Як правильно варити зелений борщ.
Хто з нас не любить весняно-літній супчик, який відрізняється приємною кислинкою? Напевно таких не існує. Але ж не кожен з нас достеменно знає, як правильно варити зелений борщ, які компоненти у ньому обов'язково мають бути і різні інші кулінарні нюанси, властиві приготування даного першого страви. Тож, давайте разом спробуємо розібратися, як правильно варити зелений борщ і що неодмінно має бути в його складі.
Для приготування зеленого борщу потрібно півкіло нежирної свинини з кісточкою, 4 картоплини, велика цибулина, середня морква, 3 яйця, зварених круто, 200 г щавлю, 200 грамів шпинату, зелень петрушки і кропу, мелений чорний перець, запашний перець горошком, сіль за смаком.
М'ясо гарненько промивають під холодною проточною водою, обрізають непотрібні жири, жили й інші частини, потім поміщають його в каструлю, заливають 3 л води і доводять до кипіння на великому вогні. Дочекавшись кипіння, вогонь зменшують, знімають піну і додають в каструлю моркву, цибулю і запашний перець. В цей же момент можна додати до вмісту каструлі сіль і варити все разом протягом години.
Після закінчення даного часу виймають з бульйону моркву і цибулю. Морква відкладають в сторону, а цибулю відправляють на смітник. Відварене м'ясо також можна вийняти з бульйону і, накривши, залишити його в теплому місці. У каструлю до бульйону необхідно долити таку кількість рідини, щоб обсяг знову складав 3 літри.
Картоплю обчищають і нарізують соломкою, потім відправляють в киплячий бульйон і відварюють протягом десяти хвилин. Після чого в каструлю кладуть моркву, подрібнену на терці. Також можна додати перець.
Шпинат і щавель грунтовно промиваються проточною водою, а потім нарезаются недовгими смужками і відправляються до картоплі. В першу чергу в бульйон кладуть нарізаний шпинат і проварюють його протягом п'яти хвилин, потім у борщ кладуть щавель, дають вмісту закипіти і відразу ж знімають з вогню каструлю. Це дозволяє не розварити щавель і зберегти всі корисні речовини.
Відключивши газ, борщ наполягають в каструлі протягом 15 хвилин.
Далі суп необхідно правильно подати. Тому слід подрібнити зелень кропу і петрушки і посипати ними порцію ароматного супу. Відварені круто яйця нарізують кружальцями і кубиками і також прикрашають ними перше блюдо.
В ідеалі страва має виглядати наступним чином: у тарілку наливають зелений борщ, кладуть в нього шматок відвареного м'яса, кружальце яйця і посипають подрібненою зеленню і подрібненим кубиками яйцями.
Чудово поєднується зелений борщ і зі сметаною.
Академія кулінарії - від простих до складних страв.
Зелений борщ.
Час приготування: 2 години
Порцій: 6-8
Складність страви: #м4_из_5
Схожі рецепти: #готовим_супы
Вам буде потрібно:
М'ясо з кістками або курка 500 г
Картопля 6-7 шт.
Цибуля ріпчаста 2 шт.
Морква 1-2 шт.
Помідори у власному соку 0,5 л
Сіль, суміш перців за смаком
Масло рослинне 2 ст.л.
Манна крупа 4 ст.л.
Борошно 1 ст.л.
Щавель 2 пучка
Зелень 2 пучка
Яйце куряче 2 шт.
Цукор - 1 дес. л.
Як готувати:
1. Зваріть з м'яса або курки бульйон в 2,5 літрах води.
2. Поки бульйон тихо кипить, приготуємо засмажку. Наріжте цибулю і моркву вручну. На розігрітій сковороді з рослинним маслом обсмажте овочі, в кінці смаження додайте приблизно 1 ст.л. борошна, трохи спасеруйте.
3. Додайте в зажарку томати і тушкуйте під кришкою. Посоліть і поперчіть за смаком, можна додати лавровий лист і обов'язково трохи цукру - буквально 1 дес.л. Зніміть засмажку з вогню.
4. До цього часу бульйон абсолютно готовий. Дістаємо м'ясо на окрему тарілку, а в каструлю додаємо нарізану невеликими кубиками картоплю (1-2 невеликі картоплини покладіть цілком). Коли картопля буде майже готовий, розімніть товкачиком цілі картоплини прямо в каструлі - вони дадуть густоту і наваристого готового борщу.
5. У каструлю додаємо зажарку, вводимо манну крупу, помішуючи. Манка дасть все ту ж густоту і наваристого, яку в зеленому борщі непросто досягти.
6. М'ясо повертаємо в каструлю, попередньо звільнивши від кісток. Варені яйця наріжте кубиками і теж додайте в борщ.
7. Додайте нарізаний щавель, кріп і петрушку. Закип'ятіть всі разом, вимкніть вогонь, накрийте каструлю кришкою і дайте настоятися.
Приємного апетиту!
Автор рецепта - Кофеманка.
Академія кулінарії - від простих до складних страв
Зелений борщ зі щавлем
Інгредієнти (на 3,5-4 літри):
300 гр. м'яса - за бажанням
4 середніх картоплини
1 великий пучок щавлю (чим більше, тим краще) або 0,5 л. консервованого щавлю
1 морква
1 цибулина
2-3 зубчики часнику
рослинна олія
вода
сметана
сіль
перець чорний горошок
перець чорний мелений
перець духмяний горошок
лавровий лист
зелень
Приготування:
Якщо готуємо зелений борщ на м'ясі, м'ясо промиваємо, нарізаємо шматочками і варимо до готовності (за бажанням можна варити і шматком, а потім розрізати на шматочки). Якщо готуємо зелений борщ без м'яса, набираємо воду і ставимо кип'ятитися.
Якщо борщ готуємо з свіжого щавлю, то щавель гарненько промиваємо та нарізаємо.
Чистимо картоплю, моркву, цибулю і часник, миємо їх. Картоплю нарізаємо шматочками. Дрібно ріжемо цибулю, моркву натираємо на крупній тертці, а часник на дрібній. Точно так само готуємо овочі для варіння червоного борщу або капусняку.
Картопля кидаємо у киплячий бульйон або воду, варимо 5-7 хвилин.
Кидаємо свіжий порізаний щавель або вливаємо консервований, перемішуємо. Щавлю має бути досить багато - борщ не повинен бути дуже рідким, але і не повинен бути і занадто кислим. Додаємо сіль і перець за смаком, кидаємо перець горошком.
Моркву, цибулю і часник обсмажуємо на рослинному маслі. Кидаємо в борщ.
Яйця в зелений борщ можна додавати різними способами: 1-й спосіб: яйця вибиваємо в чашку, розмішуємо з невеликою кількістю холодної води і виливаємо в киплячий борщ, перемішуємо, варимо; 2-й спосіб: яйця окремо варимо круто, чистимо, обполіскуємо, ріжемо кубиками трохи більші, ніж на олів'є, кидаємо в борщ.
Коли готовий картоплю, додаємо в борщ лавровий лист і варимо ще 5-7 хвилин, вимикаємо.
Подаємо зелений борщ, полив його сметаною і посипавши дрібно порізаною зеленню. До зеленого борщу подаємо чорний або білий хліб.
Немає коментарів:
Дописати коментар