неділя, 28 липня 2013 р.

Ліниві голубці (в котлетах)

Ліниві голубці (в котлетах)



Інгредієнти:
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
- 600 гр. фаршу
- стакан відвареного рису
- підлога маленького відвареного качанчика капусти
- 1 головка цибулі
- 2яйца
- столова ложка крохмалю
- сіль ну і на ваш розсуд спеції ( я не додавала)

Соус:
- Томатний сік + сметана

Приготування:

У фарш додати рис, порізану капусту, нашатковану цибулю, яйця, сіль, крохмаль і все дуже добре перемішати.

Сформувати котлетки і обсмажити на сковорідці, потім перекласти у форму для запікання, полити соусом (змішати сік зі сметаною) і в духовку на 30 хв.
Ліниві голубці (в котлетах)



Соковиті, ніжні котлетки


▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Необхідно
400-500 гр курячого філе ( у мене філе)
100-150 гр сиру ( у мене гауда)
1 яйце
2+2 ст л борошна
сіль, перець, зелень за смаком (акуратніше з сіллю, сир солоний)
100 мл бульйону (молока або води)
рослинна олія для смаження

- Нарізати філе невеликими шматочками, додати сир, дрібно нарізаний кубиками (або натертий на крупній тертці)
- додати яйце, сіль, пере, зелень, 1-2 ст л борошна, все перемішати
- розігріти сковороду з невеликою кількістю олії (2-3 мм)
- мокрими руками (або в маслі) формуємо невеличкі кульки, обвалюємо в залишилася борошні (2-3 ст л) і обсмажуємо до золочення з двох сторін на сильному вогні
- коли всі обсмажені котлети, заливаємо бульйоном (молоком, водою) і тушкуємо 5 хв на середньому вогні під кришкою
(якщо залишається рідина після 5 хв, відкрити кришку, збільшити вогонь і випарувати за 1-2 хв всю рідину)

Смачних вам моментів)
Соковиті, ніжні котлетки






Картопляні котлети з грибною підливою


▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Інгредієнти:

- Картопля 600 гр;
- Масло вершкове 50 гр;
- Яйця курячі 2 шт;
- Борошно пшеничне 2 ст. л.;
- Олія соняшникова 1 ст. л.;
- Гриби 30 гр;
- Цибуля ріпчаста 1 шт;
- Сметана 100 гр;
- Сухарі панірувальні 50 гр;

Приготування:

1. Очищений картопля відварити, воду злити, а картопля залишити на кілька хвилин для сушіння. Потім розім'яти його. Отримане пюре злегка охолодити, додати 1 ст. ложку масла, 2 яєчних жовтки, 2 ст. ложки борошна, ретельно все вимісити і обробити котлети.
2. Обваляти їх у борошні або сухарях і обсмажити з обох сторін на жирі. Але самий смак - в грибний підливці. Для її приготування сушені гриби обшпарити окропом, добре промити, залити на 2 години холодною водою, після чого при слабкому кипінні варити 50 хв. Гриби дістати, тонко їх нашаткувати, а відвар процідити.
3. Дрібно нарізати цибулю і, помішуючи, обсмажити його на вершковому маслі, додати гриби і смажити разом. На іншій сковороді борошно з вершковим маслом прогріти до світло-жовтого кольору, потім, знявши з вогню, влити тонким струменем, помішуючи, грибний відвар, з'єднати з грибами і проварити соус 10 хв., додати за смаком сіль і щіпку меленого перцю.
4. Перед тим як зняти з вогню, покласти туди сметану.
5. Картопляні котлети полити готовим соусом перед подачею до столу
Картопляні котлети з грибною підливою



Гречані котлети з грибами (пісні)


▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Інгредієнти:

● 1 стакан гречаної крупи
● 200-300 грамів грибів (печериці)
● 1 цибулина
● 1 морква
● 100 грам житнього хліба
● Часник, зелень, сіль, спеції «Для м'ясного фаршу»

Приготування:

1. Варену гречку остудити. Гриби обсмажити на рослинній олії з цибулею і морквою.

2. З'єднати гречку і обсмажені гриби, додати розмочений хліб, спеції і зелень, перемішати (можна в блендері).

3. Зробити з гречаного фаршу котлетки і обваляти в панірувальних сухарях. Обсмажити на рослинному маслі.

Соус до котлет: пісний «Бешамель»

ЯК ГОТУВАТИ СОУС:
50 грамів пшеничного борошна розвести в невеликій кількості води і прожарити масу з борошна на сковорідці, поки борошно не змінить колір. У соус додати сіль, мускатний горіх і чайну ложку соку лимона.

Приємного апетиту!
Гречані котлети з грибами (пісні)






Котлети Пташине молоко


▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Неймовірно ніжні котлети, назва говорить сама за себе!

Інгредієнти:

Для фаршу:
- 500-700 г філе індички або курки
- 1 цибулина
- 2-3 зубчики часнику
- булка
- 1 яйце
- сіль,перець

Для начинки:
- 100-150 г сиру натерти на дрібній тертці
- 2 варених яйця натерти на дрібній тертці
- петрушку і кріп дрібно нарізати
- 2 ст ложки м'якого вершкового масла
- приправа суміш перців за смаком

Для кляру:
- 2 яйця
- 3-4 ст ложки сметани або майонезу
- 1/2 год л розпушувача
- сіль
- борошно (тісто має вийти як на оладки)

Приготування:

З фаршу робимо коржик, кладемо начинку, мачає в кляр і смажимо на сковороді на розігрітому рослинному маслі до готовності.
Котлетки виходять з хрусткою скоринкою.
З'їдаються так само швидко, як і готуються)
Котлети Пташине молоко
Котлети Пташине молоко
Котлети Пташине молоко
Котлети Пташине молоко
Котлети Пташине молоко
Котлети Пташине молоко
Котлети Пташине молоко

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика