Справжній татарський "Вак-біляш"
Сьогодні хочу познайомити вас з традиційною стравою татарської кухні вак-біляш. Це печені пиріжки з соковитою начинкою з рубленого м'яса, порізаної картоплі і цибулі. Дослівно перекладається з татарської як дрібний біляш.
Інгредієнти:
Для тіста:
Яйце куряче - 1 шт.
Кефір - 120 мл
Борошно пшеничне - 2 склянки
Для начинки:
Яйце куряче - 1 шт.
Картопля - 4-5 шт.
М'ясо або фарш - 500 г
Цибуля ріпчаста - 2 шт.
Масло вершкове - 70 г
Перець чорний мелений
Сіль
Спеції - за смаком
Приготування:
З перерахованих вище інгредієнтів готуємо тісто, щоб воно вийшло м'яким і еластичним. Ділимо тісто на кульки розміром з м'ячик для пінг-понгу.
Беремо м'ясо, нарізаємо його на невеликі шматочки.
Картоплю та цибулю очищаємо і нарізаємо кубиками.
З'єднуємо м'ясо і картоплю, солимо, перчимо, додаємо за смаком спеції і гарненько перемішуємо всі інгредієнти.
Кожен кульку з тіста розкачуємо в тонкий коржик, на середину якої викладаємо начинку, а зверху кладемо шматочок вершкового масла.
Краї вак біляша збираємо красивою оборочкою , не защипывая краю, так, щоб вийшов мішечок з начинкою по центру.
Викладаємо біляші на деко, вистелений пергаментом, змащуємо кожен збитим яйцем і ставимо їх у розігріту до температури 200 С духовку.
Під час приготування зверху в залишений отвір кожного вак біляша підливаємо воду (1-2 ст. ложки), щоб вони не пересихали (3-4 рази). Випікаємо біляші приблизно 40 хвилин.
До беляшам можна приготувати смачний соус. Для його приготування нам знадобиться:
Томат - 1 шт.
Часник - 1 зубець
Огірок маринований - 2 шт.
Гірчиця - 1 ч. ложка
Масло рослинне - 0.5 ч. ложки
Оцет яблучний - 0.5 ч. ложки
Сіль і перець за смаком
Приготування:
З томату знімаємо шкірку, попередньо обшпаривши окропом. Ріжемо його на дрібні кубики і тушкуємо на сковороді в олії, посоливши, поперчив і додавши оцет. Потім додаємо до томату гірчицю, подрібнений часник і потерті на крупній тертці огірки. Все перемішуємо - соус готовий!
Насолоджуйтеся смаком татарських вак біляшів, спечених за традиційним рецептом, приправляючи їх ароматним соусом!
Справжній татарський вак біляш
Інгредієнти:
Для тіста:
Яйце куряче - 1 шт.
Кефір - 120 мл
Борошно пшеничне - 2 склянки
Для начинки:
Яйце куряче - 1 шт.
Картопля - 4-5 шт.
М'ясо або фарш - 500 г
Цибуля ріпчаста - 2 шт.
Масло вершкове - 70 г
Перець чорний мелений
Сіль
Спеції - за смаком
Приготування:
З перерахованих вище інгредієнтів готуємо тісто, щоб воно вийшло м'яким і еластичним. Ділимо тісто на кульки розміром з м'ячик для пінг-понгу.
Беремо м'ясо, нарізаємо його на невеликі шматочки.
Картоплю та цибулю очищаємо і нарізаємо кубиками.
З'єднуємо м'ясо і картоплю, солимо, перчимо, додаємо за смаком спеції і гарненько перемішуємо всі інгредієнти.
Кожен кульку з тіста розкачуємо в тонкий коржик, на середину якої викладаємо начинку, а зверху кладемо шматочок вершкового масла.
Краї вак біляша збираємо красивою оборочкою , не защипывая краю, так, щоб вийшов мішечок з начинкою по центру.
Викладаємо біляші на деко, вистелений пергаментом, змащуємо кожен збитим яйцем і ставимо їх у розігріту до температури 200 С духовку.
Під час приготування зверху в залишений отвір кожного вак біляша підливаємо воду (1-2 ст. ложки), щоб вони не пересихали (3-4 рази). Випікаємо біляші приблизно 40 хвилин.
До беляшам можна приготувати смачний соус. Для його приготування нам знадобиться:
Томат - 1 шт.
Часник - 1 зубець
Огірок маринований - 2 шт.
Гірчиця - 1 ч. ложка
Масло рослинне - 0.5 ч. ложки
Оцет яблучний - 0.5 ч. ложки
Сіль і перець за смаком
Приготування:
З томату знімаємо шкірку, попередньо обшпаривши окропом. Ріжемо його на дрібні кубики і тушкуємо на сковороді в олії, посоливши, поперчив і додавши оцет. Потім додаємо до томату гірчицю, подрібнений часник і потерті на крупній тертці огірки. Все перемішуємо - соус готовий!
Насолоджуйтеся смаком татарських вак біляшів, спечених за традиційним рецептом, приправляючи їх ароматним соусом!
Справжній татарський вак біляш
Інгредієнти:
Для тіста:
Яйце куряче - 1 шт.
Кефір - 120 мл
Борошно пшеничне - 2 склянки
Для начинки:
Яйце куряче - 1 шт.
Картопля - 4-5 шт.
М'ясо або фарш - 500 г
Цибуля ріпчаста - 2 шт.
Масло вершкове - 70 г
Перець чорний мелений
Сіль
Спеції - за смаком
Приготування:
З перерахованих вище інгредієнтів готуємо тісто, щоб воно вийшло м'яким і еластичним. Ділимо тісто на кульки розміром з м'ячик для пінг-понгу.
Беремо м'ясо, нарізаємо його на невеликі шматочки.
Картоплю та цибулю очищаємо і нарізаємо кубиками.
З'єднуємо м'ясо і картоплю, солимо, перчимо, додаємо за смаком спеції і гарненько перемішуємо всі інгредієнти.
Кожен кульку з тіста розкачуємо в тонкий коржик, на середину якої викладаємо начинку, а зверху кладемо шматочок вершкового масла.
Краї вак біляша збираємо красивою оборочкою , не защипывая краю, так, щоб вийшов мішечок з начинкою по центру.
Викладаємо біляші на деко, вистелений пергаментом, змащуємо кожен збитим яйцем і ставимо їх у розігріту до температури 200 С духовку.
Під час приготування зверху в залишений отвір кожного вак біляша підливаємо воду (1-2 ст. ложки), щоб вони не пересихали (3-4 рази). Випікаємо біляші приблизно 40 хвилин.
До беляшам можна приготувати смачний соус. Для його приготування нам знадобиться:
Томат - 1 шт.
Часник - 1 зубець
Огірок маринований - 2 шт.
Гірчиця - 1 ч. ложка
Масло рослинне - 0.5 ч. ложки
Оцет яблучний - 0.5 ч. ложки
Сіль і перець за смаком
Приготування:
З томату знімаємо шкірку, попередньо обшпаривши окропом. Ріжемо його на дрібні кубики і тушкуємо на сковороді в олії, посоливши, поперчив і додавши оцет. Потім додаємо до томату гірчицю, подрібнений часник і потерті на крупній тертці огірки. Все перемішуємо - соус готовий!
Насолоджуйтеся смаком татарських вак біляшів, спечених за традиційним рецептом, приправляючи їх ароматним соусом!
Немає коментарів:
Дописати коментар