пʼятниця, 7 червня 2013 р.

Легкий літній авокадо-тост.

Легкий літній авокадо-тост.



Ці тостики з авокадо - ідеальне літній частування.

Час приготування: 10 хвилин
Порцій: 4
Складність страви: #м1_из_5
Схожі рецепти: #готовим_закуски #из_авокадо

Вам буде потрібно:

Чесночый хліб - 1 буханець
Половина авокадо
Пластівці червоного перцю - 1 столова ложка

Як готувати:

1. Наріжте хліб і обсмажте його в тостері.

2. Поки хліб готується, авокадо очистіть і наріжте на невеликі шматочки або слайсы.

3. Викладіть порізаний авокадо на кожен тост і присипте перцю пластівцями. Відмінний варіант літньої закуски.

Приємного апетиту!

Академія кулінарії - від простих до складних страв.
Легкий літній авокадо-тост.
Легкий літній авокадо-тост.



Як вибрати авокадо.



Плоди авокадо вже перестали бути для нас дивиною: їх активно використовують у приготуванні салатів, закусок, супів та інших страв. От тільки щоб цей фрукт (а авокадо - це саме фрукт) порадував вас своїм ніжним смаком і повною мірою проявив свої корисні властивості, потрібно правильно його вибрати.

Як вибрати авокадо?

Вирішивши вибрати авокадо, багато хто в першу чергу дивляться на колір шкірки - мовляв, якщо шкірка темна, то й плід буде стиглим. Але це неправильний підхід. Різні сорти авокадо мають різний колір шкірки - від світло-зеленого до темно-бурого. Тому за кольором шкірки можна визначити лише сорт авокадо, але не ступінь його зрілості.

Як вибрати авокадо в залежності від сорту?

Всього існує більше 400 сортів авокадо, на наших прилавках найчастіше можна зустріти каліфорнійський, флоридський і Пінкертон. Шкірка каліфорнійських авокадо має темно-зелений колір з коричневим відтінком (іноді майже чорний). М'якоть цього сорти авокадо дуже ніжна і м'яка, тому краще всього використовувати його для приготування гуакамоле і супів-пюре - для салату він не дуже підходить. Недолік цього сорту в тому, що з-за темної шкірки складно помітити вм'ятини на плоді, так що є ризик вибрати зіпсоване авокадо.

Якщо каліфорнійські авокадо продаються цілий рік, то сезон флоридських авокадо триває з кінця осені до кінця весни. М'якоть флоридських авокадо більш щільна, їх можна класти в салати або ролли. Навіть дуже зрілі флоридські авокадо залишаються щільними. Ці авокадо теж володіють приємним смаком, але вони менш калорійні і маслянисті. Шкірка у них тонка, гладка, світло-зелена. Недолік цього сорту в тому, що флоридські авокадо дуже важко чистити, зробити це без ножа практично неможливо.

Сорти Авокадо Пінкертон мають більш витягнуту форму з довгою «шиєю». Шкірка у них має більш темний колір, вона товста, щільна і вкрита крупними пухирцями. При бажанні авокадо Пінкертон можна очистити без ножа, підчепивши шкірку нігтем і знявши її. У цього сорти авокадо менше кісточка, тому при однакових розмірах флоридського авокадо авокадо сорти Пінкертон в останньому буде більше м'якоті.

Отже, якщо вам потрібно вибрати авокадо для салату або ролів, то підійде флоридський сорт, каліфорнійські авокадо гарні для приготування супів, закусок або як самостійне блюдо. Сорт Пінкертон більш універсальний. Але незалежно від сорту для вживання в їжу потрібно вибирати тільки стиглі плоди авокадо.

Щоб вибрати авокадо, треба вміти визначити ступінь його стиглості. На око це зробити не вийде, так що доведеться авокадо помацати. Стиглий плід авокадо повинен бути щільним - не занадто твердим і не дуже м'яким. Якщо авокадо дуже тверде, воно нестигле, а надто м'який плід, швидше за все, виявиться перезрілим. Ну і не забувайте про відмінності між сортами - стигле флоридське авокадо буде щільніше стиглого каліфорнійського.

