неділя, 28 липня 2013 р.

Картопля по-селянськи

Картопля по-селянськи



Інгредієнти:

- свіжий картопля (6-7 середніх картоплин);
- рослинне масло (2 ст. ложки);
- зелень базиліка (пучок);
- зелень кропу (пучок);
- перець паприка (2 ст. ложки);
- сушений орегано (1 ст. ложка);
- сіль (1/2 ч. ложки).

Приготування:

1. Картоплю (беремо свіжу, як раз зараз саме час) ретельно миємо й нарізаємо часточками.
2. Змішуємо олію зі спеціями і подрібненою зеленню.
3. Обмазуємо картопляні часточки заправкою.
4. Викладаємо у форму на фольгу
5. Ставимо в розігріту духовку на 20-30 хвилин.
6. Подаємо зі свіжими овочами.

Автор рецепта - Олена Соколова

#гарнір@cook_good
#картофельные_блюда@cook_good
#картопля@cook_good
Картопля по-селянськи
Картопля по-селянськи
Картопля по-селянськи
Картопля по-селянськи
Картопля по-селянськи
Картопля по-селянськи



Тістечко «Картопля» заварне



Інгредієнти:
- заварний крем
- 200 мл молока
- 100 р масла
- 2 столові ложки цукру
- 2 чайні ложки борошна
- 1 яйце
- ванілін
- 300 г крихти від печива
- 2 столові ложки какао
- 50 г горіхів (за бажанням!)

Горіхи посікти або перемолоти на м'ясорубці, перемішати із крихтою.

Додати какао.

Готуємо заварний крем:

Цукор борошно і ванілін залити невеликою кількістю молока (перемішати віночком, щоб не було грудочок!)

Вбити яйце, перемішати. Інше молоко влити в каструлю і нагріти.

Тоненькою цівкою вливаємо яєчно-молочну суміш у гаряче молоко, при постійному помішуванні, на мінімальному вогні!

Молочна суміш швидко густіє! Додати масло і заважати до повного його розчинення. Зняти з вогню.

Поступово в гарячий крем всипаємо крихту.
Формуємо тістечко.

Готове тістечко обваляти в какао або в напої Несквік. Прикрасити за бажанням.

#десерти@cook_good
#печиво@cook_good
#молоко@cook_good
Тістечко «Картопля» заварне
Тістечко «Картопля» заварне
Тістечко «Картопля» заварне
Тістечко «Картопля» заварне
Тістечко «Картопля» заварне
Тістечко «Картопля» заварне






Картопля по-королівськи



Інгредієнти:

- 1 кг сирої картоплі
- 1 велика цибулина
- 400 г курячого філе
- 200 г твердого сиру
- сіль
- перець за смаком
- 3 столових ложки соняшникової олії

Приготування:

В першу чергу займаємося м'ясом, для цього нам буде потрібно невеликий шматочок філе, приблизно 400 грам

Відбиваємо філе на обробній дошці за допомогою молоточка. Краще відбивати великими зубцями, так як маленькі рвуть м'ясо.

Після того як ми злегка відбили м'ясо з двох сторін, перчимо його меленим запашним перцем

Після того як філе поперчили, солити його не потрібно, тільки обмазати майонезом з двох сторін, це необхідно для того, щоб м'ясо не було сухим, а було м'яким і ніжним. Кладемо кожен шматочок один на одного, для того, щоб вони просочилися майонезом. Замість майонезу можна використовувати гірчицю. Солити шматочки не потрібно, так як буде посолена картопля, солоний сир і сам майонез

Нарізаємо цибулю. Найкраще нарізати цибулю півкільцями.

Далі очищаємо картоплю й нарізаємо його. Так як картопля у нас буде смажитися в духовці, краще нарізати її пластинками, для того, щоб вони швидше пропеклися.

Далі готуємо сковороду до приготування. Добре розігріваємо її і змащуємо олією з усіх боків

Починаємо викладати картоплю. Половину всього сирої нарізаної картоплі кладемо на сковороду і солимо

Половину картоплі також кладемо зверху і солимо

Після того як картопля викладена посолена і викладаємо на неї м'ясо. Намагаємося викласти так, щоб картопля була максимально прикрита.

Після м'яса викладаємо нарізану цибулю. Кладемо за смаком.

Далі тремо сир на дрібній тертці. Можна взяти плавлений сирок, але твердих в цьому блюді смачніше

Сир викладаємо зверху на картоплю таким чином, щоб він утворив шубку і щоб під них не було видно нічого, адже саме сир надає цій страві особливої родзинки

Останнім шаром буде майонез. Не потрібно брати майонез з великим відсотком жирності, так як в духовці він не розплавиться, а буде засохлими шматочками, краще взяти майонез 20-30% жирності. Після того, як всі дії виконані, відправляємо нашу картоплю в духовку приблизно на 60 хвилин при температурі 230 градусів. Коли картопля майже готова на ній утворюється рум'яна кірочка. Готовність картоплі можна перевірити за допомогою сірника, якщо страва добре протикається - картопля готова. Приємного апетиту!
Картопля по-королівськи
Картопля по-королівськи
Картопля по-королівськи
Картопля по-королівськи

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика