вівторок, 30 липня 2013 р.

Домашній лаваш

Домашній лаваш



Інгредієнти:

Тісто:
4 склянки борошна (обсяг склянки - 250 мл);
1,3 склянки води ;
1 столову ложку горілки (можна і без горілки);
1 куряче яйце;
2 ст. ложки рослинного масла ;
1 чайну ложку солі.

Приготування:

1. Закип'ятити воду з сіллю і маслом і негайно заварити в ній 1/2 склянки борошна, намагаючись розмішати грудки, дати охолонути. Заварювання частини борошна, робить тісто м'яким і пластичним.
2. Додати яйце і горілку (можна без горілки, але, по-моєму, з горілкою краще), перемішати (яйце і масло підвищує "пузырчастость" тіста).
3. Поступово додаючи решту борошно, вимісити тісто. Тісто не повинно липнути до рук, якщо липне - додати ще трохи борошна.
4. Дати настоятися не менше 1 години (можна і довше, за обставинами). У процесі вистоювання 1 раз перемять. Шматочки тіста брати розміром з куряче яйце і тонко розкачати.
5. Випікати на добре розігрітій сковороді до появи здуттів з обох сторін, але не засмажувати. Складати на тарілку, вміщену в поліетиленовий пакет. Таким чином вони постійно будуть м'якими і в них легко можна загорнути будь-яку, по вашому смаку, начинку. Якщо потрібно більш тривалий зберіганні лавашів, то потрібно вийняти з пакета і висушити в нормальних кімнатних умовах і зберігати відкритими.
6. Коли знадобляться для вживання, то сбрызгиваются водою і знову в пакет. Через деякий час вони стають зовсім м'якими.

Смачного Вам настрою!
Домашній лаваш



Домашній марципан



Інгредієнти:

400 г мигдалю (очищеного від шкірки)
200 г сах.пудры
200 г цукру (можна коричневого)
1 стакан води

Приготування:

З води і цукру зварити сироп; довести до кипіння і кип'ятити 20-30 сек. Сироп повністю охолодити.
Мигдаль покласти в комбайн і розмолоти до стану пилу.
Потім додати цукрову пудру і, не вимикаючи мотор, тонкою цівкою влити цукровий сироп.
Коли вміст перетвориться на гладку однорідну масу - процес завершено.
Зберігати марципан найкраще упакованим в харчову плівку.

Барвники при необхідності додають у готову марципан.
Домашній марципан






Домашній майонез без яєць



Інгредієнти (для 500 мл майонезу):

● 150 мл молока
● 300 мл раст. масла
● 1 ст.л. гірчиці
● 2-3 ст.л. лимонного соку
● 1 ч.л. солі (або за смаком)

Приготування:

1. Змішати молоко і масло в склянці для збивання.
2. Додати сіль і гірчицю.
3. Збивати суміш зануреним блендером, поки вона не почне перетворюватися в емульсію.
4. Додати лимонний сік, збити до загусання, заправити за смаком.

За смаком можете додати дрібку цукру, лимонний сік замінити оцтом.

Кілька важливих моментів:
● Молоко повинно бути кімнатної температури.
● Рослинна олія для майонезу має бути нейтрального смаку, але обов'язково містити частина оливкового масла (краще 50:50). Можна, звичайно, використовувати і чисте оливкову олію, якщо вам подобається.
● Гірчицю слід брати негостру і без присмаку гіркоти.

Смачного Вам настрою!
Домашній майонез без яєць



Домашній шоколадний зефір



Інгредієнти:

желатин - 2 ч.л.
вода - 2/3 ст.
цукор - 3/4 ст.
мед - 1/2 ст.
шоколад 70% - 100-110гр.
какао - 1/4 ст.

Приготування:

1. Желатин залийте водою і дайте настоятися. Потім поставте розмочений желатин на вогонь і додайте цукор, помішуйте поки цукор повністю не розчиниться. Потім зніміть суміш з вогню і трохи остудіть.

2. Розтопіть шоколад. Потім залийте суміш в міксер, додати мед і розтоплений шоколад, перемішуйте 5-10 хвилин. Коли суміш стане повністю однорідною, розлийте майбутній зефір у форму і поставте в холодильник на годину.

3. Коли зефір затвердіє, наріжте його кубиками і обваляйте в какао.

Смачного Вам настрою!
Домашній шоколадний зефір






Домашній сир



Кефір - 1 л
Молоко - 1 л

Беремо однакову кількості молока та кисломолочного продукту. Я майже завжди беру кефір. Чим вище відсоток жирності молока і кефіру, тим більше у вас вийде сиру.

Виливаємо молоко в ємність, величиною не менше, ніж 2 літри. Доводимо до кипіння. Як тільки молоко почне потихеньку підніматися, робимо маленький вогник і

Відразу тонкою цівкою вливаємо в нього кефір.

Робимо вогонь побільше і обережно перемішуємо молоко з кефіром. Як тільки ви побачите, що стала відокремлюватися сироватка, відразу вимикайте газ і закрийте каструлю кришкою. Дочекайтеся, коли все охолоне. Тому що коли молоко охолоджується, сир продовжує ще якийсь час згортатися. Хоча б до температури 40гр. С. і киньте на марлю. Для цього візьміть великий шматок марлі або іншої не дуже щільної тканини, бажано х\б. Ставите на каструлю друшляк, расстилаете тканину і виливаєте те, що у вас утворилося в каструлі після всіх маніпуляцій. Зав'язуєте вузлик і подвешиваете куди-небудь, щоб стекла вся сироватка. Коли перестане капати з нашого вузлика, можна вважати наш сир готовим. Можна залишити на ніч, якщо ви робили ввечері для сніданку.

З сироватки потім можна приготувати млинці, спекти вдома хліб, зробити влітку окрошку. І просто пити холодну влітку, коли дуже жарко на вулиці. Чудово втамовує спрагу. можна давати домашнім тваринам. корисний і дієтичний продукт. Одним словом, не виливайте)))

А вранці у вас буде готовий чудовий сир. До нього можна додавати сметану за смаком. До речі, хто любить сир кисліші, може з допомогою сметани зробити будь влаштовує їх смак. Діти не дуже люблять кислий, тому для них буде просто саме те. Додавайте вершки, фрукти, ягоди або йогурт. Все буде дуже чудово смачно! Чекаю відгуків, щоб дізнатися вашу думку. На всі питання відповім, всі підкажу. Так, завжди виникає це питання. Скільки виходить сиру? З 1 л. молока і 1 л. кефіру виходить приблизно 350 гр. сиру.

Джерело: Клуб цінителів їжі
Підпишись на смачне настрій! Домашній сир
Домашній сир

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика