Вареники з черешнею
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне 2 склянки;
- Яйця курячі 1 шт;
- Вода 0.5 склянки;
- Черешня 2 склянки;
- Цукор 0.5 склянки;
- Сіль 0.5 ч.л;
Приготування:
1. Черешню добре промити. Видалити кісточки. Засипати цукром і відставити у бік.
2. З борошна, яйця, води і солі замісити еластичне, пружне тісто. Накрити чистою серветкою і залишити на 30 хвилин.
3. Утворився черешні сік злити в окремий посуд, прокип'ятити. Черешню посипати борошном (2 ст.л.) і перемішати.
4. Робочу поверхню посипати борошном, викласти тісто і розкачати в тонкий пласт. Склянкою вирізати кружечки. На кожен гурток тесту викласти кілька ягід. Краї защипати, надати форму вареника.
5. Відварити Вареники у киплячій підсоленій воді 4-5 хвилин або поки не спливуть.
6. Готові вареники вийняти шумівкою на блюдо, полити черешневим соком. Подавати гарячими.
Ліниві вареники на сніданок
Інгредієнти:
- Сир однорідний 9% (протертий) - 500 г
- Борошно - 1 чашка (обсяг чашки 0,25 л)
- Яйце - 2 шт.
- Цукор - 50 г
- Масло вершкове - 50 г
- Спеція: Ванілін - 0,5 г
- Сіль за смаком для варіння
- Сметана для подачі
Приготування:
1. Якщо сир неоднорідний, пропустіть його через м'ясорубку або протерти через сито. Потім додайте яйця, цукор і ванілін. Ретельно перемішайте. Поступово додайте просіяне борошно. У вас вийде тісто.
2. Присипте стіл борошном і розкачайте тісто у формі ковбаски 2,5 см в діаметрі. Наріжте її поперек на шматочки 1,5 см шириною (можете з тіста скачати кульки або надати будь-яку іншу форму, яку Вам підкаже фантазія).
3. Закип'ятіть в каструлі підсолену воду і покладіть в неї вареники (кидайте кожен окремо, щоб не злиплися). Коли вода знову закипить і вареники спливуть наверх, можете їх витягувати шумівкою.
4. Подача. Готові вареники викладіть на тарілку, покладіть шматочок масла. Подавайте гарячими зі сметаною.
Вареники ліниві
Інгредієнти:
Сир 250 г
Яйце куряче 1 шт
Масло топлене 1 ст.л.
Сіль 2 г
Цукор пісок 2 ч.л
Борошно пшеничне 3 ст.л.
Приготування:
Змішаємо масло, яйце, сіль і цукор. Додамо сир і як слід розімніть. Присыплем 2-3 столовими ложками борошна.
Помістимо нашу суміш на дошку, посипану борошном.
Додаючи борошно, скачаємо ковбаски. Муки треба додавати рівно стільки, щоб руки не клеїлися і можна було розкачати ковбаску.
Навскоси наріжемо ковбаску.
Потім поміщаємо в киплячу воду, чекаємо, коли вареники спливуть.
Знімаємо шумівкою прямо в тарілку.
Додаємо сметану,при бажанні поливаємо медом.
Cook it! - найбільше співтовариство кулінарів вк. Приєднуйтесь!
Ліниві вареники з сиром
Нам потрібно:
- Сир 5-9% жирності 600 г
- Цукор-пісок 100 г
- Яйце куряче 2 шт.
- Сіль ½ ч.л.
- Манка, манна крупа 100 г
- Борошно пшеничне 150 г
vk.com/wall-32231484_232984
Додати манку, перемішайте. Можна робити вареники і тільки з борошном, але манна крупа робить консистенцію більш ніжною і менш в'язкою.
Додайте муку, ще раз перемішайте. Тісто має вийти таким, щоб з нього можна було зробити ковбаску, але тільки на добре посипаній борошном поверхні. Якщо переборщити з борошном, то вареники будуть занадто щільними.
На посипаній борошном поверхні зробіть ковбаску товщиною 4-5 см в діаметрі і відріжте від неї невеликі шматочки
Отримувані вареники розкладіть на дошці, посипаною борошном, щоб вони не злипалися між собою. В такому стані їх можна заморозити, а потім скласти в пакет на майбутнє.
Останнім кроком є варіння вареників. Для цього у великій каструлі закип'ятіть воду і опускайте туди вареники невеликими порціями. Коли вони спливуть - їх можна виймати і розкладати по тарілках.
Ліниві вареники з сиром
Інгредієнти:
600г сиру 5-9%
100г цукру
2 яйця
½ ч.л. солі
100г манки
150г борошна
1.Творог розітріть в блендері з цукром і яйцями. Також додайте трохи солі. Повинна вийти однорідна кремоподібна маса.
2.Добавьте манку, перемішайте. Можна робити вареники і тільки з борошном, але манна крупа робить консистенцію більш ніжною і менш в'язкою.
3.Добавьте муку, ще раз перемішайте. Тісто має вийти таким, щоб з нього можна було зробити ковбаску, але тільки на добре посипаній борошном поверхні. Якщо переборщити з борошном, то вареники будуть занадто щільними.
4.На посипаній борошном поверхні зробіть ковбаску товщиною 4-5 см в діаметрі і відріжте від неї невеликі шматочки
5.Получающиеся вареники розкладіть на дошці, посипаною борошном, щоб вони не злипалися між собою. В такому стані їх можна заморозити, а потім скласти в пакет на майбутнє.
6.Последним кроком є варіння вареників. Для цього у великій каструлі закип'ятіть воду і опускайте туди вареники невеликими порціями. Коли вони спливуть - їх можна виймати і розкладати по тарілках.
Подавати можна зі сметаною, варенням, свіжими ягодами, медом і згущеним молоком.
Немає коментарів:
Дописати коментар