пʼятниця, 14 червня 2013 р.

Сендвіч зі слабосоленої сьомгою і авокадо

Сендвіч зі слабосоленої сьомгою і авокадо



Інгредієнти:

- багет, пшеничний
- авокадо
- філе слабосоленої сьомги, форелі або як варіант горбуші
- рукола
- лимон

Приготування:
1. Відрізаємо частина багета відповідно до передбачуваним апетитом і розрізаємо вздовж. 2. Внутрішній м'якуш я вирізаю, це дозволить розмістити більше начинки, хоча можна і не прибирати.
3. Далі намазуємо шар вершкового сиру на обидва шматка багета.
4. Потім - шар риби. Потім кладемо авокадо і лимон.
5. Важливо збризнути авокадо лимоном, це не дасть йому потемніти.
6. Останнє - шар листя руколи.
Все, залишається з'єднати дві частини.
Сендвіч зі слабосоленої сьомгою і авокадо



Спрінг-роли зі спаржею, копченим лососем і авокадо


72ккал на 100г

Спаржа - 1 кг
Лосось копчений - 200 г
Папір рисовий - 12 штук
Авокадо - 1 штука
Морква - 2 штуки
Листя базиліка подрібнені - 1/2 склянки
Листя м'яти подрібнені - 1/2 склянки
Соус соєвий - 0,3 склянки
Сік апельсиновий - 2 столові ложки
Сік лимонний - 2 столові ложки
Мірін - 2 столові ложки
Перець червоний пластівцями - 1/4 чайні ложки
Очистите авокадо і наріжте тонкими смужками (приблизно 24 шматка). Моркву очистіть і натріть на крупній тертці, щоб вийшов 1 склянку. Рибу так само наріжте тонкими смужками (приблизно 12 штук).
У сковороду налити 2,5 см води, викладіть спаржу, розрізану навпіл, і доведіть до кипіння. Накрийте кришкою і варіть приблизно 3 хвилини до м'якості. Злийте і промийте під холодною водою. Розріжте кожен шматочок уздовж навпіл. Спаржа, авокадо і риба повинні бути приблизно однієї довжини.
У миску налийте окріп і опустіть в нього 1 лис рисового паперу, поки він не стане м'яким, приблизно на 30 секунд. Потім перекладіть на дошку. На нього покладіть 1 шматок риби, 4 шматка спаржі, 2 шматка авокадо, 1 столову ложку моркви і 2 чайні ложки базиліка і м'яти. Поверніть кожен аркуш щільним рулетом і розріжте впоперек по діагоналі навпіл. Повторіть те ж саме з рештою ролами. Перекладіть на блюдо.
Для соусу в мисці змішайте соєвий соус, апельсиновий і лимонний соки, мірін і пластівці червоного перцю. Подавайте з ролами.
Спрінг-роли зі спаржею, копченим лососем і авокадо



Тартинки з лососем і авокадо



Інгредієнти
4
булочки
1/3
склянки крем-сиру
200
г копченого лосося, нарізаного
1
великий огірок, нарізаний тонкими часточками
1
столова ложка каперсів
1
стиглий авокадо
щіпка перцю
часточка лимона, для подачі

Спосіб приготування

1. Акуратно наріжте тонкими скибочками авокадо.

2. Розріжте булочку навпіл і обсмажте на грилі.

3. Намажте одну половину булочки сиром, зверху покладіть рибу, авокадо, огірок і каперси. Приправте перцем і подавайте з часточкою лимона або лайма.
Тартинки з лососем і авокадо






Лассі з авокадо



Інгредієнти

Перець чорний мелений за смаком
Сіль за смаком
Лайм 1 штука
Цукор 1 чайна ложка
Цибуля червона-50 г
Петрушка 1 столова ложка
Часник 2 зубчики
Вершки 10%-ві 500 мл
Молоко 500 мл
Авокадо 2 штуки

Спосіб приготування

1. Із стиглих авокадо витягти м'якоть, цибулю і часник крупно порізати і прокрутити авокадо, цибуля і часник в блендері разом з молоком, вершками, петрушкою, соком лайма, цукром, сіллю і перцем.

2. Для більшої бадьорості зайве додати склянку дещицю льоду. Пити з келихів, посипавши вміст тертої цедрою лайма.

Лассі - індійський молочний коктейль зразок нашої кефірної окрошки. Молоко, трави або овочі - і ось вони, бадьорість і свіжість. Авокадо додає ще і відчуття ситості. Наче з'їв батон, не зробивши жодного жувального руху. М'якоть зрілого авокадо по консистенції нагадує злегка розтоплене вершкове масло, а за хімічним складом - жирні вершки. З тією тільки різницею, що жири в авокадо - рослинні. Як у акул в якості обов'язкового бонусу є рибки лоцмани, так і авокадо завжди йде в парі з соком лимона або лайма, який дозволяє уникнути окислення м'якоті. Окислюючись, м'якоть змінює приємний зеленуватий відтінок на неапетитний бурий.
Лассі з авокадо



Тимбал з авокадо і тунця



Інгредієнти

Авокадо 1 штука
Помідори 1 штука
Тунець консервований в олії 1 банку
Рукола 1 пучок
Олія оливкова 1 чайна ложка
Сіль морська за смаком
Сік лимонний 1 чайна ложка
Часник дрібно рубаний 1 зубчик

Спосіб приготування


1. Розрізаємо авокадо навпіл, видаляємо кісточку (ножем б'ємо по ній навхрест - коли натиснете 2 разів, затримайте ніж у кісточці і за допомогою ножа вона легко вийде з м'якоті).

2. За допомогою виделки зробіть пюре з авокадо, покропите його лимонним соком і додайте 1-2 чайні ложки оливкової олії; зубчик видавленого (або меленої) часнику, мелений перець і сіль за смаком.

3. У міцного стиглого помідора у підстави зробіть надріз хрест-навхрест, опустити на 1-2 хвилини в киплячу воду.

4. Дайте охолонути, очистіть від шкірки і поріжте кубиками, насіння і сік видаліть. На блюдо викладіть шар авокадо, потім порізаний помідор, а зверху консервований тунець.

5. Прикрасити руколою або зеленою цибулькою.
Тимбал з авокадо і тунця






Булочка з сиром і авокадо



Інгредієнти на 1 порцію

Авокадо ½ штуки
Сік лимонний 1 чайна ложка
Сир 2 столові ложки
Молоко 1 чайна ложка
Перець чорний мелений за смаком
Сіль за смаком
Булочка цільнозернові 1 штука
Насіння соняшника 1 чайна ложка

Інструкція

1. Авокадо розрізати навпіл, видалити кісточку, з однієї половинки вийняти ложкою фруктову м'якоть, дрібно порізати і відразу ж збризнути лимонним соком, щоб маса не потемніла.
2. Сир перемішати з молоком, приправити перцем і сіллю. Додати кріп.
3. Обережно опустити шматочки авокадо в сир.
4. Булочку розрізати навпіл, намазати на неї крем з авокадо. Посипати зверху насінням.
Як правило, важко знайти м'яке авокадо в магазині. Тому його слід потримати кілька днів при кімнатній температурі, щоб воно трохи дозріло. Після того, як позбавилися від кісточки, можна очистити від шкірки, дрібно порізати і подрібнити у блендері з додаванням молока. Потім змішати з сиром. Насіння соняшника можна замінити гарбузовим. Булочку також рекомендую «8 злаків».
Булочка з сиром і авокадо

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика