субота, 27 липня 2013 р.

Ягідно-йогуртовий десерт (без випічки)

Ягідно-йогуртовий десерт (без випічки)



У спеку - те що треба, коли за вікном 30 духовку кочегарить хочеться, а хочеться солодкого

Інгредієнти:

Для підкладки (можна обійтися без неї):
150 гр печива (типу Ювілейного)
50-70 гр розм'якшеного вершкового масла

Приготування:

Печиво змолоти блендером в крихту і змішати з маслом, отримане тісто викласти у форму (у нас - 22 см діаметром), розрівняти і заховати в холодильник.

Для суфле:
1 ст.л. желатину
0,5 літра густого вершкового йогурту (я взяла полуничний)
500 гр заморожених ягід (будь-яких, у мене мікс)
цукор за смаком (приблизно півсклянки)

Приготування:

Ягоди розморозити, сік злити. У соку розвести желатин, дати набрякнути хвилин 30-40 і підігріти до повного розчинення (не доводити до кипіння!!!). У ягоди додати цукор, несильно розмолоти блендером, змішати з йогуртом, додати желатин, почекати поки трохи схопитися і вилити у форму з основою. Дати застигнути в холодильнику. Форму брала роз'ємну, потім просто зняла бортик і все.На все про все йде 20 хвилин максимум (при наявності підготовленого желатину і ягід). Для більш святкового варіанту можна збити 200 мл жирних вершків (не менше 30%) і додати в суфле після желатину. Смак стане ще більш вершковим.
Ягідно-йогуртовий десерт (без випічки)



Сирний десерт з бананом



Інгредієнти:
- 20 г желатину
- 1,5 склянки молока
- 400 р сиру
- 250 г сметани
- 1 склянка цукру
- 2 столових ложки ванільного цукру
- 50 г шоколаду
- 2 банана

Желатин замочити в холодному молоці і залишити на 1-2 години до набухання.

Набряклий желатин нагрівати до повного розчинення, але не кип'ятити.

У гарячий розчин желатину ввести цукор і ванільний цукор і розмішувати до повного розчинення цукру. Процідити.
Сир (якщо дуже зернистий, протерти через сито) і сметану збити міксером.

Додати желатинову суміш і знову добре перемішати. Маса буде злегка тепла.

Розділити на дві частини, в одну з них додати розтоплений шоколад.

Білу масу вилити в холодну форму і прибрати в холодильник на 30 хв., а шоколадну залишити остигати при кімнатній температури.
На загуслу білу масу покласти половинки банана і акуратно вилити шоколадну масу.

Прибрати в холодильник на всю ніч.

Форму з застиглим десертом поставити в теплу воду на кілька хвилинок (1-3), перевернути, викласти сирний десерт на блюдо і прикрасити шоколадною крихтою і бананом.
Сирний десерт з бананом






Десерт "Банановий колодязь"



Інгредієнти:
- Банани
- Мандарини
- Помело
- Сік лимона
- Цукрова пудра
- Тертий шоколад

Банани очистити, розрізати навпіл, полити трохи соком лимона, щоб банани не втратили свій колір.

Складати "колодязем", в середину покласти очищені мандарини і шматочки помело, попередньо посипавши цукровою пудрою.

Після того, як "колодязь" буде зібраний, посипати шоколадною стружкою. Прикрасити фруктами.

Десерт готовий!
Десерт "Банановий колодязь"



«Півень Гамбурзький» - вітамінізований десерт



Інгредієнти:
- 1 ананас
- 4 ківі
- 500 г полуниці
- 200 г вершків для збивання 38% жирності
- 1,5 столових ложки цукрової пудри
- 1/2 плитки повітряного темного шоколаду
- м'ята - кілька гілочок

У глибоку чашку наливають 200 г вершків, попередньо максимально охолоджених, і починаємо збивати міксером, підсипаючи в процесі збивання, цукрову пудру. Особливо підкреслюємо - вершки повинні бути для збивання і не нижче 35% жирності!

Коли вершки збиті, прибираємо їх у холодильник і приступаємо до нарізки фруктів і ягід. Різати можна так, як кому подобається, але краще не дрібнити.

На дрібній тертці натираємо охолоджений шоколад. Шоколад теж можна використовувати різний і по своєму смаку.

Дістаємо з морозилки келихи, наповнюємо фруктово-ягідної нарізкою і зверху посипаємо шоколадною крихтою.

Потім беремо аркуш цупкого паперу, з-за відсутності спеціального шприца, звертаємо лійкою, накладаємо всередину збиті вершки і, використовуючи отриманий самопальний «шприц», видавлюємо зверху на викладену у фужери нарізку з фруктів.

Завершуємо цей натюрморт тим, що з нарізаної полуниці робимо гребінець і додаємо гілочку м'яти.
«Півень Гамбурзький» - вітамінізований десерт
«Півень Гамбурзький» - вітамінізований десерт






Дуже смачний корисний десерт а-ля підданого



Інгредієнти:
1 стиглий банан
1 стигле авокадо
4 столові ложки какао
2 столові ложки кефіру

Приготування:
Спочатку збийте в блендері банан і авокадо до однорідної маси. Потім додайте туди ж какао і кефір і збийте ще раз. Викладіть в креманки і подавайте.
Дуже смачний корисний десерт а-ля підданого
Дуже смачний корисний десерт а-ля підданого



Найпростіший десерт



Інгредієнти:
200 гр сиру знежиреного
250 гр сметани
3 ст.л какао
20 гр желатину
5 шт. печиво Ювілейне
1/3 ст цукру

Приготування:

1. Желатин замочити на 30 мін.в холодної кипяч.воде(1/2 склянки).
2. Змішати в блендері цукор, сир, сметану.
3. Підігріти молоко (приблизно 4 ст.л.) в кастрюлке на низькій температурі. (Важливо не дати закипіти, просто щоб трохи гарячим було) Ввести желатин і розчинити його в молоці, помішуючи. Додати желатин до отриманої сирній масі.
4. Маси розділити на 3 частини. В одну додати какао (какао перемішати вилкою не дуже добре), іншу частину змішати з подрібненим печивом (але не до крихти-побільше), третю частину залишити білою.
5. Вистелити форму (глибше) харчовою плівкою. Наливати по 2 ст.л. по черзі. Прибрати в холодильник на 4 години.
Найпростіший десерт

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика