понеділок, 29 липня 2013 р.

Тоненькі коржі з картопляною начинкою

Тоненькі коржі з картопляною начинкою



Інгредієнти:
Для тіста:
Кефір (обов'язково тепла) - 1 стакан
Яйце - 1 штука
Маленька щіпка солі
Сода - приблизно 1 / 3 ч. ложки
Борошно
Для начинки:
Картопля
Цибуля ріпчаста
Вершкове масло - небагато, за смаком
Сіль
Універсальна приправа
Рослинна олія для смаження

Приготування:
У миску налийте кефір, додайте яйце, сіль, розмішайте. Додавайте борошно маленькими порціями, постійно розмішуючи. Коли тісто буде приблизно густоти сметани, додайте соду. Продовжуйте додавати борошно і вимішувати тісто, поки воно не перестане липнути до рук і обробній дошці. Накрийте тісто мисочкой і залиште відпочивати на 30 - 40 хвилин.

Приготування начинки. Відваріть картоплю в шкірці, очистіть його і теплим ретельно розімніть. Цибулю дрібно наріжте, обсмажте на олії до золотистого кольору. Викладіть картоплю до цибулі, ретельно перемішайте, додайте сіль, вершкове масло, приправу і ще раз добре перемішайте. Дайте начинці охолонути до теплого стану.

Відріжте невеликий шматочок тесту. Розкотіть його в коржик середньої товщини. Викладіть товстим шаром на одну половинку коржі начинку. Накрийте начинку другою половинкою тіста, з'єднайте кінці. Акуратно, без сильного натиску на качалку розкачайте вийшов пиріжок до дуже тонкої коржі.

Обсмажте вийшла тонкий коржик на рослинному маслі по 2 - 3 хвилини з кожного боку. Під час обсмажування накалывайте корж виделкою, щоб вона не здувалася. Обсмажену коржик покладіть на паперову серветку, щоб промокнути зайвий жир.
Тоненькі коржі з картопляною начинкою



Картопляні зрази з грибами



Інгредієнти: Картопля - 6-7 шт.
Яйце - 1 шт.
Вершкового масла - 30 г
Цибулина - 1 шт.
Печериці - 6 шт.
Сиру твердих сортів - 50 г
Настительное масло для смаження
Борошно або панірувальні сухарі - 100 г
Сіль за смаком
Картопляні зрази з грибами
Відваріть картоплю в підсоленій воді до готовності. Приготуйте картопляне пюре з додаванням яйця, вершкового масла.Отдельно, під час варіння картоплі, приготуємо грибну начинку.Лук дрібно порубаєте,обсмажте до золотистого кольору.
Картопляні зрази з грибами
Печериці наріжте соломкою і обсмажте разом з цибулею, остудіть. Сир натріть на крупній тертці і змішайте з цибулею і печерицями.
Картопляні зрази з грибами
Візьміть столову ложку з гіркою щільного картопляного пюре, надайте йому форму коржі, в центр якої викладіть трохи начинки. Краї картопляної коржі з'єднайте так, щоб начинку з усіх боків покривав картоплю.
Картопляні зрази з грибами
Обваляйте картопляні зрази в борошні або панірувальних сухарях.
Картопляні зрази з грибами
Обсмажте на розігрітій олії з обох сторін.






Запечений картопля



Інгредієнти:
-4 великі розсипчасті картоплини
-1 ст. л. соняшникової олії
Для начинки:
-100 г сиру гауда або чеддер
-125 г сметани
-2 ст. л. подрібненої цибулі
-сіль
-перець

Рецепт:
1. Розігрійте духовку до 200°С духовку з конвекцією до 180°С). Застеліть деко папером для випічки. Ретельно помийте картоплю щіткою і насухо протріть його паперовим рушником. Покладіть картоплю на деко і збризніть олією. Запікайте в попередньо розігрітій духовці близько години.

2. Тим часом натріть сир на крупній тертці. Змішайте половину сиру, сметану і столову ложку подрібненої цибулі. Посоліть і поперчіть.

3. Злегка остудіть картоплю. Відріжте поперек від кожної картоплини скибку товщиною близько сантиметра. Обережно вийміть ложкою середину, залишивши стінки товщиною в сантиметр. Перекладіть м'якоть картоплю-ля в миску і розімніть її виделкою. Змішайте із сиром, сметаною і цибулею.

4. Наповніть отриманою масою картоплю. Посипте сиром, що залишився. Викладіть картоплю на деко і запікайте в попередньо розігрітій духовці 15 хвилин, поки сир не розплавиться. Посипте залишилися цибулею. Подавайте гарячим.

#ШустрыйПовар #Рецепти #Кулінарія
Запечений картопля



Картофель____


Брутто( неочищений картоплю) 387 гр
Нетто( очищений, але не обсмажену картоплю) 290 гр.

Робиш Табличку, Зверху пишеш
Збірник рецептур страв і кулінарних виробів (1982 рік.) Т/к №354
Картопля, смажена Брусочками або часточками або кубиками або скибочками.
Найменування .Брутто/ нетто/
Картопля /387 ./290/
Масло рослинне або жир кулінарний./20 /20/
Маса смаженої картоплі( Вихід) 200 гр.






Картопляна запіканка з шинкою



Ніжний картоплю з насиченим смаком і рум'яною скоринкою

----------------------Картопляна запіканка з шинкою
Необхідно:
600 г (4 великих) картоплі
120 г сиру (або суміші сирів, у мене мармуровий), натертий
150 г шинки (або копченого м'яса), дрібно нарізаною
1 невелика цибулина, дрібно нарізаний і обсмажений на 1 ст л рослинного масла (злегка)
2 великих яйця
180 мл вершків (жирного молока або суміші сметани і молока)
Сіль і перець

- Очищений картопля залити водою, закип'ятити і варити 6-10 хв трохи не доварив, нарізати кільцями 0,5 см (у мене близько 1 см - толстовато здалося)
- розігріти духовку до 170*
- викласти 1/3 картоплі в невелику форму для запікання, посолити, поперчити, викласти 1/2 шинки і 1/3 сиру, потім знову 1/3 картоплі, шинка, 1/3 сир, картоплю і сир
- змішати віночком яйця і вершки, залити картоплю і випікати 45-55 хв (до золочення) якщо верх почне горіти - накрити фольгою (кришкою)
Я готувала в рознімної формі 18 см, але вона може протікати!

Смачних вам моментів)

Автор: Катерина Керест
#ШустрыйПовар #Рецепти #Кулінарія
Картопляна запіканка з шинкою

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика