Булочки з корицею і кардамоном.
Вони фантастично смачні. А про те, який чарівний аромат розлітається по квартирі під час випічки не можливо мовчати. Тому, якщо ви до сих пір, з якихось причин не спекли їх, треба терміново виправляти цю ситуацію.
Час приготування: 50+ розстойка
Порцій: 10
Складність страви: #м4_из_5
Схожі рецепти: #готовим_выпечку #из_корицы
Вам буде потрібно:
Тісто:
Сухі дріжджі - 1,5 чайної ложки
Борошно - 3,25 склянки
Сіль - ¾ чайної ложки
Цукор - 4 столові ложки
Сухе молоко - 3 столових ложки
Яйце
Вершкове масло - 3 столові ложки
Молоко та вода - 1 стакан
Начинка:
Вершкове масло - 4 столові ложки
Цукор - 6 столових ложки
Кориця - 1 столова ложка
Кардамон - 1 чайна ложка
Волоські горіхи рубані - 1 стакан
Додатково: збити 1 яйце з 2 столовими ложками води
Глазур:
Цукрова пудра - 2 склянки
Молоко - 2-3 столових ложки
Як готувати:
1. Інгредієнти для тіста положина в хлібопічку або замісіть руками.
2. У мисці змішайте цукор, кардамон і корицю.
3. Розкачайте тісто в прямокутник. Змастіть по всій поверхні розтопленим маслом, присипте цукровою сумішшю і рубаними горіхами. Скрутіть і тонко наріжте.
4. Викладіть булочки на змащений маслом деко, закрийте харчовою плівкою і залиште в теплому місці на 45 хвилин підніматися.
5. Духовку нагрійте. Змастіть булочки збитим яйцем з водою. Випікайте 30 хвилин до золотистої скоринки.
6. Приготуйте глазур: поступово додайте молоко до пудру і збийте до однорідної маси. Залийте цією сумішшю теплі булочки.
Приємного апетиту!
Академія кулінарії - від простих до складних страв
Чорнично-шоколадні булочки.
Час приготування: 60 хвилин+ розстойка
Порцій: 10
Складність страви: #м4_из_5
Схожі рецепти: #готовим_выпечку #из_черники
Вам буде потрібно:
Тісто:
Дріжджі - 2,25 чайної ложки
Тепле молоко - 3/4 склянки
3 яйця
Ванілін - 1 чайна ложка
Борошно - 4,25 склянки
Крохмаль - 1/4 склянки
Цукор - 1/2 склянки
Вершкове масло - 165 г
Сіль - 1 чайна ложка
Начинка:
Цукор - 1/4 склянки
Вершкове масло - 3 столові ложки
Шматочки шоколаду - 200 г
Чорниця - 200 г
Топпінг:
Шоколадний сироп (опціонально)
Як готувати:
1. Розведіть у теплому молоці дріжджі і цукор. Залиште активуватися на 10-15 хвилин.
2. В чаші для міксера змішати борошно, крохмаль і сіль.
3. У миску з активировавшимися дріжджами вбийте яйця і додайте ванілін. Збийте вінчиком.
4. Змішайте обидві суміші і почніть збивати тісто на низькій швидкості. Додайте шматками вершкове масло. Продовжуйте збивати до однорідної маси. При необхідності додайте додатково борошна.
5. Перекладіть тісто в миску, змащену соняшниковою або оливковою олією, накрийте чистим кухонним сухим рушником і залиште на 1-2 години, поки воно не збільшиться вдвічі.
6. В цей час змастіть форму для пирога вершковим маслом.
7. У кухонному комбайні змішайте шматочки шоколаду, 55-60 г вершкового масла і 1/4 склянки цукру. Збийте до утворення пухкої не занадто дрібної крихти.
8. Розкачайте тісто на присипаної борошном поверхні. Присипте шоколадною сумішшю. Викладіть рівномірно чорницю. 9. Скрутіть рулет з тіста, закріпіть краю. Наріжте рулет на 12 частин і викладіть в приготовану форму. Закрийте харчовою плівкою і залиште ще на 30 хвилин.
10. Нагрійте духовку до 175 градусів.
11. Випікайте 25-35 хвилин. Остудіть.
12. Залийте шоколадним сиропом або рідким шоколадом і подавайте булочки теплими.
Приємного апетиту!
Академія кулінарії - від простих до складних страв
Іспанські булочки.
Простий рецепт який користується великою популярністю в Іспанії. Виходять пухкими і ніжними, а смак просто очманіти.
Час приготування: 60 хвилин+ розстойка
Порцій: 10
Складність страви: #м4_из_5
Схожі рецепти: #готовим_выпечку #из_черники
Вам буде потрібно:
Дріжджі - 2 чайних ложки
Тепла вода - 1/4 склянку
Цукор - 1 чайна ложка
Борошно - 3,5 склянки
Цукор - 1/3 склянки
Сіль - 1 чайна ложка
Молоко - 1/2 склянки
Вершкове масло (розтоплене) - 110 г
Яйце - 2 шт
Додатково:
Вершкове масло - 60 г
Панірувальні сухарі - 1/2 склянки
Цукор - 1/2 склянки
Як готувати:
1. Дріжджі розведіть у теплій воде.Чтобы довести дріжджі до готовності, додайте 1 чайну ложку цукру і залиште на 10 хвилин. Якщо суміш збільшилася в об'ємі вдвічі, значить дріжджі можна використовувати.
2. У мисці змішайте борошно, цукор і сіль. Додайте молоко, розтоплене масло, яйця і дріжджі. Все ретельно перемішайте. На посипаній борошном дошці вимісіть досить еластичне тісто (при необхідності додайте більше борошна).
3. Покладіть тісто в миску, змащену маслом. Закрийте харчовою плівкою і залиште тісто підніматися на 3 години (має збільшитися вдвічі).
4. Тісто розділіть на 2 рівні половини. Кожну скрутіть в "ковбасу" і наріжте на 8 частин. Кожну частину розкачайте в прямокутник, змастіть розтопленим маслом, присипте панірувальними сухарями і цукром, після чого - закрутіть, починаючи з одного края.Сверху ще раз присипте сухарями і цукром.
5. Булочки викладіть на підготовлений змащений маслом деко. Залиште їх на 30 хвилин ще постояти і піднятися, після чого випікайте при 140 градусах 15 хвилин до золотистого відтінку.
Приємного апетиту!
Академія кулінарії - від простих до складних страв
Немає коментарів:
Дописати коментар