субота, 27 липня 2013 р.

Чорнично-шоколадні булочки

Чорнично-шоколадні булочки



Інгредієнти:

Тісто:
Дріжджі - 2,25 чайної ложки
Тепле молоко - 3/4 склянки
3 яйця
Ванілін - 1 чайна ложка
Борошно - 4,25 склянки
Крохмаль - 1/4 склянки
Цукор - 1/2 склянки
Вершкове масло - 165 г
Сіль - 1 чайна ложка
Начинка:
Цукор - 1/4 склянки
Вершкове масло - 3 столові ложки
Шматочки шоколаду - 200 г
Чорниця - 200 г
Топпінг:
Шоколадний сироп (опціонально)

Приготування:

1. Розведіть у теплому молоці дріжджі і цукор. Залиште активуватися на 10-15 хвилин.
2. В чаші для міксера змішати борошно, крохмаль і сіль.
3. У миску з активировавшимися дріжджами вбийте яйця і додайте ванілін. Збийте вінчиком.
4. Змішайте обидві суміші і почніть збивати тісто на низькій швидкості. Додайте шматками вершкове масло. Продовжуйте збивати до однорідної маси. При необхідності додайте додатково борошна.
5. Перекладіть тісто в миску, змащену соняшниковою або оливковою олією, накрийте чистим кухонним сухим рушником і залиште на 1-2 години, поки воно не збільшиться вдвічі.
6. В цей час змастіть форму для пирога вершковим маслом.
7. У кухонному комбайні змішайте шматочки шоколаду, 55-60 г вершкового масла і 1/4 склянки цукру. Збийте до утворення пухкої не занадто дрібної крихти.
8. Розкачайте тісто на присипаної борошном поверхні. Присипте шоколадною сумішшю. Викладіть рівномірно чорницю. 9. Скрутіть рулет з тіста, закріпіть краю. Наріжте рулет на 12 частин і викладіть в приготовану форму. Закрийте харчовою плівкою і залиште ще на 30 хвилин.
10. Нагрійте духовку до 175 градусів.
11. Випікайте 25-35 хвилин. Остудіть.
12. Залийте шоколадним сиропом або рідким шоколадом і подавайте булочки теплими.
Чорнично-шоколадні булочки



Коричні булочки до сніданку



Інгредієнти:

Борошно - 1,5 склянки
Цукор - пісок - ½ склянки
Розпушувач - 1,5 чайної ложки
Сіль
Мускатний горіх - ¼ чайної ложки
Яйце - 1 шт
Молоко - ½ склянки
Вершкове масло (розтоплене) - 85 г

Для посипання:
Вершкове масло (розтоплене) - 120 г
Цукор - пісок - ½ склянки
Кориця - 1 чайна ложка

Духовку нагрійте до 175 градусів і форму для кексів змастіть вершковим маслом. Змішайте яйце, молоко і розтоплене масло (не гаряче!).
Змішайте яйце, молоко і розтоплене масло (не гаряче!).
Сухі інгредієнти змішайте і додайте до яєчно-молокно-масляної суміші.
Ретельно перемішайте.
Тісто розлийте по формах
Випікайте близько 20 хвилин (до золотистої скоринки). Остудіть.
Змішайте корицю з цукром у маленькому мисці. Кожну булочку спочатку вмочіть у розтоплене масло
Потім виваляйте в цукрово-коричної суміші.
Коричні булочки до сніданку






Шоколадні булочки з корицею



Інгредієнти:
Борошно - 3,25 склянки
Дріжджі - 2-3 чайних ложки
Мигдальне молоко - 1 стакан
Цукор - 1/3 склянки
Вершкове масло - 75 г + 2 столових ложки
Сіль - ½ чайної ложки
Звичайний йогурт - ½ склянки
Коричневий цукор - ¾ склянки
Гвоздика - ½ чайної ложки
Кориця - 2 чайних ложки
Мускатний горіх - ¼ чайної ложки
Шоколадна крихта або стружка - ½ склянки
Волоські горіхи - ½ склянки
Жирні вершки - 4 чайних ложки
Глазур:
Цукрова пудра - 1 стакан
Мигдальне молоко - 2 столові ложки
Лікер (наприклад Гран Марнье)

Приготування:
1,5 склянки борошна змішайте з дріжджами і відставте. У каструлі нагрійте молок, 75 р масла, цукор і сіль, щоб масло розчинилося.
Влийте в борошно-дріжджову суміш разом з йогуртом. Збийте міксером на маленькій швидкості близько 30 секунд, збільшіть швидкість до максимуму і збийте 3 хвилини.
Додайте решту борошно по ситуації (чим більше, тим краще із зазначеного кол-ва). Викладіть тісто на обробну дошку, присипану борошном. Замісіть до м'якого еластичного стану. Зліпіть у великий кулька, покладіть у змащену маслом миску, закрийте рушником і поставте в тепле місце на годину-півтора. Викладіть тісто на присипану борошном дошку. Закрийте і залиште ще 10 хвилин. Блюдо для запікання змастіть вершковим маслом. Тісто розкачайте не занадто тонко. Змішайте коричневий цукор і спеції. Присипте цією сумішшю тісто. Викладіть нарізаний шоколад і горіхи. Скрутіть рулет. Наріжте (повинно вийти близько 18 шт). Викладіть булочки в блюдо, накрийте і залиште на 30-40 хвилин (повинні збільшитися приблизно вдвічі). Змастіть Булочки жирними вершками і випікайте при 175 градусах 25-30 хвилин до золотистої скоринки. Злегка остудіть і діставайте із страви. Цукрову пудру змішайте з мигдальним молоком і лікером. Збризніть булочки приготованим соусом.
Шоколадні булочки з корицею



Шоколадні булочки за півгодини



Інгредієнти:
300 г борошна
2 чайних ложки розпушувача
1 чайна ложка соди
1/2 чайної ложки солі
2 столових ложки цукру
75 г холодного нарізаного шматками вершкового масла
150 мл холодного молока
гіркий шоколад (60%) - кількість залежить від того, наскільки Ви любите шоколад
1 яйце (збити для змащування)

Приготування:
Духовку нагрійте до 210 C, деко застеліть папером для випічки.
Борошно змішайте з розпушувачем, содою, сіллю і цукром у великій мисці. Руками розітріть масло в борошняній суміші.
Влийте молоко і замісіть тісто. Розімніть його на дошці, присипаної борошном, і розкачати в прямокутник товщиною в 3 мм
Розріжте прямокутник на 12 рівних частин і на кожну викладіть шматочки шоколаду (чим більше, тим краще:) ).
Оберніть шоколад тестом і злегка притисніть по краях, щоб закріпити. Перекладіть булочки на деко і кожну змастіть збитим яйцем. Випікайте 15-20 хвилин до золотистої скоринки.
Дістаньте булочки з духовки і подавайте з кавою та молоком.
Шоколадні булочки за півгодини






Шоколадні булочки з корицею



Інгредієнти:
Борошно - 3,25 склянки
Дріжджі - 2-3 чайних ложки
Мигдальне молоко - 1 стакан
Цукор - 1/3 склянки
Вершкове масло - 75 г + 2 столових ложки
Сіль - ½ чайної ложки
Звичайний йогурт - ½ склянки
Коричневий цукор - ¾ склянки
Гвоздика - ½ чайної ложки
Кориця - 2 чайних ложки
Мускатний горіх - ¼ чайної ложки
Шоколадна крихта або стружка - ½ склянки
Волоські горіхи - ½ склянки
Жирні вершки - 4 чайних ложки
Глазур:
Цукрова пудра - 1 стакан
Мигдальне молоко - 2 столові ложки
Лікер (наприклад Гран Марнье)

Приготування:
1,5 склянки борошна змішайте з дріжджами і відставте. У каструлі нагрійте молок, 75 р масла, цукор і сіль, щоб масло розчинилося.
Влийте в борошно-дріжджову суміш разом з йогуртом. Збийте міксером на маленькій швидкості близько 30 секунд, збільшіть швидкість до максимуму і збийте 3 хвилини.
Додайте решту борошно по ситуації (чим більше, тим краще із зазначеного кол-ва). Викладіть тісто на обробну дошку, присипану борошном. Замісіть до м'якого еластичного стану. Зліпіть у великий кулька, покладіть у змащену маслом миску, закрийте рушником і поставте в тепле місце на годину-півтора. Викладіть тісто на присипану борошном дошку. Закрийте і залиште ще 10 хвилин. Блюдо для запікання змастіть вершковим маслом. Тісто розкачайте не занадто тонко. Змішайте коричневий цукор і спеції. Присипте цією сумішшю тісто. Викладіть нарізаний шоколад і горіхи. Скрутіть рулет. Наріжте (повинно вийти близько 18 шт). Викладіть булочки в блюдо, накрийте і залиште на 30-40 хвилин (повинні збільшитися приблизно вдвічі). Змастіть Булочки жирними вершками і випікайте при 175 градусах 25-30 хвилин до золотистої скоринки. Злегка остудіть і діставайте із страви. Цукрову пудру змішайте з мигдальним молоком і лікером. Збризніть булочки приготованим соусом.
Шоколадні булочки з корицею

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика