середа, 26 червня 2013 р.

Смачний бісквітний торт "Єлизавета"

Смачний бісквітний торт "Єлизавета"



бісквіт:
цукор - 1 склянка
борошно - 1 склянка
яйце - 4 шт.
ванілін - на кінчику ножа
крем:
жовток - 2 шт.
вода - 50 гр.
згущене молоко - 1 банка
вершкове масло - 400 гр,

Готуємо бісквіт:
відокремлюємо білки від жовтків, збиваємо білки в густу піну. Повільно по 1 ложці всипаємо цукор і збиваємо до білої повітряної маси.
Як тільки білкова маса стане білою і досить щільною, так само по ложці додаємо жовтки (попередньо злегка збийте жовтки віночком), продовжуючи збивати білки.
Додаємо просіяне борошно з ваніліном. Важливо не місити тісто, акуратно вимішувати ложкою у напрямку знизу вгору. Тісто має бути дуже повітряним.
Готове тісто виливаємо у змащену маслом форму, відправляємо в розігріту до 190-200 градусів духовку на 20-25 хвилин.
Бісквіт піднімається в 2-3 рази. Головне правило при випічці бісквіта - не відкривати дверцята духовки, інакше осяде.
Готовий бісквіт охолодити у формі 5 хвилин, перевертаємо на решітку і залишаємо на 3-4 години (я його пекла ввечері і залишила на ніч).
Бісквіт розрізаємо на 3 пласта.
Готуємо крем для смачного бісквітного торта:
З'єднуємо воду з жовтками і згущеним молоком. Суміш ставимо на слабкий вогонь і варимо, як англійський крем, до згущення. Якщо боїтеся, що пригорить, використовуйте водяну баню.Взбиваем масло з ванільним цукром.
Загуслу суміш охолоджуємо і додаємо в збите з ванільним цукром масло. Додаємо потроху, щоразу збиваючи.
Збираємо наш смачний бісквітний торт:
Промазуємо кожен шар бісквіта кремом.Украсьте бісквітний торт, як Вашій душі завгодно.
Відразу не їжте, дайте торту просочитися. Бісквітний торт вийшов ніжний, повітряний, смачний...
Приємного апетиту!
Смачний бісквітний торт "Єлизавета"



Двоколірний бісквітний торт.



Це простий бісквітний торт. Для приготування бісквіта збийте в пишну піну:
4 яйця,
125 г цукру,
сіль,
ванілін.
Акуратно додайте 150 г борошна 1 ч.л соди, змішайте за допомогою ручного віночка.
Випікайте бісквіт при температурі духовки 180 С 25-30 хвилин.
Спечіть ще один такий бісквіт, але з додаванням 2 ст.л какао. Дайте охолонути.
Обидва бісквіта розріжте уздовж навпіл.
З допомогою долоні круговими рухами зішкребіть із бісквітів трохи крихти.
Всі коржі змастіть кремом, посипте крихтою бісквітний двоколірний торт.
Для крему збийте 500 мл жирних вершків з цукром (за смаком), додати 300 мл сметани і ванілін.
Приємного апетиту!
Двоколірний бісквітний торт.






бісквітний тортик просочений згущеним молоком



Moscow Life

3 яйця
0,5 ст цукру
0,5 ч л розпушувача
ванілін
3 ст л борошна

Духовку нагріти до 200 градусів
Яйця з цукром збити до густої піни,доб борошно, ванілін ,разрыхлитель.Все акуратно перемешать.Противень застелити папером змащеною маслом і вилити готове тісто,равномерно.Выпекать 5-10 хв, в залежності від духовки.Потом готовий бісквіт остудити, просочити згущеним молоком посипати какао,розрізати на рівні квадрати і акуратно скласти.
бісквітний тортик просочений згущеним молоком



Лавандовий бісквітний торт з абрикосовим джемом.



Пухкий бісквіт, добре просочений з желированым джемом з абрикоса, який ідеально поєднується з лавандою. Зверху вершковий крем, шалено смачний з ніжною ноткою ванілі. А бочка хрумтять завдяки мигдальним пластівців. Вийде дуже смачно!

Час приготування: 40 хв.+ охолодження
Порцій: 10
Складність страви: #м3_из_5
Схожі рецепти: #готовим_торты

Вам буде потрібно:

для бісквіта:
8 яєць кімнатної температури
240 г борошна
120 г сахра
120 г цукру, ароматизированого лавандою
4-5 гілочок лаванди, тільки квіточки

для начинки:
1,5 ст абрикосового джему
1 пакетик (10 г) желатину
1/2 ст абрикосового лікеру

для фростинга:
350 г вершкового сиру ("Філадельфія", "Альметте" та ін)
150 г вершкового масла
1 ч.л. ванільного екстракту
1 1/3 ст цукрової пудри
2/3 ст мигдалевих пластівців, підрум'янити в духовці

Як готувати:

1. Готуємо стандартний бісквіт.
Духовку розігріваємо до 200 З, дно і борти форми (тут 21 см) змащуємо вершковим маслом і присипаємо борошном.

2. Відокремлюємо жовтки від білків. Жовтки збити з 200 г цукру до посветления (близько 3-х хвилин). Окремо збити білки з рештою 40 г цукру до м'яких піків (2-3 хвилини). Додати до жовтків білки і обережно, плавними рухами знизу-вгору перемішати, що б білки зберегли повітря і бісквіт добре піднявся. Додати просіяне борошно і квіточки лаванди, ще раз обережно перемішати.

3. Влити тісто в підготовлену форму, зроби невелике поглиблення в центрі, що б бісквіт піднімався рівномірно і пекти 20-25 хвилин. Готовність перевіряємо лучиною, вона повинна виходити сухою з центру бісквіта.

4. Залишаємо у формі на 5-10 хвилин, потім виймаємо й даємо охолонути на решітці для торта. Коли бісквіт повністю охолоне, розрізаємо його на дві частини і добре просочуємо сиропом обидва бісквіта.

5. Готуємо начинку.
Желатин замочити в 3-4 ст.л. холодної води на 10 хвилин, поставити на вогонь і довести до кипіння, але не кип'ятити. Остудити. Абрикосовий джем краще протерти через ситечко для однорідності. Влити желатин в джем, розмішати.

6. Коли джем почне густіти, покласти одну частину бісквіта у форму, влити поверх неї половину джему, поставити в холодильник на 5-10 хвилин, поки джем добре не візьметься. Потім вилити на другу частину джему і знову поставити в холодильник до застигання. Коли джем загусне, зверху накрити другим бісквітом і злегка притиснути.

7. Готуємо фростинг.
Вершковий сир і вершкове масло збити з цукровою пудрою і ванільним екстрактом, поставити в холодильник на годину. Покрити фростингом верх і боки торта. Бока обсипати мигдалевими пластівцями і поставити в холодильник на ніч.

Приємного апетиту!

Академія кулінарії - покрокові фоторецепты для новачків і професіоналів.
Лавандовий бісквітний торт з абрикосовим джемом.
Лавандовий бісквітний торт з абрикосовим джемом.
Лавандовий бісквітний торт з абрикосовим джемом.
Лавандовий бісквітний торт з абрикосовим джемом.
Лавандовий бісквітний торт з абрикосовим джемом.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика