неділя, 28 липня 2013 р.

Запіканка з баклажанів - пальчики оближеш!

 Запіканка з баклажанів - пальчики оближеш! Запіканка з баклажанів - пальчики оближеш!



Інгредієнти:

2 великих баклажана
2 середніх цибулини
400гр. фаршу
2 середніх помідора
4-5 яєць
твердий сир 100гр.
1 ст.л. сметани
сіль, перець, спеції.

Спосіб приготування:
Баклажани нарізаємо кружечками і готуємо. Для цього їх потрібно розрізати навпіл, посолити, залишити на 10 хвилин. Потім вкинути їх в окріп і поварити 2 хвилини(якщо вони будуть кипіти більше - стануть дуже м'які і серединка при смаженні стане як каша, тому головне не переварити). Потім вийняти і готувати далі як потрібно за рецептом. Так і серединка легше з них виймається для цієї страви, та й самі баклажани виходять не сухуватими, а більш соковитими коли приготовані.
Потім викладаємо їх у змащену олією форму, зверху підсолюємо.
Цибулю чистимо, ріжемо кубиком і обсмажуємо до прозорості, потім до нього додаємо фарш і обсмажуємо все разом. Помідори ріжемо великими кубиками і додаємо до фаршу з цибулею. Солимо, перчимо, додаємо спеції(я додала хмелі-сунелі і сухий гранульований часник). Викладаємо цей фарш на синенькі рівномірним шаром.
Збиваємо яйця, злегка солимо, додаємо за бажанням перець, одну ложку сметани заливаємо синенькі зверху. Сир натираємо на крупній тертці і посипаємо зверху.
Ставимо запікатися в духовку на 20-30 хвилин. Виймаємо і насолоджуємося смачною запіканкою.
Приємного апетиту!)

Джерело: Клуб цінителів їжі
Підпишись на смачне настрій!  Запіканка з баклажанів - пальчики оближеш!
 Запіканка з баклажанів - пальчики оближеш!
 Запіканка з баклажанів - пальчики оближеш!
 Запіканка з баклажанів - пальчики оближеш!
 Запіканка з баклажанів - пальчики оближеш!
 Запіканка з баклажанів - пальчики оближеш!
 Запіканка з баклажанів - пальчики оближеш!



Куряча запіканка



Вам знадобиться:

~1,2 кг. курячого фаршу
4 скибочки білого батона без кірки
150 мл. молока
1 яйце
1 цибулина
500 гр. свіжих грибів (я використовувала білі, можна взяти будь-які інші за своїм смаком). Думаю, цілком можна спробувати і з мариноваными.
2-3 зубчики часнику
пучок петрушки
сіль
раст. олія для обсмажування грибів
щіпка чорного меленого перцю (факультативно)

Приготування:

1. Цибулю і гриби ріжемо на шматочки, підсмажуємо на сковорідці з раст. маслом до готовності.
2. Хліб добре розмочуємо в молоці близько 10-15 хвилин, злегка віджимаємо, додаємо у фарш, ретельно перемішуємо, щоб шматочків хліба не залишилося.
3. Додаємо яйце, сіль, перець, все добре перемішуємо. Викладаємо половину фаршу у форму (я використовувала силіконову 23 див.), розрівнюємо. На нього викладаємо гриби з цибулею. Зверху - другу половину фаршу.
4. Накриваємо форму кришкою або фольгою і ставимо в розігріту до 200 С духовку.
5. Запікаємо 30 хвилин. Потім знімаємо фольгу і печемо ще 10 хвилин. Виймаємо з духовки, перевертаємо на блюдо і посипаємо рубаною петрушкою.

Смачного Вам настрою!
Куряча запіканка






Сирно-бананова запіканка



Інгредієнти:

500 г сухого нежирного сиру,
250 г йогурту,
2 яйця,
4 білка,
4 ст.л. борошна,
2 банана,
150 г цукру,
сік і цедра половини лимона,
1 ч.л. ванільного цукру,
щіпка солі.

Сир змішати з йогуртом і бананом і перетерти блендером до отримання однорідної маси.

Не перестаючи помішувати, поступово додати борошно, цукор, яйця, лимонний сік і терту цедру, ванільний цукор і сіль.

Білки збити і ввести в отриману масу. Отриману суміш обережно перекласти у форму для запікання, змащену олією (краще роз'ємну).

Випікати 50-60 хв. при 180 град., визначаючи готовність за допомогою дерев'яної палички. Вийняти з форми, дати повністю охолонути, прикрасити бананами.

Смачного Вам настрою!
Сирно-бананова запіканка



Запіканка з кабачків з фаршем і помідорами



Інгредієнти:
- 5 невеликих кабачків (1,2кг)
- 400 г фаршу
- 3 середніх цибулини
- 2 ст.л. томатної пасти
- 7-8 невеликих помідор
- 100 г твердого сиру (можна і без нього)
- 4 яйця
- 150 г сметани
- сіль, перець, соняшникова олія

Приготування:
1. Цибулю обсмажити на сковороді, додати фарш, посолити, поперчити, додати томатну пасту.
2. Кабачки натерти на крупну тертку, посолити, віджати сік
3. Помідори нарізати кружочкамии
4. Яйця збити зі сметаною, посолити
5. Форму змастити маслом, викласти половину кабачків, зверху фарш, потім знову кабачки.
6. Викласти помідори.
7. Залити зметено-яєчної сумішшю, посипати тертим сиром.

Джерело: Клуб цінителів їжі
Підпишись на смачне настрій!
Запіканка з кабачків з фаршем і помідорами






Запіканка з грибами і картоплею



Інгредієнти:

- 350 г свіжих або заморожених грибів (опеньки, печериці, лисички, білі і т.д.)
- 600 г картоплі
- 150 г цибулі
- 150 р сиру (напівтвердого або твердого)
- сметана (10-20%)
- рослинна олія
- сіль
- перець

Приготування:

Гриби відварити до готовності (я варила опеньки 30 хвилин після закипання). Картопля (я не чистила) відварити до готовності (точний час не підкажу). Цибулю нарізати півкільцями.
Обсмажити на рослинному маслі. Картопля остудити, почистити, нарізати кружечками.

Сир натерти на середній тертці. У форму для запікання (підійде будь-яка форма - керамічна, глиняний, скляний) викласти половину картоплі, трохи посолити, поперчити. Змастити сметаною.

Викласти гриби, трохи посолити, поперчити. Змастити сметаною.
Викласти цибулю. Викласти залишився картоплю. Посипати сиром.
Поставити в духовку. Запікати при температурі 180 градусів протягом 30-35 хвилин.
Запіканка з грибами і картоплею

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика