четвер, 20 червня 2013 р.

Млинці Зебра

Млинці Зебра



Інгредієнти :
Борошно - 1.5 склянки
Молоко - 500 мл
Яйце - 3 шт
Цукор - 30 г
Рослинне масло - 1 ст.л
Сіль-0.5 ч.л
Какао-порошок - 1 - 2 ст.л

Приготування :

Змішати всі інгредієнти для тіста , крім какао-порошку. Відлити трохи тіста в іншу ємність , додати какао і трохи цукру . Як тільки біле тісто вилити на розігріту сковороду , зверху виливаємо через "носик" темне тісто будь-яким візерунком , перевертаємо млинець і обсмажуємо. Начинку можна використовувати будь-яку , за вашим бажанням.

Автор: Ксенія Кулаєва

Джерело: Клуб цінителів їжі
Підпишись на смачне настрій!
Млинці Зебра



Заварні млинці на кефірі



Інгредієнти:
кефір (1% жирності) 350 мл
окріп 250 мл
борошно 250 г
яйце 3 шт.
сіль 0,5 ч. л.
цукор 1 ст. л.
сода 0,5 ч.л.
рослинна олія 3 ст. л. (в тісто)
сирний сир з зеленню (для начинки)

Спосіб приготування:
Збити яйця з сіллю і цукром.
Не перестаючи збивати, вливаємо киплячу воду. Яйця не згортаються. Обсяг сильно збільшиться, так що посуд візьміть побільше.
Соду погасити в кефірі. Потім в заварную суміш поступово додаємо борошно і кефір із содою. Тісто має бути досить рідке, як рослинна олія. Якщо густовато, можна додати окріп. У готове тісто додати 3 ст. л. масла.
Випікати млинці на сильному вогні, змащуючи маслом сковороду. Наливаємо тоненько.

Додаємо начинки для млинців за бажанням. У цьому рецепті - сир.

Джерело: Клуб цінителів їжі
Підпишись на смачне настрій!
Заварні млинці на кефірі



Оксамитові млинці



Рекомендую вам приготувати млинці ось за цим рецептом.
Ніжні як оксамит.
Тоненькі,м'які
3 яйця
3 склянки молока
1,5 склянки борошна
3 ст.л. рослинного масла
3 ст.л. цукру
щіпка солі

Яйця збити в стійку піну,додати одну склянку молока,сіль,цукор.
Поступово ввести в суміш борошно,перемішати до зникнення грудочок.
Додати молоко, що залишилося,перемішати і ввести рослинне масло.
(можна подати і так)
Зображення
Гарненько збити і випікати на розпеченій сковороді (я змащую олією сковорідку перед випіканням кожного млинця).

Готові млинці змастити вершковим маслом і насолоджуватися смакотою.
Оксамитові млинці






Манно-вівсяні млинці



Дуже ніжні і смачні млинці-оладки. Робляться без борошна, тому ще й дуже корисні. Можна навіть на святковий стіл подати. А можна на сніданок для свого улюбленого захисника Вітчизни. Та й діти з задоволенням будуть їх наминати.

Олія (для смаження.)
Сода - 0,5 ч. л.
Сіль - 0,5 ч. л.
Кефір - 500 мл
Яйце куряче - 2 шт
Цукор - 2 ст. л.
Сир (мякий) - 100 г
Крупа манна - 1 скл.
Пластівці вівсяні - 1 скл.

Змішати манку і вівсяні пластівці.

Залити кефіром. І прибрати в холодильник на 2 години. Можна навіть на ніч.

Дістаємо, додаємо сир, яйця, сіль, цукор, соду і добре перемішуємо.

У сковороді розігріваємо масло і випікаємо млинці з двох сторін до хрусткої золотистої скоринки.

Подаємо зі сметаною.
Манно-вівсяні млинці



Ажурні млинці



Інгредієнти:

Молоко (2,5% жирності) - 3 і 1/4 склянки
Сухі дріжджі - 10г.
Курячі яйця - 2 шт.
Борошно вищого сорту - 500г.
Цукор - 2 ст.л.
Сіль - 1 ч.л.
Рослинне масло - 2 ст.л.

Інвентар для приготування ажурних млинців:
Сковорода
Миска
Сито
Лопатка
Ополоник
Столова ложка

Приготування ажурних млинців:

Крок 1: Готуємо дріжджі

Висипаємо сухі дріжджі в миску і розводимо їх чвертю склянки добре прогрітого молока, додаємо туди щіпку солі і чайну ложку цукру. Ставимо дріжджі в тепле місце, щоб підійшли» - почали пузиритися.

Крок 2: Замішуємо тісто

Просіваємо через сито борошно, додаємо в неї сіль, цукор, яйця, обережно вливаємо підігріте молоко на плиті, не перестаючи помішувати і додаємо «підійшли» дріжджі. Тепер перемішуємо тісто до утворення однорідної маси. Стежте, щоб тісто було без грудочок. Потім додаємо в нього рослинне масло (підійде також розтоплене вершкове) і ще раз як слід перемішуємо.

Тепер тісто треба накрити кришкою і поставити в тепле місце, щоб воно підійшло» - тобто збільшилася в розмірах. Тісто має підходити 3-4 рази. Кожного разу після збільшення, тісто необхідно перемішати. Слідкуйте за тим, щоб тісто не «збігло», якщо миски буде не вистачати, перелийте його в велику ємність. В цілому тісто має «підходити» 2-2,5 години.

Крок 3: Випікаємо млинці

Після того, як тісто буде готове, починаємо випікати млинці. На сковороду наливаємо трохи олії і виливаємо частину тіста. Якщо тісто зроблено правильно, воно повинно наливатися на сковороду як пінка. Коли млинець пропечеться, піддягаємо його лопаткою і акуратно перевертаємо на інший бік.

Крок 4: Подаємо ажурні млинці

Подавати млинці можна подавати з варенням, сметаною і ягодами.

Приємного апетиту!
Ажурні млинці
Ажурні млинці
Ажурні млинці
Ажурні млинці
Ажурні млинці






Манно-вівсяні млинці. БЕЗ БОРОШНА!



Інгредієнти:

1 ст. вівсяних пластівців
1 ст. манної крупи
500 мл кефіру
3 яйця
2 ст. л. цукру
1/2 ч. л. соди
1/2 ч.л. солі
3 ст. л. рослинного масла.

Приготування:

1) Змішуємо в мисці манну крупу і вівсяні пластівці.

2) Заливаємо їх кефіром,перемішуємо і залишаємо на 2 години

3) Яйця збиваємо,додаємо в миску

4) Додаємо сіль,цукор і соду

5) Вливаємо масло,перемішуємо. Тісто виходить не дуже густе І смажимо млинці
Манно-вівсяні млинці. БЕЗ БОРОШНА!
Манно-вівсяні млинці. БЕЗ БОРОШНА!
Манно-вівсяні млинці. БЕЗ БОРОШНА!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика