Картопляні палички
Для приготування картопляних паличок вам потрібно:
8 середніх картоплин;
100 г твердого сиру;
100-150 г панірувальних сухарів;
2 яйця;
2 ст. л. кукурудзяного борошна;
рослинна олія (для смаження);
сіль - за смаком.
Приготування:
Картопля зварити в мундирі, остудити, очистити і натерти на тертці.
Додати до картоплі одне яйце, сіль, ретельно перемішати.
Додати борошно, замісити картопляне тісто.
Тісто виходить дуже приємним, еластичним.
Сир нарізати брусочками.
Приготувати все для панірування картопляних паличок. В окремій тарілці збити вилкою яйце з сіллю. В іншій - панірувальні сухарі.
Сформувати на руці "корж" з картопляного тіста, покладіть шматочок сиру і надати їй форму "палички". Для зручності формування картопляних паличок можна використовувати широкий ніж, притискуючи ним кожну з 4-х сторін картопляної палички.
Паличку опустити в яєчну суміш.
Далі обваляти в панірувальних сухарях. Для досягнення більш щільною панірувальної скоринки процедуру повторіть 2-3 рази (я не повторювала).
Таким чином сформувати і запанірувати всі картопляні палички.
Обсмажити палички до золотистого кольору з 4-х сторін з додаванням рослинної олії. Викласти палички на паперовий рушник, щоб видалити надлишки масла.
Подавати палички з вашим улюбленим соусом. Вони можуть бути гарячою або навіть холодною закускою, а також можна подати як гарнір до основного блюда.
Приємного вам апетиту!
Рецепт від Марини Квон
Курячі тюфтельки в картопляних карзиночках
Інгредієнти:
4 середні картоплини відварити
250 г курячого фаршу
1 невелика цибулина
2 яйця
30 г вершкового масла
2 ст. ложки борошна
рослинна олія
100 г сиру натерти на крупній тертці
2 ст. ложки з гіркою відвареного рису
сіль/перець і улюблені приправи за смаком
Приготування:
1. картопля зім'яти в пюре, додати м'яке вершкове масло, 1 яйце, 50 г натертого сиру, солимо.
2. Цибулю дрібно нарубати і обсмажити до золотистого кольору на рослинній олії
3. У фарш додаємо цибулю, рис, яйце, солимо, перчимо й перемішуємо. Можна додати свіжу зелень або улюблені трави за смаком.
4. Картопляне пюре розподіляємо по формочках для кексів. У мене силіконові, я їх змастила рослинним маслом.
5. в центр викладаємо фарш, з гіркою, щоб все влізло)
6. посипаємо тертим сиром і випікаємо 40 хвилин при 190 градусах. Готові кошички треба остудити трохи, щоб пюре схопилося.
Автор рецепта - Єлизавета Лазарєва
Качина грудка з картопляно-яблучним пюре
Інгредієнти (на 3 порції):
3 качиних філе з шкірою (2 гусячих)
100 мл червоного вина
1/2 кг картоплі
1/2 кг кислих яблук
40 р слив. масла
сіль, перець
- Грудки промити під струменем холодної води, обсушити паперовим рушником, гострим ножем надрізати шкіру сіткою, не прорізаючи до м'яса, обсмажити на розпеченій сковороді з боку шкіри (3-4 хв.) до утворення рум'яної скоринки.
- Зменшити вогонь до слабкого, перевернути грудки, посолити і поперчити, накрити кришкою і готувати 15 хв.
- Філе перекласти на підігріту тарілку, накрити фольгою і рушником.
- Злити жир зі сковороди, влити вино і розвести їм виділився і припекшийся до сковороді сік від смаження. Отриманим соусом полити качку при подачі.
- Очищену картоплю нарізати кубиками, залити холодною водою, поставити на сильний вогонь, довести до кипіння, воду злегка посолити. Зменшити вогонь, накрити кришкою і варити 10 хв.
- Додати очищеные від шкіри і насіння і порізані на часточки яблука, варити разом ще 10 хв.
- Відвар з картоплі злити і зберегти. Розім'яти картоплю з яблуками, збити міксером, підливаючи відвар, до отримання пишного пюре. Додати, продовжуючи збивати, вершкове масло.
- Качині грудки нарізати навскоси тонкими скибочками, виділився сік додати в соус, прокип'ятити.
- Розкласти пюре на підігріті тарілки, поруч викласти нарізану грудинку, полити гарячим соусом і подавати.
Смажений в духовці картопля зі спеціями!
Інгредієнти:
- 8 середніх картоплин
- 1.5 ч.л. меленого перцю
- 1.5 ч.л. кмину
- 1.5 ч.л. паприки
- 2 ч.л. суміші італійських трав
- 1.25 ч.л. солі
- 2 яєчних білка
Приготування:
1. Очистити і промити картоплю.
2. Збити яєчні білки.
3. Перемішати всі спеції.
4. З'єднати картоплю з білками.
5. Перемішати з приправами.
6. Змастіть деко олією і помістіть на нього картоплю. Потім помістіть все в розігріту духовку до 220с на 40 хвилин. Для кращого результату, бажано перемішувати картоплю кожні 10 хвилин.
Немає коментарів:
Дописати коментар