четвер, 25 липня 2013 р.

Сирна запіканка з чорницею

Сирна запіканка з чорницею



Інгредієнти:

Сир нежирний - 500гр.
Йогурт натуральний-170гр.
Цукор-6 ст.л.
Манна крупа - 1 / 4 ст.
Ягоди - 200-250гр.
Яйце -2 шт.
Масло і панірувальні сухарі для форми.

Приготування:

1. У комбайні змішуємо цукор ,яйця і сир ,добре перемішуємо ,потім додаємо йогурт і знову перемішуємо
2. Тепер додаємо манну крупу і ретельно перемішуємо що б не було грудочок
3. Всипаємо ягоди і обережно перемішуємо (не комбайном)
4. Перелити у форму ,смазаную масло і посыпаную сухарями і випікаємо при температурі 180гр. 30-35 хвилин
5. Після закінчення часу вимикаємо духовку і залишаємо в ній запіканку на 10-15 хвилин ,потім охолоджуємо при кімнатній



Запіканка з кабачків з фаршем і помідорами



Інгредієнти:

- 5 невеликих кабачків (1,2кг)
- 400 г фаршу
- 3 середніх цибулини
- 2 ст.л. томатної пасти
- 7-8 невеликих помідор
- 100 г твердого сиру (можна і без нього)
- 4 яйця
- 150 г сметани
- сіль, перець, соняшникова олія

Приготування:

1. Цибулю обсмажити на сковороді, додати фарш, посолити, поперчити, додати томатну пасту.
2. Кабачки натерти на крупну тертку, посолити, віджати сік
3. Помідори нарізати кружечками
4. Яйця збити зі сметаною, посолити
5. Форму змастити маслом, викласти половину кабачків, зверху фарш, потім знову кабачки. Викласти помідори. Залити зметено-яєчної сумішшю, посипати тертим сиром.
6. Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці 30-35 хвилин. Приємного апетиту!

#горячее@bon.appetit
Запіканка з кабачків з фаршем і помідорами
Запіканка з кабачків з фаршем і помідорами
Запіканка з кабачків з фаршем і помідорами
Запіканка з кабачків з фаршем і помідорами
Запіканка з кабачків з фаршем і помідорами
Запіканка з кабачків з фаршем і помідорами
Запіканка з кабачків з фаршем і помідорами



Класична сирна запіканка



Інгредієнти:

400-500гр. сиру
3 яйця
2-3 ст.л. цукру (за смаком)
2ст.л. манної крупи (можна замінити борошном)
2ст.л. сметани
1 пакетик ваніліну
1/2ч.л. соди, гашеного оцтом/лимонним соком
щіпка солі
вершкове масло для змащування форми

Приготування:

1.Смешать сир, цукор, манку і сметану.
2.Взбить вінчиком яйця з дрібкою солі до легкої піни.
3.додати в яйця ванілін і соду, погашену соком лимона.
4.Осторожно влити яйця в сирну масу, ретельно перемішати.
5.Оставить на 5-7 хвилин, щоб манка набухла.
6.Застелить деко або форму папером для випічки, змастити вершковим маслом, посипати манкою, викласти отриману суміш.
7.Поставить в розігріту до 200 С духовку на 40-45 хвилин, поки не підрум'яниться верх.
8.Доставать з форми, коли запіканка трохи охолоне.

Примітка:
При бажанні в запіканку можна додавати родзинки, сушені ягоди, шматочки фруктів, лимонну цедру і тд., також кількість цукру можна збільшити, а манку замінити на борошно. А подавати можна зі сметаною, медом, варенням, ягідним соусом.

Автор рецепта - Анастасія Сенкевич






Сирна запіканка у формочках для мафінів



Інгредієнти:

На кожні 200 г сиру:
1 яйце
1 ст. л. манки
1 ч. л. цукру або за смаком
розпушувач на кінчику ножа
ваніль

Приготування:

Силіконові формочки змастити маслом, злегка.
Сир, яйце, цукор, манку, розпушувач і ваніль, перемішати.
Розкласти сирну масу по формах.
Запікати в попередньо нагрітій до 180 С духовці протягом 25 хвилин або до готовності.



Овочева запіканка з фаршем



Ідеальний варіант ситної запіканки, якщо ви чекаєте гостей.

Інгредієнти:

- 700-800 г яловичого фаршу
- 6 середніх картоплин
- 1 велика ріпчаста цибулина
- 1 середній баклажан
- 3-4 середніх помідора
- сир (можна і без нього)
- свіжий фіолетовий базилік
- оливкова олія
- сіль,перець, орегано

Приготування:

Картопля, помідори і баклажани нарізати тонкими кружальцями, баклажани з двох сторін швидко обсмажити на сковороді гриль.
Фарш змішати з подрібненою цибулею і фіолетовим базиліком, посолити, поперчити, додати пару пучок орегано.

Збирати запіканку так:
- змастити оливковою олією
- 2 шари картоплі + сіль, перець
- шар баклажанів
- сир
- шар картоплі + сіль, перець
- фарш
- 2 шари картоплі + сіль, перець
- помідори
- сир
- шар картоплі + сіль, перець
- шар сиру, доданий за 10 хвилин до готовності

Запікати в духовці при 200-220 З приблизно 50 хвилин під фольгою, потім фольгу зняти, посипати сиром і запікати ще 10 хвилин.

#горячее@bon.appetit
Овочева запіканка з фаршем






Запіканка з грибами і картоплею



Інгредієнти:

- 350 г свіжих або заморожених грибів (опеньки, печериці, лисички, білі і т.д.)
- 600 г картоплі
- 150 г цибулі
- 150 р сиру (напівтвердого або твердого)
- сметана (10-20%)
- рослинна олія
- сіль
- перець

Приготування:

Гриби відварити до готовності (я варила опеньки 30 хвилин після закипання). Картопля (я не чистила) відварити до готовності (точний час не підкажу). Цибулю нарізати півкільцями.
Обсмажити на рослинному маслі. Картопля остудити, почистити, нарізати кружечками.

Сир натерти на середній тертці. У форму для запікання (підійде будь-яка форма - керамічна, глиняний, скляний) викласти половину картоплі, трохи посолити, поперчити. Змастити сметаною.

Викласти гриби, трохи посолити, поперчити. Змастити сметаною.
Викласти цибулю. Викласти залишився картоплю. Посипати сиром.
Поставити в духовку. Запікати при температурі 180 градусів протягом 30-35 хвилин.

Джерело - Bon Appétit | Кращі рецепти
Рекомендуємо підписатися!

#горячее@bon.appetit
Запіканка з грибами і картоплею

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика