вівторок, 30 липня 2013 р.

Печеня по-домашньому

Печеня по-домашньому


Виходить дуже смачно!

Курку порізати середньо (у мене було 2 стегенця)
Підсмажити на раст. олії майже до готовності з цибулею і морквою.
Картоплю (5-6 штук) нарізати великими
кубиками або кільцями.
Додати 2 ст. ложки борошна. Перемішати.

Покласти картоплю. Залити водою майже всю картоплю.
Додати спеції (сіль, перець та ін)
Тушкувати під кришкою до готовності картоплі
За 10 хвилин до готовності додати 3 листочка лавр. листа.
Коли спекотне буде готове - лист прибрати.

Смачну печеню готово (воно дійсно виходить дуже смачним).
Печеня по-домашньому



Печеня з овочів і індички



Інгредієнти:

- Індичка 0.5 кг;
- Картопля 700 гр;
- Цибуля ріпчаста 2 шт;
- Перець болгарський 2 шт;
- Часник 3 зубчики;
- Масло рослинне 2 ст. л.;
- Масло вершкове 2 ст. л.;
- Паприка 0.5 ч.л;
- Чебрець 0.5 ч.л;
- Перець чорний мелений 0.25 ч.л;
- Сіль 1 ч.л;
- Петрушка 3 ст. л.;

Приготування:

Індиче філе помити, обсушити паперовим рушником. Нарізати невеликими шматочками.

В великій сковороді розігріти рослинне масло, додати вершкове. Скласти м'ясо, обсмажувати на середньому вогні до рум'яної скоринки. За смаком приправити сіллю і перцем.

У сковороду до індички скласти нарізану кубиками картоплю. Через 10 хвилин додати нарізану цибулю і червоний болгарський перець. За смаком приправити сіллю і перцем. Обсмажувати все разом ще 10 хвилин.

За 5 хвилин до закінчення приготування додати подрібнений часник, сушений чебрець, сіль, паприку, чорний мелений перець.

Блюдо перемішати, якщо потрібно, додати ще сіль. Приправити рубаною петрушкою і зняти з вогню.
Печеня з овочів і індички



Печеня в горщику



Інгредієнти:

- 800 г свинини
- 10 шт картоплі
- 2 моркви
- помідори або томатна паста
- лавровий лист, спеції

Приготування:

М'ясо нарізати невеликими шматочками, посолити, поперчити і обсмажити на сковороді на сильному вогні до скоринки.
Картоплю очистити, нарізати невеликими кубиками приблизно 1х1 див. Моркву натерти на тертці.
У порційні горщики (або в один великий) викласти на дно 2/3 картоплі, на нього м'ясо, моркву і картоплю, що залишилася. Покласти лавровий лист, спеції, трохи томатної пасти, посолити.
Залити водою так, щоб вона трохи прикривала вміст, і поставити в духовку на 30-40 хвилин.
Печеня в горщику






Печеня з печерицями і мідіями



Інгредієнти:
200 г мідій
6 печериць
1 ст.л. оливкової олії вершкового масла
сіль і перець
2 зубчики часнику
3 ст.л. нежирної сметани
1 пучок зеленого цибулі
100 г сиру

Мідії злегка розморозити і викласти на розігріту сковороду. Дочекатися коли рідина випарується.

Печериці очистити і нарізати на шматочки за розміром як мідії.

На сковороду до мідій додати масло і нарізані печериці. Обсмажити 5-7 хвилин.

Часник дрібно порізати, цибулю дрібно нашаткувати, додати на сковороду. Посолити і поперчити, смажити ще 3 хвилини.

Додати тертий сир і сметану, тушкувати ще 3 хвилини.
Печеня з печерицями і мідіями



Російське спекотне



Інгредієнти:
* 700 г яловичини
* 10 картоплин
* 3 ст. ложки вершкового масла
* 3 цибулини
* по одній склянці бульйону, сметани і сухого білого вина, масло рослинне для смаження
* лавровий лист, зелень, сіль і перець за смаком.

Спосіб приготування:
1) Яловичину зачистити від плівок, нарізати скибочками, відбити і обсмажити у фритюрі.
2) Очистити картоплю і нарізати кубиками, цибулю - кільцями і обсмажити їх разом до золотистої скоринки.(при бажанні можна додати гриби)
3) В глиняний горщик або каструлю скласти обсмажену яловичину, додати масло, цибулю, картоплю, сіль, перець, лавровий лист, залити бульйоном і тушкувати до готовності в духовці.
4) В кінці гасіння влити сухе вино, а при подачі на стіл полити сметаною і посипати дрібно рубаною зеленню.

Приємного апетиту! ;)






Листкове спекотне



Інгредієнти:

- 0,5 кг свинячого м'яса
- рослинна олія
- спеції
- 2 цибулини
- 1 морква
- 5 картоплин
- 150 г печериць

Приготування:

Гарне друге блюдо з м'ясом і грибами. Подавати краще в тій посуді, що готувалося.

Ріжемо м'ясо крупними шматочками. М'ясо треба замаринувати. Можете вибрати ваш улюблений маринад. Маринувати 12 годин.

Обсмажуємо м'ясо до рум'яності на 4 столових ложках рослинного масла.

2 цибулини поріжемо чверть кільцями. 1 довгу моркву потремо на тертці.

Очистимо 5-6 шт. картоплі і поріжемо його шматочками як для фритюру, але тонше.

На дно форми викладаємо цибулю, потім моркву. Потім викладемо шаром половину картоплі. Посолимо і поперчимо і посиплемо сухим базиліком.

150-200 г печериць поріжемо на шматочки і викладемо на картоплю.

Зверху грибів - картопля. Солимо, перчимо і приправляє базиліком.

На картоплю викладаємо м'ясо. Беремо 150 мл готового бульйону або розводимо бульйонний кубик і змішуємо з жиром, в якому смажилося м'ясо і поливаємо спекотне.

Загортаємо все в два шари фольги і ставимо в духовку на 1 годину при температурі 200 градусів.

Якщо хочемо, щоб спекотне трохи зарум'янилося зверху, розрізаємо фольгу і ставимо в духовку ще на 10-15 хвилин. Готову печеню посипаємо рубаною зеленню.



Спекотне



Інгредієнти:
- 1 кг яловичини
- 1.5-2 кг картоплі
- 2 великих цибулини
- 3 морквини

М'ясо ріжемо шматочками по два-три сантиметри, намагаючись звільнити його попередньо від жиру, плівок і сухожиль. Цибулю чистимо і ріжемо півкільцями. Картоплю чистимо і ріжемо трохи більші, ніж м'ясо.

У казані або каструлі з товстими стінками нагріваємо кілька столових ложок соняшникової або оливкової олії. Нагріваємо до серпанок. Кидаємо м'ясо на великому вогні обсмажуємо його.

Нічого страшного, якщо м'ясо почне пускати сік і буде тушкуватися. Якщо м'ясо прилипне до дна або стінок казана, не хвилюйтеся, як підсмажиться, так само відпаде.

Як посмажити - розмішайте, і після того, коли все м'ясо посвітлішає, кидаєте цибулю, знову перемішайте, зменшіть вогонь і тушкуйте 15 хвилин. Якщо рідини не багато, долийте трохи бульйону або, якщо бульйону немає - водичку.

Поки м'ясо-лук тушкуються, ріжемо моркву півколами, і обсмажуємо її на рослинній олії. Як змінила колір - в казан її, а на місце морквини на сковороді - картоплю. Картоплю намагаємося обсмажити з усіх боків до легкої золотистої скоринки. Кидаємо в казан, солимо, перчимо, перемішуємо.

Якщо не вистачає рідини доливаємо так, щоб картопелька була майже покрита водою. Накриваємо кришкою і на маленький вогонь хвилин на 40-50.

За 15 хвилин до закінчення кидаємо три лаврових листки, щедру пучку хмелі-сунелі, або будь спеції, що Вам подобається і для пікантності пів чайної ложки червоного перцю. Перемішуємо акуратно, накриваємо кришкою і даємо останні 15 хвилин потомитися на маленькому вогні.

Пройшли 15 хвилин? Перевіряємо картопельку на готовність, закриваємо кришкою і залишаємо ще на 10-15 хвилин, настоювати, просочитися взаємно смаками. От і все.
Спекотне

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика