Пожарські котлети
Інгредієнти:
курячі стегенця - 2 шт (500 г),
білий хліб - 100-150 г,
молоко або вершки - 1 склянка,
яйце - 1 шт,
вершкове масло - 3-4 ст. ложки,
сіль,
панірувальні сухарі,
вершкове або рослинне масло для смаження - 100 г
Приготування
Курку вимити, обсушити і відокремити м'ясо від кісток.
Білий хліб замочити в молоці. Коли хліб розбухне віджати його.
Перемолоти куряче м'ясо разом з розмоченим білим хлібом в м'ясорубці.
Отриманий фарш посолити, додати розтоплене вершкове масло, яйце і ретельно розмішати фарш.
З отриманого фаршу сформувати невеликі котлетки, обваляти їх у панірувальних сухарях і обсмажити у вершковому або рослинному маслі з двох сторін до готовності.
Курячі котлети по французьки
Інгредієнти
-900 гр філе курячої грудки грудки
-5 яєць
-1 їдальня ложка майонезу
-2 столові ложки борошна з гіркою
-12 пучка зеленого цибулі
-Сіль, перець
-Рослинна олія
Курячу грудку нарізати дрібними кубиками приблизно 5 на 5 мм. Посолити, поперчити, покласти яйця і майонез, ретельно перемішати. Додасть дрібно нарізану цибулю і борошно, знову перемішати. Консистенція тіста повинна бути схожа на кляр. На розігріту сковорідку викладати столовою ложкою, обсмажити з двох сторін.
Курячі котлети "Ніжність"
Інгредієнти:
2 середніх курячих філе
100 грам кефіру (або 2-3 ложки майонезу)
100 грам сиру
2-3 ст.л. крохмалю
1 маленька луковичка (можна без)
зелень - я брала півпучка кропу і петрушки, можна і без
сіль, спеції - за смаком
рослинна олія для смаження
Приготування:
Куряче філе нарізаємо кубиками. Сильно дрібнити не треба.
Сир нарізаємо такими ж кубиками, або меншого розміру.
Якщо вирішили додати цибулю, то його потрібно дрібно нарізати.
Додаємо кефір, крохмаль, сіль і спеції
Солі кладіть менше, ніж зазвичай - сам сир вже "дає сіль"
Тепер все потрібно перемішати і додати дрібно січену зелень
Ось такий фарш у мене вийшов
Смажити потрібно на середньому вогні.
Можна викладати ложкою як оладки, а можна і так
Котлетки смажаться дуже швидко.
До речі, з'їдаються ще швидше.
З цієї порції у мене вийшло 15 штук середніх котлет.
Курячі котлети "Ніжність"
Інгредієнти:
2 середніх курячих філе
100 грам кефіру (або 2-3 ложки майонезу)
100 грам сиру
2-3 ст.л. крохмалю
1 маленька луковичка (можна без)
зелень - я брала півпучка кропу і петрушки, можна і без
сіль, спеції - за смаком
рослинна олія для смаження
Приготування:
Куряче філе нарізаємо кубиками. Сильно дрібнити не треба.
Сир нарізаємо такими ж кубиками, або меншого розміру.
Якщо вирішили додати цибулю, то його потрібно дрібно нарізати.
Додаємо кефір, крохмаль, сіль і спеції
Солі кладіть менше, ніж зазвичай - сам сир вже "дає сіль"
Тепер все потрібно перемішати і додати дрібно січену зелень
Ось такий фарш у мене вийшов
Смажити потрібно на середньому вогні.
Можна викладати ложкою як оладки, а можна і так
Котлетки смажаться дуже швидко.
До речі, з'їдаються ще швидше.
З цієї порції у мене вийшло 15 штук середніх котлет.
Немає коментарів:
Дописати коментар