Банановий кекс з шоколадом.
Час приготування: 80 хв
Порцій: 6-8
Складність страви: #м3_из_5
Схожі рецепти: #готовим_кексы #из_бананов
Вам буде потрібно:
226 г сл.масла
1,5 склянки цукру+ 2 ст.л
3 яйця
2 великих розім'ятих банана
4 склянки борошна + 2 ст.л
1 ч.л. соди
1,5 ч.л. розпушувача
1,5 склянки сметани
150-200 г шоколаду і пів склянки жирних вершків
Як готувати:
1. Включити духовку на 180 градусів. Змастити форму, обсипати борошном.
2. Змішати масло з цукром. По одному в цю суміш додати яйця, після кожного збивати кілька секунд. Додати банани і збити.
3. Змішати сухі інгредієнти, потім до них додати масляну суміш з бананами, і сметану. Випікати 70 хвилин, перевіряти готовність сірником. Остудити і полити шоколадною глазур'ю.
4. Шоколадну глазур робити просто, нагрійте вершки і розмішайте там поламаний шоколад до однорідності. І раптом хто не знає.. всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури. Збиваємо масу добре, близько 5 хвилин.
Альона-Ginger
Приємного апетиту!
Академія кулінарії - ще більше смачних страв
Шведський мигдальний кекс.
Ах, який апетитний... а цей мигдальний аромат просто зводить з розуму.
Час приготування: 1 година 10 хвилин
Порцій: 8-10
Складність страви: #м3_из_5
Схожі рецепти: #готовим_кексы #из_миндаля
Вам буде потрібно:
Для кексу:
3 великих яйця
¾ чашки (150 г) цукру
2 чайні ложки ванільного цукру
1 чашка 1 столова ложка (150 г) борошна
1 ½ чайної ложки розпушувача
щіпка солі
3 столові ложки молока
1/3 чашки (75 г) вершкового масла, розтопленого
Для покриття:
50 г вершкового масла
100 г пластівців мигдалю
¼ чашки (50 г) цукру
2 чайні ложки борошна
3 столові ложки жирних вершків
1 чайна ложка ванільного цукру
Як готувати:
1. Розігрійте духовку до 180C. Змастіть вершковим маслом роз'ємну форму для випічки (діаметром близько 23 см) і посипте її борошном.
2. У великій мисці міксером збийте яйця з цукром протягом 5-7 хвилин, додайте ванільний цукор і ще трохи збийте.
3. Додати в яєчну суміш борошно, розпушувач і сіль, потім влийте молоко і розтоплене вершкове масло. Обережно перемішайте.
4. Перекладіть тісто в підготовлену форму і запікайте 30-35 хвилин. Збільшити температуру духовки до 200C.
5. Розтопіть масло в каструлі на середньому вогні. Коли воно розтане, додайте інші інгредієнти і доведіть до кипіння і готуйте, помішуючи, протягом 1 хвилини.
6. Через 30-35 хвилин кекс вийміть з духовки і викладіть мигдалеву суміш рівномірно зверху.
7. Поставте кекс назад в духовку і випікайте протягом 10-15 хвилин або поки поверхня не стане золотистою.
8. Дайте охолонути у формі протягом 10 хвилин. Обережно кекс вийміть і дайте йому повністю охолонути на решітці.
Приємного апетиту!
Академія кулінарії - від простих до складних страв
Кекс з виноградом на білому вині.
Якщо приготувати з вермутом замість вина, тоді аромат вже зовсім нестерпно прекрасний! А якщо налити вина цілу чашку, а не 2/3, кекс вийде ще більш вологим.
Час приготування: 70 хвилин
Порцій: 8
Складність страви: #м3_из_5
Схожі рецепти: #готовим_кексы #из_винограда
Вам буде потрібно:
форма діаметром 23 см
1 1/2 чашки борошна для посипання форми і 1 ст. л. для обвалювання винограду
1 1/2 ч. л. пекарського порошку
1/2 ч. л. соди
1/8 ч. л. солі
85 г вершкового масла 1 ст. л. для змазування форми
3/4 чашки цукру
2 яйця
1 ст. л. оливкової олії
1 ч. л. екстракту ванілі
1 ст. л. тертої цедри лимона або апельсина
3/4 чашки сухого білого вина
2 чашки невеликого зеленого або червоного винограду без кісточок
2 ст. л. вершкового масла (56г), порізаного на дрібні шматочки
1 ст. л. коричневого або білого цукру
Як готувати:
1. Розігрійте духовку до 375F/190C.
2. Змастіть маслом форму і обсипте її тонким шаром борошна.
3. Просійте разом борошно, пекарський порошок, соду і сіль.
4. Міксером на низькій швидкості збийте масло з цукром, коли цукор розтане, збивайте на високій швидкості пару хвилин, до гладкості і легкої структури.
На середній швидкості міксера вбивайте яйця по одному, збиваючи по 2 хвилини після кожного додавання. Потім в яєчно-масляну суміш додайте оливкову олію, ваніль і лимонну цедру. Збивайте на високій швидкості ще 2 хвилини.
5. Збиваючи на низькій швидкості, по черзі додавайте по одній третині борошняної суміші і вина.
Коли вино і борошно будуть додані збийте тісто протягом ще 20 секунд на високій швидкості. Выльете тісто у форму. Посипте і обваляйте виноград борошном.
6. Розкладіть його поверх тіста, зовсім трохи вдавлюючи його, можна не вдавлювати взагалі, так як тісто під час випікання підніметься.
7. Поставити кекс в духовку і пекти 25 хвилин. Потім відкрити духовку і розкладіть шматочки масла, перемішаного з цукром по поверхні кексу. Випікайте кекс ще 15-20 хвилин.
8. Кекс повинен бути золотистого кольору і вона, встромлена в середину, повинна залишатися сухою.
9. Кекс вийміть з духовки і залиште його у формі на 10 хвилин. Потім переверніть на тарілку, а потім ще раз переверніть на сервірувальне блюдо.
Подавайте кекс кімнатної температури з трояндочкою з збитих вершків або просто, посипаним зверху цукровою пудрою.
Приємного апетиту!
Академія кулінарії - від простих до складних страв
Немає коментарів:
Дописати коментар