Сирний десерт "Тірамісу"
Інгредієнти:
450-500 сиру
50 г сметани
50 г йогурту
5 яийц
150 г цукру/цукрової пудри
250-300 мл свіжозвареної кави
50 мл коньяку/лікеру
100 г "Савоярді" або бісквіта або бісквітного печива
за бажанням кави додати 3-4 краплі мигдальної есенції
какао
Приготування:
Сир перетерти через сито. Додати сметану і йогурт. Перемішати.
Жовтки відокремити від білків. Жовтки збити з цукром до білого. Поступово підмісити до сирної маси.
Білки збити до густої піни. Обережно ввести в сирну масу.
У остиглий кави додати коньяк і мигдалеву есенцію.
Печиво вмочити в каві, викласти у форму. Зверху викласти сирну массу.Опять вмочити печиво до кави, зверху сирну масу.
Відправити в холодильник. Як правило, десерт смачніше якщо ніч настоїться.
Перед подачею посипати какао.
ФРУКОВЫЙ ДЕСЕРТ З ЙОГУРТОМ
Інгредієнти:
Мюслі - 200 грам
Фрукти - 100 грам
Йогурт - 500 мл
За бажанням можете взяти не один вид йогурту, а два. Приміром, класичний без добавок і улюблений фруктовий. Головне, щоб йогурт був натуральним і жирним.
Сирний десерт
Сирні десерти дуже полюбилися моїм дітям, тому доводиться готувати їх часто. У чистому вигляді сир не погодиться є жодна дитина (нехай навіть і зі сметаною), а у вигляді десерту з різними добавками їх за вуха не відтягнеш)). Смачно, корисно і поживно!
Інгредієнти на 2 порції:
сир 100 г
ягідне пюре (з будь-яких ягід) 100 г
цукор 1-2 ст л
бісквітне печиво 1 - 2 шт
молоко 50 мл
Для ягідного пюре (якщо немає готового) пробити в блендері ягоди.
Потім змішати його блендером з сиром, молоком і цукром.
Бісквітне печиво розкришити.
В стакани/піали шарами викласти сирно-ягідну масу, печиво і знову сир.
Для прикраси я використовувала трохи персика і печиво.
Сподіваюся, вам і вашим діткам сподобається цей десерт.
Приємного апетиту!
Автор: Наташа Чагай
#ШустрыйПовар #Рецепти #Кулінарія
Маковий десерт
Інгредієнти:
75 г маку
100 г цукрової пудри
цедра лимона
300 мл вершків 33%жирності
1 ч. ложка желатину
50 г подрібнених волоських горіхів
50 г родзинок
ягідне желе
100 г білого шоколаду
Приготування:
Промитий мак відварити в молоці протягом 10 хвилин. Процідити, пропустити 2 рази через м'ясорубку.
Зняти цедру з лимона: Ізюм потримати в гарячій воді.
Желатин замочити в невеликій кількості води, розтопити на водяній бані.
У збиті вершки додати мак, цедру, горіхи,цукрову пудру, родзинки, желатин і перемішати.
Викласти у форму-сердечко і потримати на холоді кілька годин.
Зняти форму, на середину сердечка встановити виїмку для печива, налити туди желе, навколо неї покрити десерт розтопленим шоколадом. Коли застигне, виїмку видалити.
Японський десерт «Тякин сіборі»
Інгредієнти (4 порції):
жовток - 5 шт (зварений круто)
зелений горошок - 200 грам (свіжоморожений)
цукор - 60 грам
жовток - 5 шт (зварений круто)
зелений горошок - 200 грам (свіжоморожений)
цукор - 60 грам
Розморозити горошок, а потім відварити. Тепер горошок закладаємо в блендер і пробиває його там (у нас не повинно вийти однорідної маси). Додаємо 30г цукру і в сотейнику нагріваємо на маленькому вогні. Постійно помішувати. Вся зайва волога піде
У яєчні жовтки додаємо 30г цукру і в блендері все гарненько перемелюємо, маса повинна вийти однорідною. Потім, через сито можна додатково перетерти яєчні жовтки.
Тепер потрібно взяти марлю, намочимо її і гарненько отожмем. Зверху марлю покладемо горохову масу (трохи), а потім ще і жовткову.
Немає коментарів:
Дописати коментар