Якщо натиснути пальцем на плід, на шкірці повинна з'явитися вм'ятина, яка поступово зникне. Якщо вм'ятина занадто велика і не пропадає - плід переспевший. Шкірка у хорошого авокадо повинна бути рівномірно забарвлене, переконайтеся, що на ній немає темних плям і тріщин.

Можна визначити стиглість авокадо і таким способом: візьміть плід і видаліть живець, а потім подивіться на слід від черешка. У дуже стиглого авокадо він буде коричневим, у недоспелого - жовто-зеленим. Вам варто вибрати авокадо, у якого слід від черешка має яскраво-зелений колір (можливо, з невеликими прожилками коричневого). Якщо натиснути на таке авокадо, через слід від черешка повинен злегка виділятися сік.

До речі, якщо у вас немає можливості вибрати авокадо потрібної стиглості, можна взяти недоспелые плоди і дати їм дозріти в домашніх умовах. Для цього потрібно покласти плоди в паперовий пакет або загорнути в паперові рушники і покласти в темне прохолодне місце на 2-4 дні. Прискорити дозрівання авокадо допоможуть яблука або банани. Покладіть авокадо і банани та яблука в паперовий пакет, зробіть в ньому кілька дірочок і приберіть в темне місце.

Розрізане авокадо потрібно обов'язково збризнути лимонним соком - при контакті з повітрям м'якоть швидко темніє. Якщо ви використовували тільки одну половинку авокадо, другу загорніть в харчову плівку і покладіть в холодильник, так її можна зберігати ще 1-2 дні. Щоб вона зберігалася довше, не діставайте кісточку. До речі, потім кісточку можна проростити і спробувати виростити дерево авокадо.

Тепер ви знаєте, як вибрати авокадо для того чи іншого блюда. Сподіваємося, наші поради допоможуть вам вибрати стиглий і смачний фрукт.

Академія кулінарії - від простих до складних страв
Як вибрати авокадо.






Севіче з червоної риби і авокадо.



Рецепти севіче (іноді пишуть себиче) частіше зустрічаються в перуанській та мексиканської кухні. Традиційно це блюдо готують з свіжої сирої риби, яку нарізають тонкими довгими шматочками і маринують в суміші соку цитрусових, найчастіше лимона, лайма або апельсина. Обсяги соку і риби для севіче приблизно рівні. Однак зустрічаються рецепти, в яких описується приготування себиче з креветок або суміші риби і морепродуктів.

Час приготування: 15 хв
Порцій: 2
Складність страви: #м2_из_5
Схожі рецепти: #готовим_салаты #из_рыбы

Вам буде потрібно:

300 гр філе червоної риби
1 авокадо, нарізаний кубиками
1 червоний солодкий перець
1 манго
1 цибулина, фіолетова
листя кінзи по-смаку
для маринаду:
сік і цедра половини лимона лимона
6 ст. ложок оливкової олії
1/3 склянки міріна
1/3 склянки рисового оцту
2 ч. ложки натертого на дрібній тертці свіжого імбиру
сіль, перець по-смаку

Як готувати:

1. Ріжемо рибу, манго, цибулю, солодкий перець кубиками розміром приблизно в сантиметр,

2. Змішуємо з дрібнонарізаною кінзою. Змішуємо всі інгредієнти для маринаду, заправляємо рибу з овочами-фруктами, зеленню і залишаємо хвилин на десять.

3. В окремому посуді запаравляем авокадо половиною лимонного соку, сіллю,перцем і приступаємо до оформлення страви.

4. На тарілку ставимо спеціальне кільце, на дно тарілки викладаємо шар авокадо. Зверху рибну суміш, прикрашаємо червоною ікрою.

Приємного апетиту!

Академія кулінарії - ще більше смачних страв
Севіче з червоної риби і авокадо.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика