вівторок, 30 липня 2013 р.

Сама проста і смачна запіканка

Сама проста і смачна запіканка



Інгредієнти:

Яйця 3 штуки
Згущене молоко варене 1 банку
Сир свіжий 500 грам

Приготування:

Збиваємо яйця і згущене молоко. Протираємо сир і додаємо до згущеному молоці з яйцями. Отримуємо однорідну густу масу. Змащуємо форму вершковим маслом і викладаємо в неї сирну суміш. Відправляємо випікатися приблизно на 45 хвилин.
Яйця можна збивати міксером, а якщо його немає - вилкою. Запіканка добре підніметься в будь-якому випадку, але потім осяде. Якщо 45 хвилин не вистачить для випікання, то зменшіть температуру і продовжуйте випікати. Перевіряємо зубочисткою ступінь готовності. Суха зубочистка говорить про приготування запіканки. Готується лише з трьох продуктів, виходить дуже ніжною і соковитою на смак. Спробуйте!
Сама проста і смачна запіканка



Кабачкова запіканка.



Буде потрібно:
400 грам кабачка,
100 грам сиру,
2 яйця,
100 грам сметани,
0,5 чайної ложки гашеної соди,
150 грам борошна,
зелень,
0,5 чайної ложки солі.,
перець.

Як робити:

Кабачок натерти, віджати гарненько. Сир дуже дрібно порізати або натерти, порізати зелень. Соду змішати зі сметаною, залишити на 5 хв, додати яйця, сіль, перець, збити виделкою, всипати борошно, перемішати. Потім туди ж викласти сир, кабачок і зелень, змішуємо і виливаємо у форму невеликого діаметра (змастити). Запікати 40-50 хв при температурі 180 градусів.
Кабачкова запіканка.






Запіканка «Гарбузик».



Інгредієнти:
1ст ложка борошна
1 морква
1яйцо
3ст ложки меду
2ст ложки цукру
0,5ч ложки кориці
300 г м'якоті гарбуза
500г сиру
2ст.ложки сметани
рослинна олія
Рецепт приготування запіканки:

Очистіть моркву, далі натріть на тертці. Натріть на тертці м'якоть гарбуза. Збийте сир з яйцем і цукром, додайте мед, корицю, цукор, борошно і гарбуз. Перемішайте. Далі викладіть отриману масу на форму, розрівняйте. Випікайте протягом 30-35 хвилин при 250 градусах. Подавайте запіканку зі сметаною.
Запіканка «Гарбузик».



Запіканка з вишнею



Інгредієнти:

3-4 склянки вишні,
3 яйця,
80 грам 1 столова ложка цукру,
100 грам борошна,
200 грам молока,
щіпка солі,
цукрова пудра.

Спосіб приготування:

1. Вишні очистити від кісточок, змішати з однією столовою ложкою цукру.

2. Яйця збити з цукром, додати сіль, молоко. Продовжуючи збивати, всипати борошно. Заважати до тих пір, поки тісто не стане однорідним.

3. Форму для випічки змастити маслом, викласти в неї вишню, залити тестом. Випікати клафуті при температурі 180 градусів 40 хвилин, при подачі посипати його цукровою пудрою. Клафуті з вишнею готовий.

Можна використовувати заморожену або консервовану вишню.
Запіканка з вишнею






Сирна запіканка



500 г сиру
100 гр манки
100 гр цукру (я кладу за смаком, трохи менше)
50 вершкового масла
50 гр вершків або сметани
2 яйця
Начинка може будь-яка (не багато,тому переб'є смак сиру або якщо фрукти, дадуть багато соку)мак, шматочки фруктів, шматочки сухофруктів, горішки, в даному випадку - ізюм.

Родзинки моєму і замочуємо.
Всі продукти перемішуємо. (можна збити в блендері, буде ще ніжніший смак)
Додаємо начинку, тобто родзинки в даному рецепті.
У форму близько 22 см діаметром, змащену маргарином або сл.маслом викладаємо сирну масу.
Запікаємо в духовці близько 30 хвилин при температурі 180 гр.
Готове! Можна подати зі сметаною, варенням або розтерти ягоди і зробити соус (в даному рецепті - малина)
Дуже просто, дуже швидко і дуже смачно, ручаюся.
Сирна запіканка



Пшоняна запіканка з курагою і родзинками



Продукти (на 8 шматочків):
7 ст.л. пшоняної каші
жменя кураги
жменю родзинок
2 ст.л. гарбуза
3 с.л. цукру
сіль
2 яйця
2 ст.л. сметани
Вершкове масло
молоко

Приготування:

1. Зварити молочну кашу пшоняну, додавши 3 ст. ложки цукру сіль за смаком і гарбуз (можна без неї). Остудити.

2. Збити яйця зі сметаною й перемішати їх з пшоняною кашею. Додати родзинки і нарізану на шматочки курагу. І ще раз все перемішати.

3. Форму для запікання або глибоку сковороду змастити вершковим маслом . Викласти пшоняну суміш, розрівняти і відправити в духовку при 160 гр. на 30-40 хвилин.

Подавати зі сметаною або абрикосовим джемом.

Перед подачею трохи остудити, легше буде вийняти розрізані шматки запіканки.
Пшоняна запіканка з курагою і родзинками






"Запіканка на сніданок за п'ять хвилин"



Інгредієнти:
- 5 ст.л. манки
- 4 ст.л. цукру
- 3 яйця
- 2 пачки сиру
- 1 банка (200 г) сметани
- щіпка солі.
- 0,5 ч.л. соди, гашеного оцтом
- ізюм

Приготування:
1. Перемішати всі інгредієнти.
2. Після додати соду, гашеного оцтом і родзинки.
3. Виливаю на сковороду , запікаю в духовці до легкої рум'яності.
"Запіканка на сніданок за п'ять хвилин"



Медова запіканка



Інгредієнти:
Сир - 1 кг
Мед - 1 склянка
Цукор - 1,5 склянки
Яйце - 8-9 шт
Борошно
Кориця

Приготування:
Розімніть сир виделкою. Викладіть сир, мед, цукор, яйця в блендер і збийте до однорідної маси. Духовку нагрійте до 200°C. збиту масу Викладіть на блюдо, злегка змащене вершковим маслом і притрушене борошном. Випікайте протягом 45 хвилин до золотистого кольору. Присипте зверху корицею і поставте ще на 3-4 хвилин у духовку. Подавайте.
Медова запіканка

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика