Полунично-лимонний кекс
Інгредієнти:
Тісто:
55 гр (1/2 палички/4 ст л) вершкового масла, кімнатної температури
55 гр (1/4 пачки/2 оz) крем-чизай, кімнатної температури
2/3 чашки (135 гр) цукру
2 яйця
1 чашка несолодкого йогурту
2 ч л натуральної ванільною есенції
цедра лимона
2 чашки борошна
1 1/2 год л пекарського порошку
1/2 год л соди
1/2 год л солі
Начинка і посипання
2 чашки малини + 2 ст л коричневого цукру (за бажанням)
2 ст л мигдальний пластинок + 1 ст л коричневого цукру
Глазур
1/4 чашки цукрової пудри
1/2 ст л лимонного соку
Приготування:
1. Прогріти духовку до 180°C. Змастити маслом і присипати борошном круглу форму з роз'ємними краями (23-см/9-inch) або квадратну форму. Збити міксером масло, крем-чіз і цукор до однорідної маси, 2 хвилини.
2. Додати яйця, по одному, збиваючи після кожного. Збити до пишної світлої маси, 3 хвилини. У невеликій мисці змішати віночком борошно, пекарський порошок, соду і сіль. У чашці змішати йогурт, лимонну цедру і ванільну есенцію.
3. Додати борошно до масляної маси і йогурт частинами, починаючи і закінчуючи борошном. Тісто збити до однорідної маси, 15 сек. Викласти 2/3 тіста у форму і розрівняти лопаткою.
4. Викласти малину (1 см від краю форми, щоб при випічці ягоди не пригоріли), за бажанням посипати коричневим цукром. Зверху ложкою викласти тісто і розрівняти (верхній шар тіста виходить тонким).
5. Зверху посипати мигдалевими пластинками і коричневим цукром. Випікати 50-55 хвилин. Готовність перевірити скіпою. Остудити у формі на решітці 1 годину.
6. Дістати кекс з форми і полити глазур'ю або прикрасити ягодами
Автор рецепта - elena-fialka
Як зробити кекси з рідкою начинкою?
1. Перший спосіб: заповніть формочки для кексів на половину.
2. Ложкою зробіть отвір в середині сирого тіста, «розгрібаючи» тесту в сторони.
3. Заповніть отвір 1 чайною ложкою крему.
4. Випікайте кекси до готовності тіста, начинка повинна бути готова приблизно в цей же час. Але обов'язково стежте за тим, щоб не перепекти тісто.
5. Другий спосіб: випікати кекси окре, а потім почніть їх. Як тільки випечені кекси охололи, виріжте конус-шапочку. Утрамбуйте тісто в отворі.
6. Видавіть крем.
7. Закрийте кришечкою.
8. Закрийте глазур'ю або ягодами і подавайте.
Кекси з високим ковпачком
Інгредієнти:
Тісто:
Борошно - 1,25 склянки
Розпушувач - 1 чайна ложка
Сода - 1 чайна ложка
Сіль - 1/4 чайної ложки
Вершкове масло - 110 г
Цукор - 1 склянка
2 великих яйця
Молоко - 1/2 склянки
Ванілін - 1 чайна ложка
Начинка:
Цукор - 1,25 склянки
3 великих яєчних білка
Ванілін - 1 чайна ложка
Вода - 1 столова ложка
Шоколадна глазур:
Гіркий шоколад - 400 u
Оливкова олія - 3 столових ложки
Приготування:
Нагрійте духовку до 190 градусів. Змастіть форму для кексів олією або застеліть її паперовими формочками.
Борошно, розпушувач, соду і сіль змішайте.
У кухонному комбайні збийте вершкове масло. Поступово всипте цукор і продовжуйте збивати до стійкої повітряної маси. Зменшіть потужність до середньої і поступово вбийте яйця.
На низькій швидкості комбайна всипте половину мучкой суміші, перемішайте і влийте молоко і ванілін. Всипте решту борошняної суміші. Замісіть тісто і розділіть його в рівній мірі між всіма формами.
Випікайте 20-25 хвилин. Повністю остудіть.
У Термостійкої мисці збийте цукор і білки ручним міксером близько 1 хвилини. Поставте миску на водяну баню і продовжуйте збивати до стійких піків близько 10 хвилин.
Зніміть з вогню, додайте ванілін і воду і збийте ще близько 2 хвилин, поки начинка не загусне ще сильніше.
Перекладіть начинку в кондитерський мішок і з допомогою нього розподіліть начинку між усіма кексами. Поставте кекси в морозилку мінімум на годину.
Шоколад змішайте з маслом і поставте на водяну баню. Перемішуйте і тримайте на вогні до однорідної маси. Остудіть близько 15 хвилин.
Дістаньте кекси з морозилки і занурте кожен в глазур. Залиште на 5 хвилин при комнатнойтемпературе, щоб глазур застигла.
Прикрасьте конфітюром або мармеландами.
Шикарний кекс
Інгредієнти:
300гр борошна,
150гр сл масла,
300 гр. цукру,
250гр сиру,
3 яйця,
1ч. л. гаш. соди.
Приготування:
Все ретельно змішати,випікати 1 годину.(Форму краще брати 25-27см в діаметрі,дуже сильно підніметься).
Прикрасити пиріг шоколадною глазур'ю - розтоплений шоколад і масло вершкове.
Кекс з грушею, яблуком і горіхами
Інгредієнти:
Сушена журавлина - ½ склянки
Борошно - 2 склянки
Розпушувач - 1 чайна ложка
Сода - ½ чайної ложки
Кориця - 1 чайна ложка
Мускатний горіх - 1 чайна ложка
Мелена гвоздика - ¼ чайної ложки
Коричневий цукор - 1 склянка
Тростинний цукор - 1 склянка
Вершкове масло - 220 г
3 великих яйця
Ванілін - 1 чайна ложка
Груша - 1 шт (очистити і дрібно нарізати)
Зелене яблуко - 2 шт (очистити і дрібно нарізати)
Суміш горіхів - 1 склянка (дрібно нарубані)
Сіль - ½ чайної ложки
Приготування:
У невелику миску викладіть журавлину і залийте теплою водою. Залиште відмокати приблизно на годину. Потім злийте воду і відкладіть на час.
Духовку нагрійте до 180 C. Форму для кексу з діркою посередині змастіть вершковим маслом і присипте борошном.
В чаші для міксера змішайте борошно, розпушувач, соду, корицю, мускатний горіх, мелену гвоздику, сіль і 2 види цукру. Додайте вершкове масло, яйця і ванілін. Міксером збийте всю суміш до однорідної світлої маси на високій швидкості (2-3 хвилини). Додайте нарізані яблука, груші, горіхи і журавлину. Перелийте тісто у форму і випікайте близько години (перевірити на готовність зубочисткою). Остудіть і діставайте з форми.
Бананові кексики з яблуками
Інгредієнти:
банан 2 шт.
яйця 4 шт.
вівсянка 150 р.
яблуко 1 шт.
імбир щіпка
розпушувач 1 ч.л.
ванілін
вершкове масло для змащування
Приготування:
1. Банан перетворити в пюре,додати яйця,все збити близько хвилини.
2. Сухі інгредієнти перемішати,поступово додати в яєчну суміш.
3.Яблоко порізати додати в масу.
4. Форму змастити, випікати при t 180C 25-30 хвилин.
А також можна зробити як один кекс.
Немає коментарів:
Дописати коментар