Тушкована яловичина з брюссельської капустою
Гармонійне поєднання м'яса та овочів дозволяє цій страві бути самостійним, тобто гарнір до нього є обов'язковим. У цьому рецепті можна використовувати недорогі сорти яловичини, які ідеальні для гасіння. Незважаючи на те, приготування тушкованого м'яса вимагає часу, готувати його легко, тому що велика частина процесу проходить без участі кулінара.
Вам знадобиться:
Голяшка яловича без кістки - 600 г
Рослинна олія - 15 мл
Цибуля ріпчаста (100 г) - 2 шт.
Морква - 150 г
Селера стеблової - 150 г
Сіль - 1,5 ч. л.
Перець запашний - 5 шт.
Гірчиця біла (англійська) - 1 ч. л.
Насіння коріандру - 1 ч. л.
Капуста брюссельська - 400 г
Приготування:
М'ясо наріжте досить великими кубиками і обсмажте на сильному вогні до коричневої скоринки з усіх боків. При обжарке м'ясо повинно лежати вільно, щоб воно могло швидко і рівномірно нагрітися і соки збереглися всередині.
На тій же сковороді обсмажте нарізану півкільцями цибулю до м'якості і прозорості. Складіть м'ясо і цибулю в підходящу каструлю з товстим дном.
Поверх м'яса покладіть кружальця моркви і нарізану селеру. Налийте води так, щоб вона покрила м'ясо і овочі, додайте сіль і спеції, прикрийте кришкою і тушкуйте на маленькому вогні годину або трохи довше. За цей час м'ясо повинно стати м'яким, майже готовим.
Поки гаситься м'ясо, свіжу брюссельську капусту потрібно очистити від верхніх листків і відрізати грубу качан. Додати в каструлю з м'ясом. Заморожену капусту готувати ніяк не треба, кладіть як є.
Тушкуйте все разом ще 20-30 хвилин, поки м'ясо і капуста не дійдуть до готовності.
Бомбова капустка
Інгредієнти:
-2 кг капусти
-0,4 кг моркви
-4 часточки - часнику
-можна додати яблуко, буряк
Маринад:
-150 мл - раст.масло
-150 мл - 9 % оцту
-100 гр. - цукру
-2 ст.л. солі
-3 шт. - лавр.листа
-5-6 горошин чорного перцю
-0,5 л - води
Приготування:
1. Всі нашаткувати, моркву натерти, часник порізати пластинками. Укласти щільно в банку.
2. У каструлю залити всі компоненти для маринаду і все прокип'ятити 5 хв. Залити киплячим маринадом капустку.
3. Вранці готове! Можна їсти!
Цвітна капуста з духовки
Капуста цвітна - 1,3 кг
Олія оливкова extra virgin - 2 столові ложки
Сіль - 1/4 чайні ложки
Розігрійте духовку до 230 градусів.
Розділіть капусту на невеликі суцвіття і перекладіть у велику миску. Додайте оливкове масло і сіль і все добре перемішайте. Викладіть одним рівним шаром на деко і відправте в духовку, іноді перемішуючи, на 25-35 хвилин, до м'якості і золотистого кольору.
Готуючись в духовці, капуста віддає свою природну солодкість і виходить дуже золотистої і святковою.
Смажена цвітна капуста
Інгредієнти:
цвітна капуста 500 г
яйця 2 шт.
борошно 100 г
сіль, перець за смаком
рослинна олія для смаження
Приготування:
1. Цвітну капусту промити і розділити на суцвіття.
2. Опустити суцвіття в киплячу підсолену воду і готувати до м'якості.
3. В окремій мисці збити виделкою яйця з дрібкою солі.
4. Обваляти капусту в борошно, занурити в яєчну суміш і обсмажити з розігрітій з рослинним маслом сковороді до золотистого кольору.
"Швидка гостренькі капуста"
Капуста виходить дуже смачною і дуже швидко з'їдається гостями на будь-якому святі, приготування займає всього один день, мінімум продуктів і мінімум витрат.
Отже для приготування цієї смачної гострою капусти нам знадобиться,
нашаткувати 2 кг свіжої капусти,
натерти 3-4 моркви на крупній тертці,
4 зубчики великого зимового часнику порізати.
Залити заздалегідь приготовленим маринадом трохи остившім. Маринад готується так:
на 1 літр води -
пів склянки цукру,
2 ст.л крупної солі з гіркою,
10 штучок перцю горошком,
5 гвоздик,
4 шт. лаврового листа -
прокип'ятити 10 хвилин,
додати пів склянки рослинного масла і
пів склянки 9-процентного оцту.
Придавити вантажем дати остаточно охолонути , перекласти у велику трьох літрову банку і прибрати в холодильник на один день. Через добу капуста готова до вживання.
У холодильнику вона добре зберігається під звичайною кришкою.
Маринована капуста
Вам знадобиться:
Капуста білокачанна 2000 р
Морква 400 г
Головки часник 1 шт.
Цукор-пісок 100 г
Сіль морська 5 ч.л.
Оцет столовий 150 мл
Рослинна олія 100 мл
Приготування:
Нашаткувати капусту.
Натерти моркву на крупній тертці.
Тепер у велику посудину складаємо шарами капусту і моркву. Десь між шарами кладемо часточки очищеного часнику і щільно утрамбовується.
Для маринаду змішуємо киплячу воду (1 літр) з іншими інгредієнтами і перемішуємо до повного розчинення солі та цукру.
Заливаємо капусту гарячим маринадом так, щоб він покрив капусту, накриваємо щільно кришкою і залишаємо маринуватися на 2 діб при кімнатній температурі.
Готову капусту залишилося тільки розкласти по банках і прибрати в холодильник.
Капуста з овочами в розсолі
Інгредієнти:
- 900 г капусти білоголової
- 2 шт паприки
- 2 шт моркви
- часник 8-10 зубков
Для розсолу:
- 500 мл води (окріп)
- 2-3 шт лаврового листа
- 1 чайна ложка перцю горошком
- 1/2 чайної ложки насіння кропу
- зелень (кріп, петрушка, базилік)
- 2 столові ложки морської солі
- 1 столова ложка цукру
- 100 мл рослинного масла
Якщо у Вас залишився невеликий вилок капусти від оброблення на голубці - от його якраз можна і використовувати для засолювання з овочами - виходить відмінна закуска!
Кочан розрізати на невеликі сегменти/часточки. Паприку, моркву і цукіні нарізати довільно - на ваш розсуд (шайбами, брусочками і тд.).
Для розсолу: У воді (окріп) розвести сіль, цукор, додати спецій, рослинне масло, добре перемішати і залити цим розсолом овочі, накрити кришкою і поставити під гніт на добу-дві.
Чим довше настоюється, тим смачніше.
Немає коментарів:
Дописати коментар