неділя, 30 червня 2013 р.

ХРИЗАНТЕМА з пекінської капусти

ХРИЗАНТЕМА з пекінської капусти



Дуже просто використовуючи техніку карвінгу можна зробити з пекінської капусти оригінальну "хризантему"

1.Берем качан пекінської капусти 300 - 700 грам, обрізаємо пухкі листя і верхню частину качана, залишаємо не більше 12-15 див.

2. Карвінг-різьблення по овочам - зазвичай робиться за допомогою спеціальних ножів різної форми. Нашу "хризантему" найкраще вирізати спеціальним карбовочным ножем у формі жолобка.
Але можна пристосувати простий підручний інструмент - кришку від консервної банки з-під оливок, яку потрібно зігнути навпіл, щоб вийшов овальний жолобок. Краї отриманого жолобка не дуже гострі, але все ж треба не забувати про обережність. Треба пристосуватися тримати його максимально зручно, не торкаючись країв.

3. За товстим прожилкам листя робимо зрізи різної длины.Нож направляємо від верхнього зрізу аркуша до основи капусти. Початок зрізу робимо тонше, по мірі наближення до качані поглиблюємо ніж в капусту.

4. Не дорізуючи 1,5-2 см до кочережки, видаляємо вирізані великі листя. Якщо лист тримається міцно - зробіть кілька насічок невеликим ножем.

5. Так само прорізаємо і наступні ряди листя. До середини квітки вкорочуємо довжину пелюсток. Якщо краї листочків вийдуть досить тонкими, то після, у холодній воді, вони красиво вигнута, згорнувшись в кільця.

6. Покладемо "хризантему" у холодну воду приблизно на півгодини. Наш квітка придбає витончену форму.



"Швидка гостренькі капуста"



Капуста виходить дуже смачною і дуже швидко з'їдається гостями на будь-якому святі, приготування займає всього один день, мінімум продуктів і мінімум витрат.

Отже для приготування цієї смачної гострою капусти нам знадобиться,
нашаткувати 2 кг свіжої капусти,
натерти 3-4 моркви на крупній тертці,
4 зубчики великого зимового часнику порізати.

Залити заздалегідь приготовленим маринадом трохи остившім. Маринад готується так:
на 1 літр води -
пів склянки цукру,
2 ст.л крупної солі з гіркою,
10 штучок перцю горошком,
5 гвоздик,
4 шт. лаврового листа -
прокип'ятити 10 хвилин,
додати пів склянки рослинного масла і
пів склянки 9-процентного оцту.

Придавити вантажем дати остаточно охолонути , перекласти у велику трьох літрову банку і прибрати в холодильник на один день. Через добу капуста готова до вживання.
У холодильнику вона добре зберігається під звичайною кришкою.
"Швидка гостренькі капуста"






Цвітна капуста



Інгредієнти:
Цвітна капуста
2 яйця
2 ст.л. молока
1 ст.л. борошна
сіль
майонез 50 гр.
зелень для прикраси

Спосіб приготування:

Розбираємо капусту на суцвіття і варимо до м'якості, коли вода закипить, трохи підсолимо. Робимо кляр: яйце збиваємо з молоком і борошном. Кожен шматочок занурюємо в кляр і обсмажуємо до золотистого кольору.
Викладаємо на блюдо, тоненькою лінією майонезу прикрашаємо і посипаємо зеленню.
Цвітна капуста
Цвітна капуста
Цвітна капуста



Капуста по-пекінськи



Інгредієнти на 2 порції:
- 1 середня пекінська капуста
- по 200 гр креветок(варені,неочищені) і печериць
- 120 гр моркви
- 1 солодка паприка
- 1 невеликий гострий перчик
- пару см кореня імбиру
- 1 ст.л. бренді
- 1+1 соєвого і устричного соусу(або тільки соєвий)
- пару щіпок цукру

Приготування:

У вок(або сковороду) закидаємо подрібнений гострий перчик,тертий імбир і швидко обсмажуємо, буквально хвилину,а то й менше. Далі додаємо довгою соломкою терту моркву і порізану тієї ж соломкою паприку(у мене по половині жовтої і червоної)+трохи рослинного масла.Обжариваем кілька хвилин і викладаємо в миску.В сковороду знову трохи олії і порізані тонкими скибочками гриби +бренди.Жарим помішуючи кілька хвилин і викладаємо до овочів.

Капусту розібрати на листя,видалити качан(частково вирізала тверду частину) і нашаткувати полосками.После всіх капустяних вирізування у мене залишилося 270 гр чистого ваги .Немного олії і обсмажуємо хвилини три.Затем додаємо всі овочі,очищені креветки,соуси,цукор,перемішуємо і прогріваємо на невеликому вогні кілька минут.Все. Присипте блюдо злегка обсмаженим кунжутом, якого у мене не було і насолоджуйтеся!

Приємного апетиту!
Капуста по-пекінськи
Капуста по-пекінськи






Щі з кислої капусти



Інгредієнти:

масло вершкове - 2 ст. л.
кріп - 5 гілочок
лавровий лист - 1 шт.
петрушка - 5 гілочок
часник - 3 зубчики
квашена капуста - 0,5 кг
паста томатна - 2 ст. л.
борошно - 1 ст. л.
масло рослинне - 1 ст. л.
селера (корінь) - 50 г
цибуля дрібний - 2 шт.
морква середнього розміру - 2 шт.
сіль - за смаком
картопля - 4 шт.
яловичина на кістці - 500 г
по дрібці насіння кмину і кропу
перець духмяний горошком - 4-5 горошин

Приготування:
1. У каструлю з 2 л холодної води, покласти м'ясо і на сильному вогні довести до кипіння. Очистити корінь селери, 1 цибулину і 1 моркву.
2. Зменшити вогонь. З бульйону зняти піну, покласти овочі, варити 1 год 30 хв.
3. Квашену капусту віджати, нарізати шматочками довжиною 1,5-2 див. Розігріти в сотейнику половину вершкового масла, покласти капусту разом з 1 ст. л. томатної пасти, посипати кмином і тушкувати під кришкою 30 хв.
4. Залишилася цибулину і моркву очистити, дрібно нарізати. У сковороді розігріти олію, покласти овочі, посипати чорним перцем, насінням кропу і обсмажити, 5-7 хв.
5. Додати решту томатну пасту, готувати ще 4 хв. Зняти з вогню.
6. Картоплю очистити і нарізати кубиками. Зелень вимити й подрібнити. Часник очистити і роздавити. 7. М'ясо вийняти з бульйону і нарізати невеликими шматочками. Бульйон процідити в чисту каструлю і довести до кипіння.
8. У сковороді розігріти вершкове масло і обсмажити борошно, помішуючи, до золотистого кольору, 3 хв.
9. У бульйон покласти нарізане м'ясо і картоплю, варити 10 хв. Додати цибульно-морквяну заправку, тушковану капусту, підсмажене борошно, часник, лавровий лист і перець. Знову довести до кипіння і варити 6 хв. Якщо потрібно, посолити щі за смаком. Покласти зелень і прогріти, 2 хв.
10. Зняти з вогню, накрити і дати настоятися, 30 хв.
Щі з кислої капусти

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика