неділя, 28 липня 2013 р.

Шоколадні млинці зі збитими вершками і фруктами

Шоколадні млинці зі збитими вершками і фруктами



Для млинців:
- молоко - 750 мл
- борошно - 300 г
- яйця - 3 шт.
- какао-порошок - 1 столова ложка з верхом
- шоколад чорний - 100 г
- цукрова пудра - 2 ст. ложки
- олія для змащування сковороди

Для начинки:
- вершки густі - 0,5 л
- цукор - 2 ст. ложки
- ківі - 2 шт.
- апельсин - 1 шт.
- журавлина - 2 ст. ложки

1. Розтопити шоколад на водяній бані або в мікрохвильовій печі на малій потужності. Підігріти молоко.
2. Додати 300 мл теплого молока і розтоплене масло в шоколад. Добре перемішати.
Яйця збити в круту піну.
Просіяти борошно і всипати цукрову пудру і какао. Залити борошно рештою молоком і вимішати.
3. Змішати всі три суміші. Щоб все добре розчинились і перемішалося, можна використовувати блендер. Залишити тісто на 1,5-2 години.
4. Для начинки очистити ківі і апельсин і дрібно порізати. Збити вершки з цукром. Якщо погано збиваються, можна додати загусник. Додати фрукти в збиті вершки перемішати. Поставити в холодильник.
5. Посмажити млинці і остудити їх.
6. На остиглі млинці покласти багато начинки і скрутити млинцеві роли. Поставити в холодильник на кілька годин. Перед подачею до столу нарізати шоколадні млинці шматочками.
Шоколадні млинці зі збитими вершками і фруктами



Ніжні млинці на кефірі з окропом



Інгредієнти:

●борошно 1 ст.
●кефір-1 ст.
●окріп 1 ст.
●яйце 2 шт.
●цукор 1,5-2 ст.л.
●сода 0,5 ч.л.
●рослинна олія 2 ст.л.
●сіль 0,5 ч.л.

Приготування:

Яйця збиваємо з сіллю
Додаємо окріп, не припиняючи збивати
Вливаємо кефір
Просіяне борошно змішати з содою. Додаємо до нашої рідини, кладемо цукор, рослинна олія. Все добре перемішуємо, щоб не було грудочок.
Залишаємо тісто на 10 хв.
Печемо на сковорідці змащеній маслом до рум'яності.

Млинці дуже ніжні, що спочатку погано у мене переверталися. Але потім я пристосувалася і все вийшло.
Приємного апетиту!
Ніжні млинці на кефірі з окропом






Гірчичні млинці з копченим лососем



Інгредієнти:

Пшеничне борошно - ½ склянки
Гірчична мука - 1/3 склянки
Цукор - 4 чайні ложки
Дріжджі - 1,25 чайної ложки
Молоко - 1 стакан
Вершкове масло - 3 столові ложки
Яйце - 2 шт
Сметана
Розтоплене масло
Копчений лосось - 110 г
Червона ікра
Свіжий кріп

Приготування:

1. Перші 5 інгредієнтів змішайте. Розтопити в невеликій каструльці вершкове масло, влийте молоко і нагрівайте до 40-45 градусів.
2. Вилийте тепле молоко в борошняну суміш і перемішайте до однорідної маси. Закрийте тісто харчовою плівкою і залиште в теплому місці на 1-1,5 години, щоб воно збільшилося в розмірі (або поставте на ніч у холодильник у великій закритій мисці).
3. Збийте тісто віночком і вбийте яйця. Нагрійте сковороду на середньому вогні. Обсмажте млинці з обох сторін.
4. Подавайте на зі сметаною і нарізаним копченим лососем. Присипте кропом.



Пухирчасті млинці на 2 л. молока



Інгредієнти:
Молоко - 2 літри
Борошно
Сіль, цукор ( за смаком )
Яйця ( II категорії)- 4 штуки.
Сода, оцет
Соняшникова олія - 1-1,5 ст. ложки

Приготування:
Молоко підігріти, яйця збити з цукром, додати сіль, і чайну ложку гашеного соди. Додаємо яєчну суміш у тепле молоко. І починаємо додавати борошно, поки маса не стане менш густою, як сметана. І залишити на 1 - 1,5 години.
В кінці додаємо масло і смажимо на середньому вогні.

Всім приємного апетиту!
Пухирчасті млинці на 2 л. молока






Шоколадні млинці



Інгредієнти:
• 550 мл молока
• 300 г борошна
• ¼ ч.л. солі
• 3 курячих яйця
• 80 г вершкового масла
• 100 г темного шоколаду
• 40 г цукрової пудри
• 20 г какао
• 10 мл світлого рому
• 20 мл рослинного масла

Спосіб приготування:
1) Шоколад поколоти і розтопити на водяній бані. Нагріти окремо 300 мл молока і додати його в розтоплений шоколад. Ретельно перемішати, щоб шоколад повністю розчинився в молоці.
2) Просіяти 220г борошна додати в неї какао-порошок, цукрову пудру, сіль. Збити цю суміш з рештою молоком.
3) Окремо збити яйця
4) Ввести збиті яйця в борошняну суміш і перемішати. Вершкове масло розтопити, додати в тісто, туди ж додати ром і розтоплений шоколад. Якщо тісто занадто рідке, необхідно додати ще борошна, тісто має вийде схожа на рідку сметану.
5) Сковороду змастити невеликою кількості масла і розігріти її. Влийте ополоник тесту, зробіть сковородою кругові рухи, щоб тісто розтеклося по всій поверхні. Смажити приблизно 30 секунд з одного боку і 15 секунд з іншого.

Приємного апетиту ;)



Млинці з гречаного борошна



На 100 г 130 ккал

Ви на дієті і не хочете позбавляти себе такого задоволення, як смачні млинці? Тоді дієтичні млинці - те, що потрібно в вашому випадку. Вони легкі у виконанні, а за смаком не гірше звичних багатьом млинців.

2 яйця
200 гр. муки гречаної (можна змішати 100 гр. пшеничного борошна вищого сорту і 100 гр. гречаної)
400 мл мінеральної води
Мед або будь-замінник цукру
Щіпка солі і 1 ложку масла
Яйця ретельно збити віночком і змішати з мінеральною водою, додати борошно. Потім підсолодити медом тісто або замінником цукру, додати рослинне масло, щіпку солі і соду. Все ретельно перемішати і дати постояти 30 хвилин. Якщо тісто буде рідким, то додати ще пару ложок борошна. Випікати млинці тільки на сухій сковороді. Подавати такі млинці можна з різною начинкою. Якщо любите зі сметаною, візьміть з найменшим вмістом жиру. Нежирний сир з рубаними горіхами або зеленню може теж бути прекрасним варіантом начинки.
Млинці з гречаного борошна






Млинці з сирною начинкою


Буде потрібно:
- 180 г (4 ст. ложки) борошна;
- 1 яйце і 1 яєчний жовток;
- 1 ст. ложка соняшникової олії;
- 30 г вершкового масла;
- 150 мл молока;
- 150 мл газованої води;
- 1/2 ч. ложки солі;
- 1-2 ст. ложки цукру.
Начинка:
- 300 г сиру;
- 2-3 ст. ложки майонезу;
- 1-2 зубчики часнику;
- 1/2 ч. ложки каррі;
- пучок кропу;
- сіль, перець за смаком
Приготування:
Збийте яйце і жовток з сіллю і цукром.
Додайте соняшникову олію і розтоплене і охолоджене до кімнатної температури вершкове масло.
Додайте половину молока і води, добре перемішайте.
Просійте борошно в миску. Поступово, перемішуючи, додайте в борошно яєчну суміш. Гарненько розмішайте міксером до однорідності.
У густе тісто поперемінно додавайте невеликими порціями молоко і воду, поки тісто не буде консистенції рідкої сметани.
Сковороду (неодмінно важку і з товстим дном) розігрійте на середньому вогні. Змащуйте сковороду рослинною олією за допомогою шматочка картоплини, наколотого на виделку. Завдяки цьому на сковороду не потрапить дуже багато олії, і тісто не буде «з'їжджати» по маслу грудками.
Намагайтеся щоразу наливати однакову кількість тіста і, злегка повертаючи сковорідку, розподіліть тісто по дну рівним шаром.
Коли млинець підсмажиться з одного боку, переверніть його і злегка підсмажте з іншого.
Готовий млинець легко зісковзує зі сковорідки.
Для начинки змішайте сир з майонезом, роздавленим часником, дрібно нарізаним кропом, сіллю і спеціями. Намажте сирну начинку на млинці, скрутіть в рулетики, розріжте навскоси навпіл і викладіть на тарілки.
Примітка: Газовану воду можна замінити негазованою, але молоко для млинців завжди краще розводити навпіл водою, тоді тісто виходить більш легким. Яйце надає тісту еластичність, а додатковий жовток додає пористість.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика