понеділок, 29 липня 2013 р.

Пожарські котлети

Пожарські котлети



Інгредієнти:
курячі стегенця - 2 шт (500 г),
білий хліб - 100-150 г,
молоко або вершки - 1 склянка,
яйце - 1 шт,
вершкове масло - 3-4 ст. ложки,
сіль,
панірувальні сухарі,
вершкове або рослинне масло для смаження - 100 г

Приготування
Курку вимити, обсушити і відокремити м'ясо від кісток.
Білий хліб замочити в молоці. Коли хліб розбухне віджати його.
Перемолоти куряче м'ясо разом з розмоченим білим хлібом в м'ясорубці.
Отриманий фарш посолити, додати розтоплене вершкове масло, яйце і ретельно розмішати фарш.

З отриманого фаршу сформувати невеликі котлетки, обваляти їх у панірувальних сухарях і обсмажити у вершковому або рослинному маслі з двох сторін до готовності.
Пожарські котлети
Пожарські котлети
Пожарські котлети
Пожарські котлети



Курячі котлети по французьки



Інгредієнти
-900 гр філе курячої грудки грудки
-5 яєць
-1 їдальня ложка майонезу
-2 столові ложки борошна з гіркою
-12 пучка зеленого цибулі
-Сіль, перець
-Рослинна олія

Курячу грудку нарізати дрібними кубиками приблизно 5 на 5 мм. Посолити, поперчити, покласти яйця і майонез, ретельно перемішати. Додасть дрібно нарізану цибулю і борошно, знову перемішати. Консистенція тіста повинна бути схожа на кляр. На розігріту сковорідку викладати столовою ложкою, обсмажити з двох сторін.
Курячі котлети по французьки






Курячі котлети "Ніжність"



Інгредієнти:

2 середніх курячих філе
100 грам кефіру (або 2-3 ложки майонезу)
100 грам сиру
2-3 ст.л. крохмалю
1 маленька луковичка (можна без)
зелень - я брала півпучка кропу і петрушки, можна і без
сіль, спеції - за смаком
рослинна олія для смаження

Приготування:

Куряче філе нарізаємо кубиками. Сильно дрібнити не треба.
Сир нарізаємо такими ж кубиками, або меншого розміру.
Якщо вирішили додати цибулю, то його потрібно дрібно нарізати.

Додаємо кефір, крохмаль, сіль і спеції

Солі кладіть менше, ніж зазвичай - сам сир вже "дає сіль"
Тепер все потрібно перемішати і додати дрібно січену зелень

Ось такий фарш у мене вийшов

Смажити потрібно на середньому вогні.
Можна викладати ложкою як оладки, а можна і так

Котлетки смажаться дуже швидко.

До речі, з'їдаються ще швидше.

З цієї порції у мене вийшло 15 штук середніх котлет.
Курячі котлети "Ніжність"
Курячі котлети "Ніжність"
Курячі котлети "Ніжність"
Курячі котлети "Ніжність"
Курячі котлети "Ніжність"
Курячі котлети "Ніжність"
Курячі котлети "Ніжність"
Курячі котлети "Ніжність"



Курячі котлети "Ніжність"



Інгредієнти:

2 середніх курячих філе
100 грам кефіру (або 2-3 ложки майонезу)
100 грам сиру
2-3 ст.л. крохмалю
1 маленька луковичка (можна без)
зелень - я брала півпучка кропу і петрушки, можна і без
сіль, спеції - за смаком
рослинна олія для смаження

Приготування:

Куряче філе нарізаємо кубиками. Сильно дрібнити не треба.
Сир нарізаємо такими ж кубиками, або меншого розміру.
Якщо вирішили додати цибулю, то його потрібно дрібно нарізати.

Додаємо кефір, крохмаль, сіль і спеції

Солі кладіть менше, ніж зазвичай - сам сир вже "дає сіль"
Тепер все потрібно перемішати і додати дрібно січену зелень

Ось такий фарш у мене вийшов

Смажити потрібно на середньому вогні.
Можна викладати ложкою як оладки, а можна і так

Котлетки смажаться дуже швидко.

До речі, з'їдаються ще швидше.

З цієї порції у мене вийшло 15 штук середніх котлет.
Курячі котлети "Ніжність"
Курячі котлети "Ніжність"
Курячі котлети "Ніжність"
Курячі котлети "Ніжність"
Курячі котлети "Ніжність"
Курячі котлети "Ніжність"
Курячі котлети "Ніжність"
Курячі котлети "Ніжність"

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика