понеділок, 24 червня 2013 р.

Грейпфрутовий бисквитики

Грейпфрутовий бисквитики



Інгредієнти:
40 г свіжовичавленого грейпфрутового соку
3 великих яйця з холодильника
95 г цукрової пудри
100 г борошна
1/4 чайної ложки солі
цедра і м'якоть 1 грейпфрута
25 г канолового масла

Приготування:
Масло змішайте з соком. Борошно змішайте з сіллю. У мисці збийте яйця з цукром на високій швидкості близько 3 хвилин до густої повітряної маси. Потім 10 хвилин на середній швидкості і на хвилину низькою.
Продовжуючи збивати, додайте цедру і м'якоть, всипте борошно, чергуючи її з сумішшю масла і соку. Замісіть однорідне тісто. Розлийте його по формах (12 шт), заповнюючи на 90%. Випікайте при 170C 25 хвилин.
Грейпфрутовий бисквитики



Маковий бісквіт



Інгредієнти:
6 великих яєць/відокремити білки від жовтків/
3/4 склянки цукру
1/2 ч.л.корицы
1/8 ч.л. меленої гвоздики
1 гр.ванили або 1 пакетик ванільного цукру
цедра 1 апельсина
40 мл.бренди/коньяк або ром/
1 ч.л. пекарського порошку
100 гр.мака
60 гр.молотых волоських горіхів
60 гр.молотых ванільних сухарів
60 гр.просеянной борошна
форма діаметром 26 см.смазанная сл.маслом і присипана сухарями.
температура духовки 160″
1 склянка=200 мл.
Маковий бісквіт
Маковий бісквіт
Маковий бісквіт
Маковий бісквіт
Маковий бісквіт
Маковий бісквіт



Класичний бісквіт



Інгредієнти:
- 1 склянка цукру,
- 1 склянка борошна,
- 4 яйця
- ванілін на кінчику ножа

Приготування:
Відокремлюємо білки від жовтків. Починаємо збивати білки на найменшій швидкості міксера. Повільно, по одній ложці додаємо всипаємо цукор і ваніль.
Коли білкова маса стане білою і досить щільною, так само по ложці додаємо жовтки, продовжуючи збивати.
Прибираємо міксер і починаємо просіяти в миску з білками борошно, обережно вимішуючи ложкою у напрямку знизу вгору.
Готове тісто виливаємо у змащену маслом форму і відправляємо в розігріту до 190-200 градусів духовку на 20-25 хвилин.
Головне правило при випічці бісквіта - не відкривати дверцята духовки - інакше опаде. Я своїм домочадцям наказала ще й не топати на кухні і не розмовляти голосно. Коли підійде час, виймаємо форму і перевертаємо бісквіт на тарілку (ґрати, рушник) і даємо охолонути.
При дотриманні всіх правил бісквіт виходить високим і дуже повітряним. Він може стати чудовою основою для тортів. Даний екземпляр був знищений з чаєм без якої б то ні було просочення.
І вам удачі і приємного апетиту!
Класичний бісквіт






Класичний бісквіт



Інгредієнти:
- 1 склянка цукру,
- 1 склянка борошна,
- 4 яйця
- ванілін на кінчику ножа

Приготування:
Відокремлюємо білки від жовтків. Починаємо збивати білки на найменшій швидкості міксера. Повільно, по одній ложці додаємо всипаємо цукор і ваніль.
Коли білкова маса стане білою і досить щільною, так само по ложці додаємо жовтки, продовжуючи збивати.
Прибираємо міксер і починаємо просіяти в миску з білками борошно, обережно вимішуючи ложкою у напрямку знизу вгору.
Готове тісто виливаємо у змащену маслом форму і відправляємо в розігріту до 190-200 градусів духовку на 20-25 хвилин.
Головне правило при випічці бісквіта - не відкривати дверцята духовки - інакше опаде. Я своїм домочадцям наказала ще й не топати на кухні і не розмовляти голосно. Коли підійде час, виймаємо форму і перевертаємо бісквіт на тарілку (ґрати, рушник) і даємо охолонути.
При дотриманні всіх правил бісквіт виходить високим і дуже повітряним. Він може стати чудовою основою для тортів. Даний екземпляр був знищений з чаєм без якої б то ні було просочення.
І вам удачі і приємного апетиту!
Класичний бісквіт



Медовий бісквіт



Дуже смачний ніжний бісквіт, в міру пахне медом, тане в роті! Відмінно піднімається, не обпадає, ні шапки, і максимально простий в приготуванні!

Інгредієнти:

- яйця 6 шт,
- цукор 160 гр,
- мед 2 ст л,
- борошно 190 гр.

Приготування:

Збиваємо яйця, цукор і мед до щільної білої маси. Не менше 10 хвилин. В обсязі має збільшитися в 4 рази приблизно!
Потім акуратно додаємо борошно і перемішати знизу вгору. Випікати при Т 170-180С. Готовність визначаємо шпажкою. Охолодити у формі!

- Альтернативний спосіб приготування: -

Збиваємо яйця, цукор і мед до щільної білої маси. Не менше 10 хвилин. В обсязі має збільшитися в 4 рази приблизно! Потім акуратно додаємо борошно і перемішати знизу вгору.

Тісто вилити у форму, застелену папером для випічки. Не забудьте прямо перед випічкою крутонути в яку-небудь сторону пару разів (щоб поверхня була рівною). Випікати в розігрітій до 170-180С духовці. Готовність визначаємо шпажкою. Охолодити у формі!

Потім проводимо ножем уздовж стінок і викладаємо бісквіт на стіл. Розрізати корж на 3 частини. Перемазати шкіри вареним згущеним молоком (можна згущене молоко збити з вершковим маслом (150 г) або зі сметаною).
Верхній корж не треба мазати кремом. Його заллємо шоколадною глазур'ю і в центр насыпем трохи горіхів. Чекати просочення не потрібно, можна їсти відразу.
Медовий бісквіт






Бісквіт (Genoise)



Рецепт від Марини Зайченко

Інгредієнти:

3 яйця
1/2 чашка цукру
1/2 ст л рідкого меду
1/2 ч л ванільною есенції або ванільного цукру
1/2 ст л лимонної або апельсинової цедри
1/2 чашки + 1/2 ст л (55 гр) борошна для тортів
1/4 чашки картопляного крохмалю
2 ст л вершкового масла
Крем:
300 г Філадельфії (це вершковий сир)
100 мл вершків 33-35%
2 яйця
100 г цукру
1 ч.л. ванільного цукру
Желе:
Будь-які консервированые фрукти
2 пакетики желе

Приготування:
Змастити вершковим маслом круглу форму з роз'ємними боками. Застелити дно форми пергаментним папером, змастити маслом і добре обсипати краї та дно форми борошном; струсити зайву муку. У невеликій каструльці розтопити вершкове масло, остудити і зняти білу піну.
У великій мисці змішати яйця, цукор, мед. Поставити миску на водяну баню і, збиваючи вінчиком або міксером на низьких обертах, нагрівати масу до розчинення цукру (3-5 хвилин). Зняти миску з водяній бані додати ваніль, цедру і збити масу міксером до збільшення втричі, 10-15 хвилин.
Просіяти борошно і крохмаль 3 рази. Додати борошно в яєчну масу по 1/3, акуратно перемішуючи після кожного додавання. Додати 1/4 частину тіста в масло, добре перемішати. Додати масляне тісто до основної маси та швидко, але акуратно перемішати (після додавання жиру, маса починає втрачати об'єм). Акуратно перекласти тісто у форму. Випікати 20-25. Перевірити готовність лучиною, при натисканні пальцем бісквіт повинен пружинити.
Дати охолонути. Філадельфію перемішати з цукром. Додати вершки, перемішати. Додати яйця, перемішати. Додати ванільний цукор перемішати.
Крем викласти на остиглий бісквіт. Поставити в розігріту до 180 градусів духовку, випікати протягом 25-30 хвилин. Остудити. На остиглий крем викласти фрукти. Желе приготувати так, як написано на упаковці. Акуратно вилити остигле желе на фрукти. Залити ягоди тонким шаром, поставити в холодильник до застигання, потім вилити решту желе. Поставити в холодильник на 6-8 годин.
Бісквіт (Genoise)

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика