селянськи



Інгредієнти:

- свіжий картопля (6-7 середніх картоплин);
- рослинне масло (2 ст. ложки);
- зелень базиліка (пучок);
- зелень кропу (пучок);
- перець паприка (2 ст. ложки);
- сушений орегано (1 ст. ложка);
- сіль (1/2 ч. ложки).

Приготування:

1. Картоплю (беремо свіжу, як раз зараз саме час) ретельно миємо й нарізаємо часточками.
2. Змішуємо олію зі спеціями і подрібненою зеленню.
3. Обмазуємо картопляні часточки заправкою.
4. Викладаємо у форму на фольгу
5. Ставимо в розігріту духовку на 20-30 хвилин.
6. Подаємо зі свіжими овочами.

Автор рецепта - Олена Соколова
Картопля по-селянськи
Картопля по-селянськи
Картопля по-селянськи
Картопля по-селянськи
Картопля по-селянськи
Картопля по-селянськи



Картопля, запечена в часниковому маслі



Відварити картоплю в мундирі, остудити, очистити. Поки вариться картопля робимо часниковий соус:
на 5 картоплин

Інгредієнти:

масло вершкове - 100гр
часник - 4 зубчики
петрушка - 3 столові ложки
сметана - 1 столова ложка
Сир твердих сортів - 5 столових ложок

Приготування масла:

Масло викласти в миску.
Часник очистити, роздавити і подрібнити. Петрушку дрібно порізати, сир натерти на дрібній тертці. Усе з'єднати, додати сметану, посолити, поперчити, добре розмішати.
Очищену картоплю розрізати вздовж і укласти у форму, злегка змащену олією. Зверху викласти часникове масло. Запікати в духовці при температурі 220градусов.
Можна вживати як гарнір, а можна і як самостійне блюдо
Картопля, запечена в часниковому маслі






Кілька правил того, щоб ваша смажена картопля вийшла смачною і красивою.



- картоплю потрібно опускати у добре розігріте на сковороді масло
- перемішувати не більше 3-4-х разів за всю готування
- солити в самому кінці
- цибуля або часник, а також спеції додаються за 3-5 хвилин до готовності, інакше підгорять

Порізану картоплю опускаю в розігріту олію на сильному вогні і не чіпаю 3-4 хвилини, поки не схопиться скоринка, потім акуратно перевертаю лопаткою, зменшую вогонь на трохи менш середній, накриваю кришкою і так готую 7-9 хвилин.

Потім акуратно перемішуємо, накриваю кришкою і готую ще 7-9 хвилин.
Потім додаю цибулю або часник, а іноді і всі разом, перчу, солю і знову акуратно перемішуємо і доводжу на трохи більш сильному вогні до готовності вже без кришки

Ступінь рум'яності ви вибираєте самі і не забувайте про те, що картопля буває різних сортів, тому час приготування від цього чинника теж потрібно враховувати.
Кілька правил того, щоб ваша смажена картопля вийшла смачною і красивою.



Картопля по-італійськи



Інгредієнти:
Картопля дрібний червоний 1000 г
Оливкова олія 4 ст. л.
Цибуля (нашатковану) 4 ст. л.
Часник (подрібнений) 1 ч. л.
Сушений розмарин 1 ч. л.
Чебрець сушений 0,2 ч. л.
Шавлія сушений 0,2 ч. л.
Перець чорний мелений 0,5 ч. л.
Сіль 0,2 ч. л.

Розігрійте духовку до температури 200С. Помийте картоплю. Наріжте картоплю кубиками розміром 2,5х2,5см. Змастіть деко маслом або застелити його фольгою.
Перекладіть картоплю в миску, полийте його оливковою олією, додайте подрібнену цибулю і часник. Перемішайте.
Потім додайте спеції: розмарин, чебрець, шавлія, перець і сіль.
Знову перемішайте картоплю і відправте його в духовку на 25-30 хвилин. Він повинен бути м'яким всередині з хрусткою скоринкою.
Картопля по-італійськи






Запечена картопля



Інгредієнти (на 6 порцій):

12 картоплин
6 ст. л. вершкового масла, розм'якшеного до кімнатної температури
3 ст. л. оливкової олії
2 ч. л. солі
3 зубчики часнику
1 ч. л. перцю

Приготування:

1. Змастити сковороду для запікання оливковим маслом і натерти часником. Відкласти в сторону.

2. Потім часник натерти на дрібній тертці, змішати з вершковим маслом, сіллю і перцем.

3. Картоплю помити, але не чистити (вибрати рівні картоплини).

4. Відварити картоплю в підсоленій воді до неповної готовності.

5. Дати картоплі трохи охолонути і розрізати на тонкі скибочки, не дорізуючи її до кінця.

6. Змастити маслом і запікати в духовці при 180С протягом 30 хвилин.
Запечена картопля



Запечена картопля



Інгредієнти (на 6 порцій):

12 картоплин
6 ст. л. вершкового масла, розм'якшеного до кімнатної температури
3 ст. л. оливкової олії
2 ч. л. солі
3 зубчики часнику
1 ч. л. перцю

Приготування:

1. Змастити сковороду для запікання оливковим маслом і натерти часником. Відкласти в сторону.

2. Потім часник натерти на дрібній тертці, змішати з вершковим маслом, сіллю і перцем.

3. Картоплю помити, але не чистити (вибрати рівні картоплини).

4. Відварити картоплю в підсоленій воді до неповної готовності.

5. Дати картоплі трохи охолонути і розрізати на тонкі скибочки, не дорізуючи її до кінця.

6. Змастити маслом і запікати в духовці при 180С протягом 30 хвилин.
Запечена картопля






Часникова картопля



Беремо 5 картоплин. Ретельно миємо.
Складаємо її в каструлю. Потім наливаємо води, щоб картопля була трохи прикрита. Варимо до готовності. Зливаємо воду.
Робимо часникове масло:
-100 г м'якого вершкового масла
-5 ст.л. тертого Пармезану
-1 ст.л. сметани
-3 очищених і роздавлених часточки часнику
-3 ст.л. дрібно порізаної петрушки
Все перемішуємо приправляємо меленим перцем і якщо потрібно, то сіллю.
Картоплю розрізати вздовж, покласти на змащену маслом форму. Намазуємо на кожну картошину часникове масло і ставимо в розігріту духовку до 250 г.
Час готування 10-15 хвилин.
Приємного апетиту!
Часникова картопля

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика