вівторок, 30 липня 2013 р.

Справжній татарський "Вак-біляш"

Справжній татарський "Вак-біляш"



Сьогодні хочу познайомити вас з традиційною стравою татарської кухні вак-біляш. Це печені пиріжки з соковитою начинкою з рубленого м'яса, порізаної картоплі і цибулі. Дослівно перекладається з татарської як дрібний біляш.

Інгредієнти:

Для тіста:

Яйце куряче - 1 шт.
Кефір - 120 мл
Борошно пшеничне - 2 склянки

Для начинки:

Яйце куряче - 1 шт.
Картопля - 4-5 шт.
М'ясо або фарш - 500 г
Цибуля ріпчаста - 2 шт.
Масло вершкове - 70 г
Перець чорний мелений
Сіль
Спеції - за смаком

Приготування:

З перерахованих вище інгредієнтів готуємо тісто, щоб воно вийшло м'яким і еластичним. Ділимо тісто на кульки розміром з м'ячик для пінг-понгу.
Беремо м'ясо, нарізаємо його на невеликі шматочки.
Картоплю та цибулю очищаємо і нарізаємо кубиками.
З'єднуємо м'ясо і картоплю, солимо, перчимо, додаємо за смаком спеції і гарненько перемішуємо всі інгредієнти.
Кожен кульку з тіста розкачуємо в тонкий коржик, на середину якої викладаємо начинку, а зверху кладемо шматочок вершкового масла.
Краї вак біляша збираємо красивою оборочкою , не защипывая краю, так, щоб вийшов мішечок з начинкою по центру.

Викладаємо біляші на деко, вистелений пергаментом, змащуємо кожен збитим яйцем і ставимо їх у розігріту до температури 200 С духовку.
Під час приготування зверху в залишений отвір кожного вак біляша підливаємо воду (1-2 ст. ложки), щоб вони не пересихали (3-4 рази). Випікаємо біляші приблизно 40 хвилин.

До беляшам можна приготувати смачний соус. Для його приготування нам знадобиться:

Томат - 1 шт.
Часник - 1 зубець
Огірок маринований - 2 шт.
Гірчиця - 1 ч. ложка
Масло рослинне - 0.5 ч. ложки
Оцет яблучний - 0.5 ч. ложки
Сіль і перець за смаком

Приготування:

З томату знімаємо шкірку, попередньо обшпаривши окропом. Ріжемо його на дрібні кубики і тушкуємо на сковороді в олії, посоливши, поперчив і додавши оцет. Потім додаємо до томату гірчицю, подрібнений часник і потерті на крупній тертці огірки. Все перемішуємо - соус готовий!

Насолоджуйтеся смаком татарських вак біляшів, спечених за традиційним рецептом, приправляючи їх ароматним соусом!
Справжній татарський "Вак-біляш"
Справжній татарський "Вак-біляш"
Справжній татарський "Вак-біляш"



Справжній татарський вак біляш



Інгредієнти:

Для тіста:
Яйце куряче - 1 шт.
Кефір - 120 мл
Борошно пшеничне - 2 склянки
Для начинки:
Яйце куряче - 1 шт.
Картопля - 4-5 шт.
М'ясо або фарш - 500 г
Цибуля ріпчаста - 2 шт.
Масло вершкове - 70 г
Перець чорний мелений
Сіль
Спеції - за смаком

Приготування:
З перерахованих вище інгредієнтів готуємо тісто, щоб воно вийшло м'яким і еластичним. Ділимо тісто на кульки розміром з м'ячик для пінг-понгу.
Беремо м'ясо, нарізаємо його на невеликі шматочки.
Картоплю та цибулю очищаємо і нарізаємо кубиками.
З'єднуємо м'ясо і картоплю, солимо, перчимо, додаємо за смаком спеції і гарненько перемішуємо всі інгредієнти.
Кожен кульку з тіста розкачуємо в тонкий коржик, на середину якої викладаємо начинку, а зверху кладемо шматочок вершкового масла.
Краї вак біляша збираємо красивою оборочкою , не защипывая краю, так, щоб вийшов мішечок з начинкою по центру.

Викладаємо біляші на деко, вистелений пергаментом, змащуємо кожен збитим яйцем і ставимо їх у розігріту до температури 200 С духовку.
Під час приготування зверху в залишений отвір кожного вак біляша підливаємо воду (1-2 ст. ложки), щоб вони не пересихали (3-4 рази). Випікаємо біляші приблизно 40 хвилин.

До беляшам можна приготувати смачний соус. Для його приготування нам знадобиться:
Томат - 1 шт.
Часник - 1 зубець
Огірок маринований - 2 шт.
Гірчиця - 1 ч. ложка
Масло рослинне - 0.5 ч. ложки
Оцет яблучний - 0.5 ч. ложки
Сіль і перець за смаком

Приготування:

З томату знімаємо шкірку, попередньо обшпаривши окропом. Ріжемо його на дрібні кубики і тушкуємо на сковороді в олії, посоливши, поперчив і додавши оцет. Потім додаємо до томату гірчицю, подрібнений часник і потерті на крупній тертці огірки. Все перемішуємо - соус готовий!

Насолоджуйтеся смаком татарських вак біляшів, спечених за традиційним рецептом, приправляючи їх ароматним соусом!
Справжній татарський вак біляш
Справжній татарський вак біляш
Справжній татарський вак біляш






Справжній татарський вак біляш



Інгредієнти:

Для тіста:
Яйце куряче - 1 шт.
Кефір - 120 мл
Борошно пшеничне - 2 склянки
Для начинки:
Яйце куряче - 1 шт.
Картопля - 4-5 шт.
М'ясо або фарш - 500 г
Цибуля ріпчаста - 2 шт.
Масло вершкове - 70 г
Перець чорний мелений
Сіль
Спеції - за смаком

Приготування:
З перерахованих вище інгредієнтів готуємо тісто, щоб воно вийшло м'яким і еластичним. Ділимо тісто на кульки розміром з м'ячик для пінг-понгу.
Беремо м'ясо, нарізаємо його на невеликі шматочки.
Картоплю та цибулю очищаємо і нарізаємо кубиками.
З'єднуємо м'ясо і картоплю, солимо, перчимо, додаємо за смаком спеції і гарненько перемішуємо всі інгредієнти.
Кожен кульку з тіста розкачуємо в тонкий коржик, на середину якої викладаємо начинку, а зверху кладемо шматочок вершкового масла.
Краї вак біляша збираємо красивою оборочкою , не защипывая краю, так, щоб вийшов мішечок з начинкою по центру.

Викладаємо біляші на деко, вистелений пергаментом, змащуємо кожен збитим яйцем і ставимо їх у розігріту до температури 200 С духовку.
Під час приготування зверху в залишений отвір кожного вак біляша підливаємо воду (1-2 ст. ложки), щоб вони не пересихали (3-4 рази). Випікаємо біляші приблизно 40 хвилин.

До беляшам можна приготувати смачний соус. Для його приготування нам знадобиться:
Томат - 1 шт.
Часник - 1 зубець
Огірок маринований - 2 шт.
Гірчиця - 1 ч. ложка
Масло рослинне - 0.5 ч. ложки
Оцет яблучний - 0.5 ч. ложки
Сіль і перець за смаком

Приготування:

З томату знімаємо шкірку, попередньо обшпаривши окропом. Ріжемо його на дрібні кубики і тушкуємо на сковороді в олії, посоливши, поперчив і додавши оцет. Потім додаємо до томату гірчицю, подрібнений часник і потерті на крупній тертці огірки. Все перемішуємо - соус готовий!

Насолоджуйтеся смаком татарських вак біляшів, спечених за традиційним рецептом, приправляючи їх ароматним соусом!
Справжній татарський вак біляш
Справжній татарський вак біляш
Справжній татарський вак біляш

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика