пʼятниця, 26 липня 2013 р.

Незвичайна закуска «Пекінська мозаїка»

Незвичайна закуска «Пекінська мозаїка»



- Пекінська капуста - 1 качан

- Солодкі перці - 3-4 шт. (різнокольорові)

- Плавлений вершковий сирок - 2 шт.

- Бринза - 200 г

- Сметана - 2 ст.л.

- Маслини без кісточок - 1 банка

- Часник - 2-3 зубчики



Приготування:
Натираємо вершковий сир і бринзу на тертці. Подрібнюємо часник. Змішуємо сир з часником і додаємо сметану.
Перці ріжемо невеликими кубиками, а оливки - кружечками. Додаємо в сирну масу і перемішуємо.
Капусту розрізаємо вздовж на дві половинки. Обережно промазуємо кожен листочок обох половинок тонким шаром начинки. Дві половинки капусти з'єднуємо ниткою в одне ціле, і гарненько замотуємо в харчову плівку.
Туго замотаний качан відправляємо в холодильник мінімум на 2 години.
Перед подачею на стіл нарізаємо закуску на порційні шматочки. Можна збризнути соком лимона.
Все! Красива і оригінальна закуска з пекінської капусти готова!!!
Незвичайна закуска «Пекінська мозаїка»



Закуска "Павиний хвіст".



Інгредієнти:
• 300 гр. баклажанів
• 200 гр. невеликих огірків
• 150 гр. невеликих помідорів
• 150 гр. сиру
• 2 зубчики часнику
• маслини
• борошно
• сіль, майонез
• рослинна олія

Приготування:
Баклажани нарізати навскоси, кільцями шириною 1 див Посипати сіллю, перемішати і залишити на 15 хвилин, щоб виділилася рідина. Потім баклажани добре промити і обсушити рушником. Трохи посолити і обваляти в борошні з одного боку. Перевернути і обваляти в борошні з іншого боку.
Сковороду з рослинним маслом добре розігріти, викласти баклажани і обсмажити до золотистого кольору. Перевернути і обсмажити з іншого боку до золотистого кольору.
Сир натерти на середній тертці.
Додати майонез, часник, видавлений через прес, все перемішати.
Огірки нарізати навскоси, тонкими кільцями.
Помідори і маслини також нарізати тонкими кільцями.
На баклажани викласти сирну начинку.
Прикрасити скибочками помідорів, огірків і маслин.
Готові баклажани викласти у формі хвоста павича на велике блюдо.
Закуска "Павиний хвіст".






Гаряча закуска в лаваші - просто, соковито, ситно!



Інгредієнти:

На 1 порцію:
вірменський лаваш (тонкий)- 0,5-1 шт,
гурток помідора,
гурток шинки,
яйце - 1 шт,
зелень
сир твердий - 20 г,
вершкове або рослинне масло для смаження,
сіль,
перець

Приготування:

Помідор вимити і порізати на кружечки. Сир натерти на тертці. Зелень вимити, обсушити і порубати. Нарізати шинку. Лаваш добре збризнути холодною водою і покласти на розігріту з рослинною олією або вершковим маслом сковороду так, щоб краї звисали за бортики сковороди (засмаженої стороною вгору). Якщо лист лаваша великий - розріжте його навпіл. В середину листа лаваша покласти кружок помідора . Трохи посолити.
Зверху на помідори гурток шинки (у мене - варена ковбаса).
Потім розбити сире яйце. Посолити, поперчити. Зверху все посипати тертим сиром і рубаною зеленню (сьогодні у мене зелені не знайшлося).
Підвернути краю лаваша до центру і смажити до рум'яної скоринки (можна зробити сильно або середньо засмажену шкуринку за бажанням). Акуратно перевернути на іншу сторону,посипати зверху тертим сиром і смажити ще кілька хвилин, до рум'яної скоринки.
Подавати закуску гарячою.
Гаряча закуска в лаваші - просто, соковито, ситно!



Красива і смачна закуска з оселедця



Просто приголомшливе Блюдо!!! Шматочки риби просто тануть у роті... Дуже ніжне, соковите. Так, і готувати його простіше простого!



Нам знадобиться:

- оселедець

- огірок

- червоний перець

- яйце - 1 шт

- одна цибулина

- зелень (кріп,петрушка-за смаком)

- морква 2 шт

- желатин

- майонез

Приготування:

Беремо 1 оселедчик і розбираємо на 2 філе без кісток. Огірок порізати тоненькими пластинками.
Беремо половинку червоного перцю і нарізаємо його квадратиками.Вареное яйце і варену моркву порізати на маленькі кубики.
Зелень дрібно порізати.
Замочити 1 ст ложку розчинної желатину 100 гр окропу,розмішати до повного растворения.Хорошо змішати 3-4 стол.ложки майонезу з 2-3 ложками розчину з желатином.
Змішати з підготовленою нарізаною начинкою для риби(огірок і перець червоний залишаємо і не змішуємо з майонезом).
Тепер беремо харчову плівку і на неї будемо збирати шарами:
половинка філе, половина яєчно-морквяної суміші, половина пластинок огірка, перцю, тепер повторюємо: друга половина яєчно-морквяної суміші, друга половина пластинок огірків і друга половина філе оселедця.
Щільно загорнути у вигляді ковбаси або прямокутника за допомогою харчової плівки, краї зав'язати.
І прибираємо на ніч на холод.
На наступний день дістаємо і ріжемо на красиві шматочки.
Красива і смачна закуска з оселедця






Закуска "Кали"



Начинка на 15 штук:

150 грам вареної курячої грудки
50 гр пармезану
майонез (домашній)
5 жовтків (яйце куряче)
сіль, білий перець за смаком

Грудку відварити, протягом 10-15 хвилин, з додаванням соєвого соусу, замість солі. Остудити, дрібно нарізати.
Змішати жовтки і майонез, додати пармезан, потім інші інгредієнти.
Загорнути начинку конвертиком, прикраса з огірків і вареної моркви.
Бант із сирої моркви.
Сирні пластинки в асортименті: вершкові, вершкові з шинкою, вершкові з кропом і свіжим огірком.

Дуже приємна закуска вийшла.
Закуска "Кали"



Ананасова закуска


Приготування:
1. Яйця відварити круто. Остудити.
2. Листя салату помити.
3. Ананаси викласти на тарілку, середину ананаса закрити шматочком аркуша салату.
4. Яйця і сир натерти на дрібній тертці, змішати з майонезом.
5. Отриману сирно-яєчну масу покласти на салат з ананасом, зверху прикрасити маслиною.
Ананасова закуска






Крабовая "Монастирська хата" - оригінальна закуска!



Інгредієнти:

крабові палички - 12 шт
сир твердий - 300 г
майонез - 200 г
зелена цибуля - 1 пучок
кріп - 1 пучок
часник - 3-4 зубчики

Приготування:

Крабові палички розкрутити. Для цього необхідно всі палички по черзі покласти на кілька секунд в дуже гарячу воду.
Сир натерти на дрібній тертці, додати роздавлений часник, 4 столові ложки майонезу, дрібно покришену кріп і все змішати.
Цією начинкою наповнити десять крабових паличок, в центр помістити пір'ячко зеленої цибулі, згорнути і покласти їх у вигляді дровітня (пірамідою) на тарілку, змащуючи кожен шар невеликою кількістю майонезу.
Всю стіс промазуємо з боків майонезом і зверху натираємо дві крабові палички.
Закуску охолодити кілька годин у холодильнику, тоді її легше буде нарізати скибочками, як торт.
Замість крабових паличок зверху посипати можна так само тертим вареним яйцем.

Приємного апетиту!
Крабовая "Монастирська хата" - оригінальна закуска!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика