середа, 24 липня 2013 р.

Заварні млинці на кефірі

Заварні млинці на кефірі



Інгредієнти:

2 ст. кефіру (краще брати не жирний)
2 ст. борошна
2 яйця
1/2 ч. л. соди
2-3 ст. л. рослинного масла
сіль, цукор за смаком

Приготування:

Кефір, яйця, борошно, сіль, цукор перемішати, злегка збити віночком.
У склянку окропу кинути 1/2 ч. л. соди, швидко розмішати і вилити в тісто, перемішати,
дати постояти 5 хв.
Додати 2-3 ст. л. рослинного масла, перемішати
і смажити млинці))
Теж тонкі і дуже дірчасті млинці виходять) За рецепт дякую Марфуша)
Обов'язково піч на дуже розпеченій сковороді і тоді дірочок буде значно більше)
Заварні млинці на кефірі
Заварні млинці на кефірі



Тонкі млинці з пряною яблучною начинкою



Інгредієнти:

Яблука (160 г) 2 шт.
Вершкове масло 20 г
Цукор-пісок 75 г
Мінеральна вода 45 мл
Кориця мелена ½ ч.л.
Гвоздика-2 шт.
Лимонний сік 5 мл
Борошно пшеничне 100 г
Яйце куряче 2 шт.
Молоко 175 мл
Сіль 1 ч.л.
Рослинна олія 45 мл

Приготування:
1. Почнемо з соусу. Почистіть яблука, видаліть серцевину, наріжте. У сотейнику розтопіть вершкове масло, всипте скибочки яблук. Додайте цукор, воду, лимонний сік.
2. Помішуючи, тримати на невеликому вогні. Через пару хвилин додайте спеції і алкоголь, якщо хочете.
3. Продовжуючи помішувати, дочекайтеся, коли яблука стануть м'якими, а рідина трохи випарується.
4. З млинцями все дуже просто: змішайте яйця з цукром і сіллю (збиваю міксером). Влийте молоко і всипте борошно. Ще раз розмішайте, в тесті не повинно бути грудочок.
5. Влийте в тісто рослинне масло, перемішайте. Прогрійте сковороду на сильному вогні (потримайте так кілька хвилин). В блюдце налийте трохи олії, половину цибулини (або половину картоплини) очистіть і наколіть на вилку.
6. Це потрібно, що б не лити зайвого масла на сковороду. Занурте цибулину в масло і швидко змастіть нею сковороду (повторюйте по мірі необхідності).
7. На підготовлену сковороду вилийте трохи тіста і дайте йому розтектися так, що б вийшов акуратний блін ( для цього повертайте сковорідку, що б тісто розподілилося рівномірно).
8. Печіть, поки на поверхні млинця з'являться бульбашки. Переверніть на іншу сторону.

Подавайте гарячі млинці з яблучним соусом. Пора до столу!
Тонкі млинці з пряною яблучною начинкою






Лимонні млинці.



Дуже яскравий лимонний аромат, підходять як для солодких начинок, так і для несолодких, з рибою та ікрою.

Час приготування: 45 хвилин
Порцій: 20 шт.

Вам буде потрібно:

20 шт діаметром 19 см

200 г пшеничного борошна
600 мл молока
2 середніх курячих яйця
1,5 ст. л. цукрового піску (без гірки)
цедра 1 лимона (подрібнити)
2 ст. л. лимонної горілки
3 ст. л. рослинної олії
1/4 ч. л. морської солі

Приготування:
1. Яйця, сіль і цукор збити віночком в зручній мисці.
2. Додати молоко, подрібнену цедру лимона і лимонну горілку, перемішати.
3. Продовжуючи розмішувати віночком, поступово додати просіяне борошно.
4. Заважати до тих пір, поки не зникнуть всі грудки, і тісто не стане нагадувати по консистенції дуже рідку сметану. Дати тісту постояти 30 хвилин при кімнатній температурі.
5. Додати рослинне масло, ще раз перемішати.
6. Сильно розігріти сковороду, змастити її невеликою кількістю рослинного масла.
7. Влити на сковороду 1 ополоник тесту. Підняти її над вогнем і швидким круговим рухом рівномірно розподілити тісто по всій поверхні сковороди.
8. Через 35-40 секунд широкої лопаткою акуратно перевернути млинець на іншу сторону.
9. Готувати ще 12-15 секунд. Перекласти готовий млинець на тарілку, і продовжити пекти млинці,
поки не буде використане все тісто.

Приємного апетиту!
Лимонні млинці.



Оксамитові млинці



Рекомендую вам приготувати млинці ось за цим рецептом.
Ніжні як оксамит.
Тоненькі,м'які
3 яйця
3 склянки молока
1,5 склянки борошна
3 ст.л. рослинного масла
3 ст.л. цукру
щіпка солі

Приготування:
1. Яйця збити в стійку піну,додати одну склянку молока,сіль,цукор.
2. Поступово ввести в суміш борошно,перемішати до зникнення грудочок.
3. Додати молоко, що залишилося,перемішати і ввести рослинне масло.
4. Гарненько збити і випікати на розпеченій сковороді (я змащую олією сковорідку перед випіканням кожного млинця).
5. Готові млинці змастити вершковим маслом і насолоджуватися смакотою.
Оксамитові млинці






Манно-вівсяні млинці. Без борошна!



Інгредієнти:
1 ст. вівсяних пластівців
1 ст. манної крупи
500 мл кефіру
3 яйця
2 ст. л. цукру
1/2 ч. л. соди
1/2 ч.л. солі
3 ст. л. рослинного масла.

Приготування:
1) Змішуємо в мисці манну крупу і вівсяні пластівці.
2) Заливаємо їх кефіром,перемішуємо і залишаємо на 2 години
3) Яйця збиваємо,додаємо в миску
4) Додаємо сіль,цукор і соду
5) Вливаємо масло,перемішуємо. Тісто виходить не дуже густе І смажимо млинці
Манно-вівсяні млинці. Без борошна!



Млинчики з сиром, запечені в сметані



Інгредієнти:
Сир 100 г
Молоко 130 мл
Цукор-пісок 30 г
Сметана 200 г

Розтерти сир з цукром. Додати в сирну масу молоко. Розмішати, поки маса не стане однородной.Выкладываем сир на середину заздалегідь спечених млинчиків. Можна додати 5-7 ягід вишні, малини або інших ягід. Звертаємо млинці рулетиками. Викладаємо у форму для запекания.Размешиваем молоко зі сметаною, заливаємо цим соусом млинці, щоб соус їх покривав. Запікати в духовці 20-30 хвилин при 180 градусах.
Млинчики з сиром, запечені в сметані






Млинці з сиром



Інгредієнти:
Млинці:
Вода - 1 стакан
Молоко - ¾ склянки
Яйце - 3 шт
Вершкове масло - 5 столових ложки
Сіль - ½ чайної ложки
Борошно - 1,5 склянки
Начинка:
Сир - 450 г
Рікотта - 425 г
Яйце - 1 шт
Ванілін - 1 чайна ложка
Цедра - 2 чайних ложки
Цукор - 2 столових ложки

Приготування:
Всі інгредієнти для млинців збийте і замісіть тісто. Поставте в холодильник на годину, а потім обсмажте тонкі млинці на сковороді.
Начинка. Сир з рікоттою викладіть в друшляк і підвісьте на 1,5 -2 години, придавлюючи періодично. Потім всі інгредієнти для начинки збийте в блендері.
Начиніть млинці сирною масою і загорніть їх. Обсмажте млинці до золотистої скоринки з обох сторін. Прикрасьте полуницею і подавайте з полуничним варенням.
Млинці з сиром

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика