четвер, 25 липня 2013 р.

Сирно-фруктовий десерт (смачно і легко)

Сирно-фруктовий десерт (смачно і легко)



Інгредієнти:

500г - сир (будь-який)
300г - сметана
цукровий пісок - по-смаку
30г - желатин (краще швидкорозчинний)
Будь-які сезонні фрукти (тут використані полуниця і банани)
+форма ( приблизно 26 см)

Приготування:

1. Сир змішати з цукром (1,5ст л піску)
2. Сметану змішати з цукром (1,5ст л пісок). Фрукти промити і викласти на дно форми
3. Підготувати желатин (згідно інструкції на упаковці)З'єднати сир+сметана і перемешать.Получается рідка маса
4. Влити тонкою цівкою желатин в сирно-сметанную массу.Перемешать.Получившейся сумішшю покриваємо всі фрукти (рівномірно)
5. Відправляємо в холодильник (на 1-2 години).
6. Дістати, розрізати на порційні шматки і сервірувати фруктами
Сирно-фруктовий десерт (смачно і легко)



Канадський десерт Nanaimo Bars



Інгредієнти:
Нижній шар:
200-230 гр. печива (типу "Ювілейного");
100 гр. солодковершкового масла;
60 гр. кокосової стружки;
50 гр. цукру;
30 гр. какао-порошку;
1 яйце
Середній шар:
250-350 гр. цукрової пудри;
60 гр. солодковершкового масла;
2-3 ст.л. молока;
Ванілін/ванільний цукор за смаком(факультативно)
Верхній шар:
200 гр. гіркого шоколаду;
2 ст.л. вершкового масла
Приготування:
1)На невеликому вогні розтопити вершкове масло (100 гр.), змішати з цукром і какао-порошком (просіяти). Розмішати. Злегка збити виделкою яйце, 1 хвилину (можна додати щіпку солі), поступово влити його в масляну суміш. Варити, помішуючи, близько 2 хвилин (суміш повинна загуснути), зняти з вогню.

2)Додати подрібнене (в дрібну крихту) печиво і кокосову стружку. Розмішати.

3)Форму з бортиками злегка змастити вершковим маслом, викласти основу і утрамбувати. Відправити в холодильник на годину.

4)Для середнього шару з'єднати цукрову пудру, масло і трохи молока, збити. При необхідності додати ще трохи пудри - шар повинен бути спочатку густим, тому що в ході охолодження практично не затвердіє.
5)Нанести крем поверх основи. Прибрати в холодильник на 40-60 хвилин.

6)На водяній бані розтопити шоколад з маслом, трохи остудити і рівномірно покрити десерт.
7)Охолодити до застигання, нарізати і подавати до столу
Канадський десерт Nanaimo Bars






Смугастий сирно-малиновий десерт



Інгредієнти:

100 г малинового варення
1/2 склянки ягід для прикраси
250 г сиру
150 мл вершків жирністю 20-30%
100 г вафель або сухого печива здобного
50 г темного шоколаду (60% какао)
1/2 чайна ложка цукрової пудри

Приготування:

1. Протріть сир через сито. Збийте міксером вершки з сиром і цукровою пудрою так, щоб не було грудочок.
2. Вафлі або печиво розкришите не занадто дрібно. Шоколад натріть на тертці.
3. На дно високих склянок викладіть трохи малинового варення, потім сирно - вершкову суміш. Шари повторіть. Останнім повинен бути сир. На сир викладіть ягоди.
Приємного апетиту!
Смугастий сирно-малиновий десерт



Бананово-карамельний десерт з кремом



Інгредієнти:
Банан - 2 шт
Карамельний соус
Збиті вершки
Для крему:
Цукор - 2/3 склянки
Крохмаль - ¼ склянки
Сіль - ½ чайної ложки
Молоко - 3 склянки
Яйце - 2 шт
Вершкове масло - 2 столових ложки
Ванілін - 1 столова ложка
Печиво або несолоні крекери - 10 шт
Вершкове масло - 70
Цукор - 1 столова ложка

Приготування:
Крем:
У мисці збийте яйця виделкою. Цукор, крохмаль і сіль змішайте в невеликій каструльці. Поступово влийте молоко і, помішуючи, поставте на середній вогонь до загустіння. Доведіть до кипіння. Продовжуйте готувати ще близько хвилини.
Додайте пару столових ложок цієї суміші миску з яйцями і негайно швидко і ретельно перемішайте, щоб яйця не скрутилися. Потім перелийте збиті (підготовлені) яйця назад в кастрюлю.Поставьте на маленький вогонь і близько дайте покипіти хвилини, періодично помішуючи.
Зніміть з вогню, додайте вершкове масло і ванілін. Залиште остигати. Коли каструля охолола, поставте її в холодильник для повного охолодження (можна закрити харчовою плівкою, щоб не утворилася плівка з пінки).
Печиво растолчіте в пластиковому пакеті, а потім крихту змішайте в мисці з цукром і розтопленим маслом. Викладіть щільним рівним шаром на деко і поставте в розігріту до 175 градусів духовку на 10-12 хвилин до золотисто-коричневої скоринки. Остудіть.

Викладаємо:
1. Викладіть по 2 столових ложки спеченої крихти в порціонну креманку. Меншим по діаметру келихом або склянкою спрессуйте основу, щоб вийшов рівний твердий шар.
2. Викладіть шар охолодженого приготованого крему.
3. Пару кружечків банана.
4. Закрийте банани шаром збитих вершків.
5. Зверху ще трохи присипте сухарями і збризніть карамеллю.
6. Повторіть ще раз крем-банани-збиті вершки-крихта і карамель.

Подавайте негайно або поставте в холодильник на час до 3 годин. Перед подачею прикрасити шматочком банана.
Бананово-карамельний десерт з кремом
Бананово-карамельний десерт з кремом






Десерт "Чорнична рапсодія"



Для чорничного шару інгредієнти:
- 400 г знежиреного сиру домашнього
- 1,5 склянки чорниці
- 100 р сметани
- 100 мл молока
- ваніль
- цукрова пудра за смаком

Все змішати і гарненько збити за допомогою блендера.
1,5 столові ложки желатину розвести в 70 мл води, підігріти (не доводячи до кипіння), додати в сирну масу, збити і викласти у форму.

Можна навіть попередньо в холодильник не ставити воно і так швидко застигне.

Для шоколадного і вершкового шару:
- 400 р сметани 25%
- 150 мл молока
- цукрова пудра за смаком

Все змішати і добре збити.

1,5 столові ложки желатину розвести у воді (див. вище).
Додати желатин в сметанную суміш, збити, ділимо масу навпіл, в одну половину суміші додаємо 2 столові ложки какао. Виливаємо у форму (застигає протягом 5 хвилин).

Потім заливаємо у форму білий шар (якщо він почав застигати, можна трохи прогріти або збити блендером)

Чорничний соус:
- 0,5 склянки чорниці
- 3 столові ложки води
- 1 чайна ложка цукру
- 1 чайна ложка коньяку (за бажанням)
Довести до кипіння, прокип'ятити 1 хвилину, трохи остудити.
При подачі десерт полити соусом.
Десерт "Чорнична рапсодія"

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика