пʼятниця, 26 липня 2013 р.

Печена картопля з гірчицею

Печена картопля з гірчицею



Необхідно
1100 - 1300 г картоплі
3-4 ст л гірчиці
2 ст л оливкової або рослинного масла
2 ст л вершкового масла, топленого
2 ст л лимонного соку
3 зубчики часнику, подрібнити
1 ст л сушеного орегано або будь коханою приправи
1 год л дрібно тертої лимонної цедри
1 год л крупної солі (або звичайному)

- Духовку розігріти до 220*
- картоплю почистити, помити, порізати уздовж навпіл і кожну половину ще на 2-3 частини (не тонко)
- змішати всі інгредієнти, додати до картоплі, перемішати
- деко застелити пергаментом, викласти картоплю в один шар, що залишився маринад вилити
- випікати на рівні вище середини 20-25 хв, потім картопля буде готовий, але можна перевернути і запікати ще 20 хв, тоді він буде більш зажаристый і хрусткий

Смачних вам моментів )
Печена картопля з гірчицею



Запечений картопля зі свининою та білими грибами



Нам буде потрібно:
картопля 1,5 кг
вирізка свинини 500 гр
цибуля ріпчаста 2 шт
гриби сушені (білі) 1 чашка
помідори свіжі-2 шт
сир 200 гр
зелена цибуля
сіль
майонез 1 ст.л
Картоплю почистити і нарізати тонкими кружечками. Укласти на дно жароміцної форми, посолити і додати 100 мл води. Свинину нарізати невеликими шматочками. Цибулю ріпчасту почистити і нарізати півкільцями. З'єднати цибулю і свинину, додати майонез, посолити і добре перемішати. Викласти свинину поверх картоплі. Гриби залити окропом, дати постояти. Промити гриби, дати стекти воді. Викласти гриби поверх м'яса. Зверху викласти порізані кружальцями помідори і посипати тертим сиром. Поставити форму в заздалегідь розігріту духовку і запікати при 250С приблизно 50 хвилин. Приємного апетиту!
Запечений картопля зі свининою та білими грибами






Гострі картопляні часточки до пива



Інгредієнти:

1 кг картоплі
3 ст.л. рослинного масла
2 ч.л. меленої солодкої паприки
1/8 ч.л. кайенского перцю
сіль

Рецепт приготування:

1. Картоплю нарізаємо часточками - кожну картоплину на 8 частин
2. У мисці змішуємо масло, сіль і спеції
3. Кладемо картоплю в миску, туди ж виливаємо масляну суміш. Перемішуємо, щоб спеції рівномірно покрили кожну картоплині
4. Кладемо картоплю на деко зрізами вниз. Ставимо в розігріту до 230 градусів духовку і запікаємо близько 25 хвилин. Потім виймаємо, перевертаємо часточки на іншу сторону і печемо ще 25-30 хвилин, до готовності картоплі. Подаємо відразу ж з соусом.
Гострі картопляні часточки до пива



Запечена картопля



Інгредієнти:

- Картопля - 4 штуки
- Часник - 4 зубчики
- Масло вершкове - 100 г
- Сметана - 2 столові ложки
- Бекон - 4 штуки
- Сир твердий - 200 г
- Кріп - за смаком
- Цибулю зелений - за смаком
- Сіль - за смаком
- Перець чорний мелений - за смаком

Приготування:

1. Розігрійте духовку до 200°C. Вимийте і обсушіть бульби картоплі. Запам'ятайте, що шкірка повинна бути сухою, тоді вона зможе підрум'янитися і стати хрустящей.Натрите кожну картоплину невеликою кількістю оливкової олії і солі і поставте в духовку на 1-1,5 години, в залежності від розміру. Сіль забере частину вологи з шкірки, що теж допоможе так необхідної нам скоринці стати золотистої і апетитною.
2. За півгодини до приготування картоплі загорніть у фольгу неочищені зубчики часнику, посоліть, поперчіть, додайте вершкового і оливкового масла. Через 30 хвилин вийміть картоплю і дайте охолонути до тієї міри, коли Ви зможете брати її руками.
3. Гострим ножем розріжте картоплини уздовж навпіл. Далі потрібно акуратно, намагаючись не пошкодити шкірку, ложкою выскрести м'якоть у велику миску. До м'якоті додайте солодкий, ніжний печений часник, сметану, трохи оливкової олії, рубану зелень, обсмажений бекон, тертий сир і акуратно перемішати, намагаючись не зробити із загальної маси картопляне пюре. На закінчення посоліть і щедро поперчіть.
4. Начиніть золотисті тури з шкірки використовуючи все ту ж ложку, посипте тертим сиром і укладіть зверху по парі кубиків дуже холодного вершкового масла і відправляйте отриману флотилію прямим курсом під розігрітий гриль і запікайте до утворення хрусткої скоринки. Додаткова порція тертого сиру, вершкове масло допоможуть утворення цієї самої скоринки, тому будьте щедрими, адже в цьому всі чари.
5. Подавайте гарячими, шиплячими і страшно апетитними. А їжте, забувши про вилку з ножем. Так смачніше.
Запечена картопля






Дуже ніжний і смачний картопля "Романофф"



Оригінальний, смачний гарнір з запеченого в сметані картоплі з цибулею і рум'яної сирної скоринкою...

Інгредієнти:

-очищений і натертий на крупній тертці (дрібно нарізаний) -картопля - 1 кг
-дрібно нарізаний цибуля - 1 шт.
-тертий сир чеддер - 300 г
-сметана - 1,5 склянки
-сіль і мелений чорний перець за смаком

Приготування:

1. У великій мисці змішати картоплю, цибулю, сир (1/4 частина відкласти), сіль і мелений чорний перець. Додати сметану і акуратно перемішати.

2. Форму для запікання (одну велику або 4-6 маленьких) змастити маслом. Розкласти картопляну суміш, не вирівнюючи поверхню.

3. Посипати сиром і запікати в духовці при 180 градусах протягом 25-30 хв. до золотистого кольору.
Дуже ніжний і смачний картопля "Романофф"



Картопляна запіканка



Інгредієнти:

великий картопля - 2 шт.
печериці - 300 гр.
великий помідор - 1 шт.
відварна куряча грудка - 1 шт.
твердий сир - 300 гр.
вершки - 150 гр.
яйце - 1 шт.
сіль, спеції

Приготування:

Картоплю і помідор нарізати не крупно соломкою. Гриби теж нарізати. Курячу грудку порвати на тонкі волокна. Сир натерти на крупній тертці.
Соус: змішати яйце з вершками і спеціями.
Всі овочі, курку і половину тертого сиру перемішати, посолити і викласти у форму для запікання.
Залити все соусом. Зверху засипати залишилися сиром.
Накрити фольгою або кришкою і поставити в розігріту до 180-200 градусів духовку. Через 40 хв зняти кришку (фольгу) і залишити в духовці до утворення рум'яної скоринки.

Приємного апетиту!
Картопляна запіканка

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика