субота, 27 липня 2013 р.

Сирна запіканка з ягідним сиропом

Сирна запіканка з ягідним сиропом



Інгредієнти на 4 порції

Сир 500 г
Сметана 3 столові ложки
Яйце куряче 1 штука
Цукор за смаком
Родзинки 100 г
Крупа манна 2 столові ложки
Ванілін за смаком
Сироп ягідний-1 стакан
Олія рослинна 50 г

1. В пропущений через м'ясорубку сир покласти 2 столові ложки рослинної олії, збите з цукром яйце, манну крупу, 1/2 чайної ложки солі, ванілін.
2. Все це ретельно перемішати дерев'яною лопаткою, додавши очищений і промитий ізюм.
3. Після цього сирну масу викласти на змащену маслом і посипану товченими сухарями сковороду або в неглибоку каструлю, розрівняти поверхню, змастити сметаною, збризнути маслом і запікати в гарячій духовій шафі протягом 25-30 хвилин. На стіл запіканку подають гарячою з сиропом або зі сметаною.
Сирна запіканка з ягідним сиропом



Двоповерхова сирна запіканка



1 шар:
750 р сиру
2 яйця
2 ст. ложки манки*
2-3 ст. ложки в'яленої журавлини/вишні/родзинок (у мене журавлина, вишня і чорниця)
2-3 ст. ложки цукру (для любителів солодкого можна побільше)
1 ч. ложка ванільного цукру
цедра 1 лимона

*Замість манки можна використовувати додаткове яйце (слова автора)

2 шар:
300 г сметани
1 яйце
1 ст. ложка цукру

1. Змішати всі продукти для 1-го шару, викласти рівним шаром у форму (я застелила дно і боки форми папером) і випікати при температурі 170 хвилин 25-30 до щільності по краях (серединка ще м'яка).
2. Змішати всі продукти для 2-го шару, вилити рівним шаром на 1-ий і випікати до загустіння заливки (за рецептом хвилин 10, у мене довше).
3. Акуратно дістати запіканку і можна з насолодою починати процес її поїдання (в теплому вигляді або остиглому, за смаком).
Двоповерхова сирна запіканка






Запіканка з грибами і картоплею



Інгредієнти:

350 г свіжих або заморожених грибів (опеньки, печериці, лисички, білі і т.д.)
600 г картоплі
150 г цибулі
150 г сиру (напівтвердого або твердого)
сметана (10-20%) або майонез
рослинна олія
сіль
перець

Приготування:

1. Гриби відварити до готовності (варили опеньки 30 хвилин після закипання).

2. Картоплю відварити до готовності. Цибулю нарізати півкільцями.
Обсмажити на рослинному маслі. Картопля остудити, почистити, нарізати кружечками.

3. Сир натерти на середній тертці. У форму для запікання (підійде будь-яка форма - керамічна, глиняний, скляний) викласти половину картоплі, трохи посолити, поперчити. Змастити сметаною.

4. Викласти гриби, трохи посолити, поперчити. Змастити сметаною.
Викласти цибулю. Викласти залишився картоплю. Посипати сиром.

5. Поставити в духовку. Запікати при температурі 180 градусів протягом 30-35 хвилин.
Запіканка з грибами і картоплею



Медова запіканка



Інгредієнти:
Сир - 1 кг
Мед - 1 склянка
Цукор - 1,5 склянки
Яйце - 8-9 шт
Борошно
Кориця

Приготування:
Розімніть сир виделкою. Викладіть сир, мед, цукор, яйця в блендер і збийте до однорідної маси. Духовку нагрійте до 200°C. збиту масу Викладіть на блюдо, злегка змащене вершковим маслом і притрушене борошном. Випікайте протягом 45 хвилин до золотистого кольору. Присипте зверху корицею і поставте ще на 3-4 хвилин у духовку. Подавайте.
Медова запіканка






Наивкуснейшая запіканка,


підходить для сніданку,що для вечері

Інгредієнти:

●200 г Макарони
●200 г Карбонат (шинка,ковбаса)
●100 г Сир
●Спеції,сіль
●250 Молоко
●250 Вода
●Рослинне масло (для змащування форми)

Приготування:

Форму змастити олією

Викласти макарони
Порізати карбонат.
Викласти на макарони

Поперчити,додати спеції за смаком

Молоко з'єднати з водою,при необхідності посолити
Якщо є бажання можна використовувати одне молоко
Обов'язково дотримуємося співвідношення макарони-рідина, що має величезне значення в кінцевому результаті
Я методом проб і помилок дійшла саме до цієї!

Обсипати сиром,протерту на терці

Закрити форму фольгою
Форма повинна бути висока,достатньо,що б при кипінні рідини, вона не вихлюпувалася з під фольги,форми

Випікаємо під фольгою 30 хвилин,на досить великому вогні

Потім знімаємо Фольгу і даємо запіканці підрум'янитися,
ще хвилин 15-20 .

Запіканці даємо трохи охолонути,і можна різати
Їсти бажано в теплому вигляді!
Наивкуснейшая запіканка,



Сирно-шоколадна запіканка "Мармурова"



Інгредієнти:

Для білого тіста:
* сир - 400 гр.
* сметана - 6 ст. ложок
* цукор - 4 ст.л
* яйця - 2 шт.
* борошно - 2 ст.л.
* ванільний цукор - 1 п.( 8г.)
Для шоколадного тіста:
* темний шоколад - 200 гр.
* вершкове масло - 200 гр.
* яйця - 5 шт.
* цукор - 5 ст.л.
* борошно - 5 ст.л.
* ванільний цукор - 1 п.( 8 гр)

Приготування:

1) збити сир зі сметаною, цукром, яйцями і борошном до однорідної маси. 2) окремо, в іншій мисочці, розтопити шоколад з маслом на водяній бані, охолодити. Яйця збити з ванільним і звичайним цукром і змішати з шоколадом і маслом. До цієї суміші додати борошно і гарненько все перемішати. Я збивала миксиром. Вийшло шоколадне тісто. Потім змащуємо форму маслом ( у мене кругла 24 см). Викладаємо в неї спочатку шоколадну масу, зверху - сирну. Дерев'яною паличкою зробіть розлучення. Випікати в нагрітій до 180 гр.духовке від 40 до 60 хв.

Приємного апетиту!
Сирно-шоколадна запіканка "Мармурова"






Сирна запіканка, ДІЙСНО як у дитячому садку!



Перевірено! Дуже смачно, а готувати п'ять хвилин.

Інгредієнти:

●500 гр. сиру;
●100 гр. цукру;
●100 гр. манки;
●50 гр. молока;
●50 гр. вершкового масла;
●2 яйця.

Приготування:

Всі інгредієнти змішати. Масло повинне бути м'яким. Залишити на 40 хвилин для набухання манки. Випікати в духовці 180-200 С до золотистої скоринки.
Все! Приємного апетиту!
Сирна запіканка, ДІЙСНО як у дитячому садку!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика