неділя, 23 червня 2013 р.

Біляші

Біляші



Інгредієнти:

Для тіста
330 грам теплої води,
1 ч.л. солі,
1яйцо,
50 гр дріжджів.

Приготування:

Замісити дуже м'яке тісто (воно навіть липне до рук)залишити на 30 хвилин...Фарш будь, можна готовий магазинний. Ліпимо біляші для зручності змочуємо руки водою(тоді тісто не липне до рук) смажимо на сковороді в рослинному маслі з двох сторін. Приємного апетиту! Біляші виходять дуже м'які, повітряні (із-за м'якості тесту)

Смачного Вам настрою!
Біляші



Біляші.



Дуже смачні біляші приготовані мною не один раз.Советую приготувати!!!!

Для тіста:
200 мл молока(тепле)
400 мл води(тепле)
1 ст. л+1 ч.л цукру
1 ч.л солі
1,5 ч.л сухих дріжджів
50 мл рослинного масла
6-6,5 склянок борошна(просіяти 2-3 рази!!!!!!)
Для фаршу:
500 гр фаршу
3-4 великих цибулини(подрібнити блендером)
100мл молока
0,5 ч.л меленого коріандру
сіль,чорний перець-за смаком
1)Сухі дріжджі+1 ч.л цукру,додати 50 мл теплої води(залишити на 5-10 хвилин)
2)Вода+молоко+1 ст. цукру+соль.9(перемішати для розчинення цукру і солі)
3)У миску просіяти половину борошна,додати підійшли дріжджі,воду, що залишилася з молоком,цукром і сіллю+половинку рослинного масла і решту борошно(частинами).Хорошо вимісити.
4)В кінці замісу рослинне масло.Дать тесту 2 години на поднятие.Один раз опустити,і ще 30 хвилин на підхід теста.Жарить у фритюрі на повільному огне.Беляши дуже-дуже смачні,просто тануть у роті!!!!
Приємного апетиту!!!!

Джерело: Клуб цінителів їжі
Підпишись на смачне настрій!
Біляші.
біляші
Біляші.
тісто на біляші
Біляші.
крок 1
Біляші.
крок 2
Біляші.
готово!!!!!!
Біляші.
2 варіанти -(1) біляш,(2) пиріжок з смаженої квашеною капустою



Біляші домашні



Біляші виходять просто дивовижні - м'які, соковиті і дуже смачні, а ароматні будь - ммм !

Вода тепла (Для тіста) - 1/2 стак.
Сухі дріжджі (Для тіста) - 7 г
Цукор (Для тіста) - 1 ч. л.
Молоко (Для тіста (3,5%)) - 1 скл.
Масло вершкове (Для тіста) - 100 г
Сіль (Для тіста) - 2 ч. л.
Борошно (Для тіста (скільки візьме))
Фарш (Для начинки (у мене змішаний)) - 500 г
Цибулина (Для начинки (велика)) 1 шт
Часник (Для начинки) - 2 зуб.
Вершки (Для начинки (33%)) - 150-200 мл
Спеції (Для начинки (сіль, перець, перець кайєн, спеції для фаршу))
Масло для смаження

Робимо тісто.
У теплій воді розчинити цукор і всипати дріжджі.
Перемішати і відставити хвилин на 15, до появи шапки.
До теплого молока влити розтоплене вершкове масло і сіль.

Додати дріжджову суміш і перемішати.
Поступово підсипаючи борошно, замісити тісто.

Коли тісто можна буде взяти в руки, дістати його і продовжуючи підсипати борошно, вимісити в гладке тісто на столі.

У каструлю налити пару ст. ложок раст. масла і розмазати по дну і стінкам.

Перекласти туди тісто, обкатати в олії, накрити і поставити в тепло на 1,5-2 години.

Готуємо начинку.
До фаршу видавити часник.
Додати дрібно порізану цибулю
Додати спеції і перемішати.
Влити вершки і знову перемішати.

Ліпимо і смажимо.
Тісто обім'яти і змазаними раст. маслом руками сформувати кульки.
Дати їм постояти хвилин 10.
З фаршу теж наліпити таку ж кількість кульок.

На присипаному борошном столі, кулька з тіста приплюснути долонькою (тісто дуже м'яке і податливе - качалка не потрібна.)
В серединку покласти кульку-начинку

і защипати тісто навколо начинки, залишаючи серединку відкритою.

Дати постояти хвилин 15.

Смажити на сковороді у великій кількості розпеченого раст. олії з двох боків до золотистої скоринки, спочатку відкритою стороною вниз

потім перевертаємо і смажимо з іншого боку

Готові біляші складати на паперові серветки, щоб пішло зайве масло.
І відразу подавати, дуже смачно зі сметанкою.

Джерело: Клуб цінителів їжі
Підпишись на смачне настрій!
Біляші домашні






ЛЕДАЧІ БІЛЯШІ



Інгредієнти:

Для тіста:
- 2 склянки кефіру
- 0,5 ч. ложки соди
- 0,5 ч. ложки солі
- 0,5 ч. ложки цукру
- борошно до отримання густоти тесту, як для оладок
Для начинки:

- фарш м'ясний
- цибуля
- часник
- сіль, перець
- за бажанням можна додати зелену цибулю і зелень

Приготування:

Кефір підігріти до теплого стану (28-30 гр. З), покласти соду, розмішати, додати сіль, цукор і знову розмішати, залишити постояти одну хвилину.
Потім поступово додати борошно, постійно вимішуючи, щоб густота тіста, як у домашньої сметани (тісто має бути густим в міру).
На сковороді розігріти рослинне масло, налите шаром товщиною 0,5-1 см, ложкою викласти тісто, на тісто - фарш, на фарш - ще трохи тесту. Накриваємо фарш тістом так, щоб залишилися невеликі отвори. Все це робимо швидко.
Смажимо на середньому вогні з одного боку, потім - з іншого до красивого золотистого кольору.
Гарячими подаємо на стіл.

Джерело: Клуб цінителів їжі
Підпишись на смачне настрій!
ЛЕДАЧІ БІЛЯШІ
ЛЕДАЧІ БІЛЯШІ
ЛЕДАЧІ БІЛЯШІ
ЛЕДАЧІ БІЛЯШІ
ЛЕДАЧІ БІЛЯШІ

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика