неділя, 28 липня 2013 р.

Печеня з мідіями і печерицями.

Печеня з мідіями і печерицями.



Гриби і морепродукти - а спробуємо-ка разом?

Час приготування: 25 хвилин
Порцій: 3
Складність страви: #м3_из_5
Схожі рецепти: #готовим_морепродукты #из_грибов #из_мидий

Вам буде потрібно:

Сіль 1 ч.л.
Сир твердих сортів 100 г
Цибуля-різанець 1 пучок
Сметана 3 ст.л.
Часник 2 зубчики
Масло вершкове 50 г
Гриби печериці 6 шт
Перець чорний мелений 1 ч.л.
Мідії сирі 200 г

Як готувати:

1. Мідії трохи розморозити і викласти на розігріту сковороду. Дочекатися коли практично вся рідина википить.

2. Тим часом нарізаємо печериці (очищені або помиті) на шматочки розміром з мідію. На сковороду до мідій додаємо вершкове масло і печериці. Обсмажуємо, помішуючи, хвилин 5.

3. Часник розчавити і порізати, цибулю дрібно нашаткувати (можна взяти менше пучка)-додати на сковороду, посолити, поперчити, перемішати і готувати ще 3 хвилини на середньому вогні.

4. Далі ріжемо або тремо сир, додаємо на сковороду разом зі сметаною. Прогріваємо ще 2-3 хвилини. Подавати, прикрасивши зеленню.

Приємного апетиту!
Печеня з мідіями і печерицями.
Печеня з мідіями і печерицями.
Печеня з мідіями і печерицями.
Печеня з мідіями і печерицями.



Спекотне



Інгредієнти:

- 1 кг яловичини
- 1.5-2 кг картоплі
- 2 великих цибулини
- 3 морквини

Приготування:

М'ясо ріжемо шматочками по два-три сантиметри, намагаючись звільнити його попередньо від жиру, плівок і сухожиль. Цибулю чистимо і ріжемо півкільцями. Картоплю чистимо і ріжемо трохи більші, ніж м'ясо.

У казані або каструлі з товстими стінками нагріваємо кілька столових ложок соняшникової або оливкової олії. Нагріваємо до серпанок. Кидаємо м'ясо на великому вогні обсмажуємо його.

Нічого страшного, якщо м'ясо почне пускати сік і буде тушкуватися. Якщо м'ясо прилипне до дна або стінок казана, не хвилюйтеся, як підсмажиться, так само відпаде.

Як посмажити - розмішайте, і після того, коли все м'ясо посвітлішає, кидаєте цибулю, знову перемішайте, зменшіть вогонь і тушкуйте 15 хвилин. Якщо рідини не багато, долийте трохи бульйону або, якщо бульйону немає - водичку.

Поки м'ясо-лук тушкуються, ріжемо моркву півколами, і обсмажуємо її на рослинній олії. Як змінила колір - в казан її, а на місце морквини на сковороді - картоплю. Картоплю намагаємося обсмажити з усіх боків до легкої золотистої скоринки. Кидаємо в казан, солимо, перчимо, перемішуємо.

Якщо не вистачає рідини доливаємо так, щоб картопелька була майже покрита водою. Накриваємо кришкою і на маленький вогонь хвилин на 40-50.

За 15 хвилин до закінчення кидаємо три лаврових листки, щедру пучку хмелі-сунелі, або будь спеції, що Вам подобається і для пікантності пів чайної ложки червоного перцю. Перемішуємо акуратно, накриваємо кришкою і даємо останні 15 хвилин потомитися на маленькому вогні.

Пройшли 15 хвилин? Перевіряємо картопельку на готовність, закриваємо кришкою і залишаємо ще на 10-15 хвилин, настоювати, просочитися взаємно смаками. От і все.






Печеня з овочів і індички



Інгредієнти:

- Індичка 0.5 кг;
- Картопля 700 гр;
- Цибуля ріпчаста 2 шт;
- Перець болгарський 2 шт;
- Часник 3 зубчики;
- Масло рослинне 2 ст. л.;
- Масло вершкове 2 ст. л.;
- Паприка 0.5 ч.л;
- Чебрець 0.5 ч.л;
- Перець чорний мелений 0.25 ч.л;
- Сіль 1 ч.л;
- Петрушка 3 ст. л.;

Приготування:

Індиче філе помити, обсушити паперовим рушником. Нарізати невеликими шматочками.

В великій сковороді розігріти рослинне масло, додати вершкове. Скласти м'ясо, обсмажувати на середньому вогні до рум'яної скоринки. За смаком приправити сіллю і перцем.

У сковороду до індички скласти нарізану кубиками картоплю. Через 10 хвилин додати нарізану цибулю і червоний болгарський перець. За смаком приправити сіллю і перцем. Обсмажувати все разом ще 10 хвилин.

За 5 хвилин до закінчення приготування додати подрібнений часник, сушений чебрець, сіль, паприку, чорний мелений перець.

Блюдо перемішати, якщо потрібно, додати ще сіль. Приправити рубаною петрушкою і зняти з вогню.



Печеня по-російськи



Склад:

бульйон м'ясний - 2 склянки,
картопля - 8 шт.,
свинина або яловичина - 600 г,
цибуля ріпчаста - 2 шт.,
морква - 1 шт.,
часник - 4 зубки,
томатна паста - 1 ст. ложка,
олія - для смаження,
зелень кропу рубана - для подачі,
сіль, мелений чорний перець, перець запашний горошком, лавровий лист - за смаком.

Приготування

М'ясо наріжте кубиками, обсмажте на олії до утворення скоринки. Посоліть, поперчіть.

Картоплю і моркву наріжте кубиками, цибулю - півкільцями. Обсмажуйте овочі разом 7-9 хв.

У керамічний горщик покладіть м'ясо, овочі, рубаний часник, томатну пасту, перець запашний, лавровий лист, посоліть, поперчіть. Залийте бульйоном і тушкуйте в розігрітій до 200 градусів духовці 25-30 хвилин. При подачі посипте зеленню кропу.

Приємного апетиту!
Печеня по-російськи






Печеня по-домашньому


Виходить дуже смачно!

Інгредієнти для приготування:

Курку порізати середньо (у мене було 2 стегенця)
Підсмажити на раст. олії майже до готовності з цибулею і морквою.
Картоплю (5-6 штук) нарізати великими
кубиками або кільцями.
Додати 2 ст. ложки борошна. Перемішати.

Покласти картоплю. Залити водою майже всю картоплю.
Додати спеції (сіль, перець та ін)
Тушкувати під кришкою до готовності картоплі
За 10 хвилин до готовності додати 3 листочка лавр. листа.
Коли спекотне буде готове - лист прибрати.

Смачну печеню готово (воно дійсно виходить дуже смачним).
Печеня по-домашньому
Печеня по-домашньому
Печеня по-домашньому
Печеня по-домашньому

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика