субота, 22 червня 2013 р.

Полуничний бісквітний торт

Полуничний бісквітний торт



Інгредієнти:

Для бісквіта:
Яйце - 6 шт
Цукор - 1 склянка
Вода - ¼ склянки
Ванілін - 1 чайна ложка
Борошно - 1 склянка
Сіль - ¼ чайної ложки
Свіжа полуниця - 950 м (8-9 шт залиште для прикраси)
Нарізаний мигдаль - 2 склянки

Ромовий сироп:
Вода - 1 стакан
Цукор - 1 склянка
Ром - ¼ склянки
Збиті вершки:
Холодні жирні вершки - 3 склянки
Цукрова пудра - ½ склянки
Ванілін - 1 чайна ложка


Приготування:
В 2 різних мисках відокремте білки від жовтків. Збийте жовтки до густої світло-жовтої маси.
Поступово всипте цукор, додайте воду і ванілін, борошно.
В окремій мисці збийте білки з дрібкою солі до повітряних піків.
Введіть білки в основну масу і акуратно перемішайте тісто.
Розлийте рівномірно по 2 приготованим круглим формам для торта і випікати при 160 градусах близько години до золотисто-коричневого стану. Перевірити на готовність зубочисткою.
У невеликій каструлі розведіть цукор у воді і варіть на середньому вогні, помішуючи, до повного розчинення цукру. Доведіть суміш до кипіння, зменшіть вогонь і тримайте ще близько 5 хвилин на вогні. Зніміть з плити, додайте ром, перемішайте. Остудіть.
Збиті вершки:
В чаші для міксера на середній швидкості збийте вершки. Як тільки вони почали густіти, додайте пудру і ванілін. Трохи збільште швидкість і збийте до стійкої піни.
Викладіть на блюдо перший корж і змастіть його ромовим сиропом. Викладіть частину збитих вершків, розподіліть рівномірно, розкладіть нарізану полуницю і закрийте ще однією порцією вершків.
Покладіть другий корж і також змастіть його сиропом.
Рясно змастіть вершками весь торт зверху і трохи з боків. По боках також «приклейте» мигдаль.
Залишився крем викладіть в кондитерський мішок і зробіть кілька троянд. Залишилися 8-9 клубник викладіть поверх трояндочок. Нарізайте і подавайте до столу.



Бісквітний торт з масляним кремом



Інгредієнти:
- 4 яйця
- 120г цукру
- 120г борошна
- 200г вершкового масла
- 380г згущеного молока (1 баночка)
- 100г арахісу (не солоного), або будь-які інші горіхи

Час приготування: 1 год.

Приготування:

1) нагрійте Духовку до 180С.
2) Заздалегідь підготуйте форму для випічки: добре змастіть дно і стінки вершковим маслом і присипте борошном. Просто крутите форму, як би "прокотивши" борошно з боків і дна.

Спочатку готуємо бісквіт:
3) Білки відокремити від жовтків.
У жовтки, всипати половину цукру (60г=3 ст. ложки) і збити до утворення міцної білої піни (жовтки "побіліють" від того, що розчиниться цукор).
4) Тепер збийте в піну білки. Щоб легше взбивались, білки повинні бути охолодженими, посуд чистою. Спочатку збиваємо тільки білки до утворення повітряної піни. Поступово білкова піна почне густіти і збільшуватися в об'ємі. На цьому етапі додайте цукор, що залишився (60г=3 ст. ложки) і продовжуйте збивати. Білок стане густим, глянсовим і дуже щільним. Такий нам і потрібен.
5) Жовтки акуратно, краще всього - дерев'яною лопаткою або ложкою змішайте з білками. Інтенсивно перемішувати не можна - білок "опаде", ніякої легкості не вийде.
6) Тепер всипайте сюди борошно. Бажано, для більшої легкості бісквіта її слід просіяти.
7) Акуратно перемішайте (лопаткою або міксером на самій низькій швидкості).
8) Вилийте в підготовлену форму і ставте у вже розігріту духовку. Випікати 25-30 хвилин.

Бісквітне тісто:
Акуратно поставте форму в духовку, намагайтеся не трясти. Акуратно закривайте кришку духової шафи - ніяких ударів! І, вже тим більше, перші 20 хвилин не відкривайте дверцята - бісквіт опаде.
Перевіряємо на готовність сірником або зубочисткою. Застроміть її в центр випеченого бісквітного коржа і відразу вийміть. Якщо сірник суха - бісквіт готовий. Мокра - надішліть ще ненадовго в духовку.
Остуджувати бісквіт коштує в 2 етапу - 15 хвилин після випічки - у вимкненій духовці, а потім, вийнявши з форми - на решітці. Розрізати остиглий бісквіт на коржі тонким гострим ножем.

Бісквітний крем:
1) Близько 5 хвилин збивайте масло міксером на середній швидкості, а потім поступово вливайте згущене молоко, продовжуючи збивати. Вершкове масло повинно бути м'яким, тому тримайте його при кімнатній температурі.
Цілком ймовірно, що спочатку крем у вас розшарується - не лякайтеся, просто продовжуйте збивати - будете винагороджені повітряним кремом!
2) На тарілку кладіть корж, змащуйте кремом.

Для цього торта арахіс, або будь-які інші горіхи розмолоти в дрібну крихту (в блендері) і присипати зверху і з боків. Приємного апетиту!






Бісквітний торт



Треба:
4 яйця
120г цукру
120г борошна
200г вершкового масла
380г згущеного молока (1 баночка)
100г арахісу (не солоного)

Час приготування: 1 год.

Приготування:
Духовку нагрійте до 180С.
Заздалегідь підготуйте форму для випічки: добре змастіть дно і стінки вершковим маслом і присипте борошном. Просто крутите форму, як би "прокотивши" борошно з боків і дна.
Відставте в сторону - нехай чекає свого "часу" :)
Спочатку готуємо бісквіт. Білки відокремити від жовтків.
У жовтки, всипати половину цукру (60г=3 ст. ложки) і збити до утворення міцної білої піни (жовтки "побіліють" від того, що розчиниться цукор).
Тепер збийте в піну білки.
Правила: щоб легше взбивались, білки повинні бути охолодженими. Тобто відокремили їх від жовтків і прибрали в холодильник. Посуд для збивання повинна бути чистою, так само, як і віночок (міксер) Ще: миску беріть побільше, щоб для збивання "простір" був, ну і щоб всю кухню не заляпати.
Спочатку збиваємо тільки білки до утворення повітряної піни.
Поступово білкова піна почне густіти і збільшуватися в об'ємі.
На цьому етапі додайте цукор, що залишився (60г=3 ст. ложки) і продовжуйте збивати.
Білок стане густим, глянсовим і дуже щільним. Такий нам і потрібен.
Жовтки акуратно, краще всього - дерев'яною лопаткою або ложкою вмішайте до білків. Інтенсивно перемішувати не можна - білок "опаде", ніякої легкості не вийде.
Тепер всипайте сюди борошно. Бажано, знову ж таки - для більшої легкості бісквіта - її просіяти.
Акуратно перемішайте (лопаткою або міксером на самій низькій швидкості).
Вилити в підготовлену форму і ставте у вже розігріту духовку.
Випікати будемо 25-30 хвилин.
Бісквітне тісто - штука ніжна, так що і поводитися з нею треба належним чином. Акуратно поставте форму в духовку, намагайтеся не трясти. Акуратно закривайте кришку духової шафи - ніяких ударів! І, вже тим більше, перші 20 хвилин не відкривайте дверцята - бісквіт опаде.
Перевіряємо на готовність сірником або зубочисткою. Застроміть її в центр випеченого бісквітного коржа і відразу вийміть. Якщо сірник суха - бісквіт готовий. Мокра - надішліть ще ненадовго в духовку.
Остуджувати бісквіт коштує в 2 етапу - 15 хвилин після випічки - у вимкненій духовці,а потім, вийнявши з форми - на решітці.
Розрізати бісквіт на коржі краще всього спеціальної струною. У мене струни немає, ріжу тонким гострим ножем. В цей раз розрізала на 3 коржа (повторю - ріжемо тільки вже остиглий бісквіт!)
Поки бісквіт буде остигати, готуйте крем.
Вершкове масло повинно бути м'яким, тому тримайте його при кімнатній температурі.
Близько 5 хвилин збивайте його міксером на середній швидкості, а потім поступово вливайте згущене молоко, продовжуючи збивати.
Цілком ймовірно, що спочатку крем у вас розшарується - ось так:
Не лякайтеся, просто продовжуйте збивати - будете винагороджені повітряним кремом!
Збираємо торт (не дивуйтеся моїй "тарілці" - це "похідна" форма для торта - я, як зазвичай, його в гості потім повезла :)).
На тарілку кладіть один корж, змащуйте кремом.
Другий корж - змастити кремом.
Третій корж - на нього весь залишився крем. Не забудьте про боках торта.
Тепер арахіс. Це поєднання для мене - якесь дуже з дитинства знайоме, дуже домашнє і затишне. Ви ж можете присипати торт будь-якими іншими горіхами, прикрасити кондитерськими посипками, як я тут зробила.
Для цього торта арахіс розмолоти в дрібну крихту (в блендері) і присипати зверху і з боків.
Тепер нехай торт постоїть хоча б годину (не в холодильнику!), трохи просочиться.
Бісквітний торт
Бісквітний торт
Бісквітний торт
Бісквітний торт
Бісквітний торт
Бісквітний торт
Бісквітний торт
Бісквітний торт
Бісквітний торт

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика