ДЕСЕРТ "ПОЛУНИЦЯ З ВЕРШКАМИ"
Інгредієнти
полуниця 300 г
цукор 150 г
вершки молочні (33% жирності) 300 мл
желатин 30 г
Процес приготування
Желатин замочити в 1/2 склянки холодної кип'яченої води на 40 хвилин. Нагріти до розчинення желатину.
Полуницю вимити. Кілька ягід з плодоніжкою відкласти, у інших ягід видалити плодоніжки. Ягоди без плодоніжок подрібнити в блендері з 70 г цукру.
Вершки збити з цукром. Половину збитих вершків змішати з полуничним пюре.
Половину розпущеного желатину додати в вершки, половину - в полуничне пюре з вершками.
Білу масу викласти в силіконові формочки. Поставити в холодильник на 1 годину.
Потім зверху вершкової маси викласти рожеву масу. Охолодити в холодильнику.
Викласти десерт на тарілочки, прикрасити полуницею.
Легкий десерт з полуницею, ківі і кукурудзяними пластівцями
Інгредієнти:
8 клубник
2 ківі, нарізану дрібно
2 склянки грецького (звичайний, несолодкий) йогурту
½ склянки кукурудзяних пластівців
Мед (опціонально, для солодощі)
Приготування:
У 2 креманки викладіть шар йогурту (2 столових ложки). Далі викладайте шари полуниці, ківі і пластівців, розділяючи їх йогуртом.
Прикрасити м'ятою.
Літні закуски. Кростики з полуницею
Інгредієнти:
Полуниця, нарізати - ½ склянки
Бальзамічний оцет - ¼ чайної ложки
Рікотта - ¾ склянки
Цедра лимона - ½ чайної ложки
15 шматків багета
Оливкова олія - 2 столові ложки
Сіль і перець - за смаком
Вусики часнику і цибулі
Духовку нагрійте до 190 градусів. У мисці змішайте нарізану полуницю з оцтом. В окремій мисці змішайте рікотта і цедру лимона. Викладіть одним рядом на деко нарізаний і змастіть кожен шматок оливковою олією з обох сторін. Випікайте 10-12 хвилин.
На кожен тост намажте рікотту, зверху викладіть полуницю і вусики від молодого цибулі або часнику. Присипте сіллю і перцем. Подавайте.
Тістечко в японському стилі з полуницею
Інгредієнти:
Бісквіт:
Яйце - 3 шт, розділених на білки і жовтки + 1 ціле яйце
Борошно - ½ склянки
Цукор - ¼ склянки
Рослинна олія - 60 мл
Ванілін - ½ чайної ложки
Щіпка солі
Крем:
Вершки для збивання - 1,5 склянки
Желатин - 2,5 чайної ложки
Холодна вода - 1 столова ложка
Цукор - ½ склянки
Приготування:
Духовку нагрійте до 150 градусів. У мисці збийте білки з цукром до повітряних піків. В іншій мисці збийте жовтки, ціле яйце, сіль, борошно, рослинне масло і ванілін до однорідної маси. Тісто має бути жовтим і густим. Обережно введіть білки в основну масу і ретельно розмішайте. Вилийте тісто в приготовану (застелену папером) форму і випікайте 25 хвилин до світло-коричневої скоринки. Дістаньте з духовки і поки бісквіт остигає приготуйте крем.
У невеликій мисці розведіть желатин у воді. Коли желатин розчиниться, поставте його на 15 секунд в мікрохвильову піч. Остудіть. У середній мисці збийте вершки з цукром до повітряних піків. Поки працює міксер додайте до вершків желатин і продовжуйте збивати.
Розрізати бісквіт на 2 рівні частини. Підготуйте страву і на дно викладіть одну половину бісквіта. Викладіть половину вершків, шар полуниці, розрізаної навпіл, решта вершки і закрийте другим шаром бісквіта. Заморозьте на 30 хвилин і розріжте на невеликі прямокутники і подавайте.
Хамон з полуницею (jamón con fresas)
Інгредієнти на 2 порції
Хамон 100 г
Полуниця 200 г
Багет французький ½ штуки
Інструкція
5 хвилин
1. Нарізати хамон тонкими довгими скибочками (або купити вже нарізаний).
2. Викласти на велике блюдо з полуницею та нарізаним багетом.
3. Перед вживанням обернути полуницю скибочками хамона.
Булочки з полуницею
Інгредієнти:
тісто
200 мл. теплого молока
1 чайна ложка з гіркою сухих дріжджів (я використовую активні "Пакмая")
40 гр. вершкового масла
1 шт. яйце
3 ст. ложки цукру
1/4 ч. ложки солі
2 ст. ложки рослинної олії
1 пакетик ванільного цукру
2.5-3 склянки борошна (склянка 250 мл)
додатково
300 гр. полуниці
цукор
яйце для змащування булочок
цукрова пудра для посипання
Приготування:
Полуницю розморозити.
У теплому молоці ретельно розчинити дріжджі і 1 чайну ложку цукру, додати 2 столові ложки борошна, розмішати, зробити рідку опару, накрити і поставити в тепле місце на 15 хвилин. Це робиться для того, щоб дріжджі "ожили".
В цей час зробити "здобу": розтопити масло, перелити його в миску, додати сіль, цукор, ванільний цукор, рослинне масло і яйце, все злегка розтерти виделкою.
У підійшла опару, всипати пів склянки просіяного борошна, розмішати, влити здобу, розмішати, поступово підсипаючи просіяне борошно замісити тісто, гладке і м'яке, борошном не перебивати сильно.
Тісто перекласти в миску, накрити і прибрати в тепле місце на 1 годину або більше, щоб воно збільшилося в 2 рази.
Тісто обім'яти, поділити на 8-10 рівних частин.
Духовку включити на 180 градусів, деко застелити пергаментом, змастити його вершковим маслом.
Розкачати корж, з боків зробити надрізи як на фотографії, не до кінця.
В серединку покласти трохи ягід полуниці, зверху посипати цукром.
Один край зрізу перекинути на протилежний.
А інший на іншу сторону.
Укладати готові булочки на деко на великій відстані один від одного.
Змастити булочки яйцем, відразу поставити у ще теплу духовку.
Випікати до золотистого кольору.
Готові булочки посипати цукровою пудрою.
Немає коментарів:
Дописати коментар