середа, 31 липня 2013 р.

Млинчики «Сюзетт»

Млинчики «Сюзетт»



Інгредієнти:

Борошно - 100г
Цукрова пудра - 100г
Апельсин - 3 шт.
Яйце - 1 шт.
Молоко - 300мл
Топлене вершкове масло - 25г
Лимон - 1шт.
Лікер (наприклад куантро) 50мл
Вершкове масло - 90г
Коньяк - 30мл

Приготування:

1. У чашці з'єднуємо борошно, цукрову пудру (25г) і цедру 1 апельсина. В середину суміші розбиваємо яйце. Починаємо замішувати тісто, поступово вливаючи половину молока. Розмішуємо до повного зникнення грудочок. Вливаємо молоко, що залишилося і розтоплене масло.
2. Добре перемішуємо і залишаємо тісто на півгодини відпочити. По консистенції воно повинно вийти як вершки. Випікаємо млинці, вони повинні бути невеликими за діаметром.
3. Для приготування соусу змішуємо апельсиновий і лимонний соки, лимонну цедру і лікер.
4. Виливаємо суміш у холодну сковорідку, додаємо цукрову пудру і, помішуючи, нагріваємо на повільному вогні до розчинення пудри. Потім додаємо вершкове масло. Розмішуємо до повного розчинення масла і варимо ще 3-4 хвилини при невеликому кипінні.
5. Млинець викладаємо в соус, "купаємо" його зі всіх сторін, складаємо вчетверо і відсуваємо до краю сковороди. Потім наступний, і так 4 штуки.
6. Додаємо вогонь і прогріваємо млинці 1 хвилину. Потім збризкуємо млинці коньяком і підпалюємо з допомогою довгої сірника або свічки - фламбируем. Відразу ж знімаємо з плити. Теплі млинці викладаємо на тарілку.



Млинці з брусницею, згущеним молоком і кедровими горішками



Інгредієнти:
- 3 яйця
- 200 г сметани 25% жирності
- 70 мл вершків 33-38% жирності
- 2 сл.ложки розтопленого вершкового масла (не гарячого)
- 0,5 ч.ложки солі
- 1 столова ложка з гіркою цукру
- 170 г борошна
- 2 ст.ложки рослинного масла
- 150 мл молока
- брусниця (свіжа/заморожена)
- згущене молоко
- кедрові горішки (ядерця)

Приготування:

Білки відділяємо від жовтків. Жовтки з'єднайте зі сметаною, вершками і розтопленим вершковим маслом. Додаємо сіль і цукор, добре перемішуємо. Через сито всипаємо борошно, вимішуємо. На цьому етапі тісто буде дуже густим, але не бійтеся, рідини в результаті вийде досить. Потім вливаємо молоко і рослинне масло. Білки попередньо збиваємо в круту піну і обережно вводимо в тісто.

Сковороду накаляем. Перед першим млинцем змащуємо дно шматочком вершкового масла. Випікаємо перший млинець і дивимося, як тісто по консистенції. Можна додати трохи молока.

Перед подачею змащуємо кожен млинець згущеним молоком (не переборщіть), посипаємо брусницею і підсушеними ядерцями кедрових горішків, складаємо вчетверо і подаємо. Приємного апетиту!






Бананові млинці!



Інгредієнти:

200 мл молока
2 банана
40 мл рослинного масла
100г борошна
50г цукру
2 яйця
полуничне варення

Приготування:

1. Для початку пару бананів подрібнити в блендері до однорідності. Щоб було легше це зробити, додайте туди половину всієї порції молока.
2. В бананову масу додаємо яйця, цукор, що залишився молоко і масло. Всі з'єднуємо, потім кладемо просіяне борошно і добре розмішуємо до однорідності.
3. Печемо млинці на розігрітій і злегка змащеній олією сковороді. Зверніть увагу, що піч бананові млинці може бути непросто з незвички, але якщо зробити вогонь невеликим, то буде набагато легше.
4. Готові обсмажені з двох сторін млинці складаємо стопкою і відставляємо в сторону.
5. Подавати теплими разом з варенням!



Оксамитові млинці



Рекомендую вам приготувати млинці ось за цим рецептом.
Ніжні як оксамит.
Тоненькі,м'які
Інгредієнти:

3 яйця
3 склянки молока
1,5 склянки борошна
3 ст.л. рослинного масла
3 ст.л. цукру
щіпка солі

Приготування:

Яйця збити в стійку піну,додати одну склянку молока,сіль,цукор.
Поступово ввести в суміш борошно,перемішати до зникнення грудочок.
Додати молоко, що залишилося,перемішати і ввести рослинне масло.
(можна подати і так)
Зображення
Гарненько збити і випікати на розпеченій сковороді (я змащую олією сковорідку перед випіканням кожного млинця).
Готові млинці змастити вершковим маслом і насолоджуватися смакотою.

Рецепт зі сторінки: http://vk.com/just__cook
Just cook! - тільки найкращі рецепти!
Оксамитові млинці






Заварні млинці на кефірі



Інгредієнти:

2 ст. кефіру (краще брати не жирний)
2 ст. борошна
2 яйця
1/2 ч. л. соди
2-3 ст. л. рослинного масла
сіль, цукор за смаком

Приготування:

Кефір, яйця, борошно, сіль, цукор перемішати, злегка збити віночком.
У склянку окропу кинути 1/2 ч. л. соди, швидко розмішати і вилити в тісто, перемішати,
дати постояти 5 хв.
Додати 2-3 ст. л. рослинного масла, перемішати
і смажити млинці))
Теж тонкі і дуже дірчасті млинці виходять) За рецепт дякую Марфуша)
Обов'язково піч на ООООЧЕНЬ розпеченій сковороді і тоді дірочок буде значно більше)

Рецепт зі сторінки: http://vk.com/just__cook
Just cook! - тільки найкращі рецепти!
Заварні млинці на кефірі
Заварні млинці на кефірі



Ажурні млинці



Інгредієнти:

Молоко (2,5% жирності) - 3 і 1/4 склянки
Сухі дріжджі - 10г.
Курячі яйця - 2 шт.
Борошно вищого сорту - 500г.
Цукор - 2 ст.л.
Сіль - 1 ч.л.
Рослинне масло - 2 ст.л.

Інвентар для приготування ажурних млинців:
Сковорода
Миска
Сито
Лопатка
Ополоник
Столова ложка

Приготування ажурних млинців:

Крок 1: Готуємо дріжджі

Висипаємо сухі дріжджі в миску і розводимо їх чвертю склянки добре прогрітого молока, додаємо туди щіпку солі і чайну ложку цукру. Ставимо дріжджі в тепле місце, щоб підійшли» - почали пузиритися.

Крок 2: Замішуємо тісто

Просіваємо через сито борошно, додаємо в неї сіль, цукор, яйця, обережно вливаємо підігріте молоко на плиті, не перестаючи помішувати і додаємо «підійшли» дріжджі. Тепер перемішуємо тісто до утворення однорідної маси. Стежте, щоб тісто було без грудочок. Потім додаємо в нього рослинне масло (підійде також розтоплене вершкове) і ще раз як слід перемішуємо.

Тепер тісто треба накрити кришкою і поставити в тепле місце, щоб воно підійшло» - тобто збільшилася в розмірах. Тісто має підходити 3-4 рази. Кожного разу після збільшення, тісто необхідно перемішати. Слідкуйте за тим, щоб тісто не «збігло», якщо миски буде не вистачати, перелийте його в велику ємність. В цілому тісто має «підходити» 2-2,5 години.

Крок 3: Випікаємо млинці

Після того, як тісто буде готове, починаємо випікати млинці. На сковороду наливаємо трохи олії і виливаємо частину тіста. Якщо тісто зроблено правильно, воно повинно наливатися на сковороду як пінка. Коли млинець пропечеться, піддягаємо його лопаткою і акуратно перевертаємо на інший бік.

Крок 4: Подаємо ажурні млинці

Подавати млинці можна подавати з варенням, сметаною і ягодами.

Приємного апетиту!

Рецепт зі сторінки: http://vk.com/just__cook
Just cook! - тільки найкращі рецепти!
Ажурні млинці
Ажурні млинці
Ажурні млинці
Ажурні млинці
Ажурні млинці

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика