Куряча відбивна в картопляному клярі
Інгредієнти:
- куряча грудка(середня, велика)
- 6 середніх картоплин
- 1 яйце
- 1-2 ст.л борошна
- сіль, приправи за смаком
- олія для смаження
Приготування:
- Курку порізати на порційні шматочки (вузькі теж виходять дуже смачні), відбити(в пакеті), посолити, посипати улюбленими приправками
- кляр: картоплю потерти на дрібній! тертці, гарненько віджати, посолити, додати яйце, борошно
- кожен шматочок занурюємо в борошно, потім кладемо в тарілку з кляром і розподіляємо за відбивною картопля
- обсмажуємо на розпеченій сковороді(вогонь трохи менше максимального або максимальний) з маслом до золотистої скоринки з обох сторін
Смачних вам моментів)
Курочка виходить соковита, картопелька хрустка
Джерело - Bon Appétit | Кращі рецепти
Рекомендуємо підписатися!
Фарширований картопля (Батату махши)
Інгредієнти:
картопля 2 кг
фарш змішаний (яловичина,баранина)400 гр
цибуля 200 гр
часник 3 зубчики
горішки пінії або кедрові 3 ст.л
банку томатів пюре 400 гр
1 ст.л томатна паста
зелень коріандру 30 гр
листя базиліка 20 гр
листя м'яти 10 гр
3-3 .5 склянки вода
рослинна олія
1/2 ч.л куркума
спеції для начинки:
1 ч.л мелена паприка
1 ч.л куркума
1 ч.л ямайський перець(або чорний мелений за смаком)
1/4 ч.л мелений мускатний горіх
сіль за смаком
Приготування:
Картопля краще вибрати невеликий за розміром,приблизно з велике куряче яйцо.С двох сторін зверху і знизу картоплі,зробити зрізи,знизу не великий,щоб тільки картопля стійко стояв .Специальным ножем,вирізати картопляну масу з усередині,залишаючи донышко.Очистить картофель.Помыть і обсушити паперовим полотенцем.Раскалить масло у фритюрниці і обсмажити картоплю,не довго,щоб тільки подрумянился.Убрать на паперові рушники.
Розжарити в сковороді олію 2 ст.л.Очистить цибулю,дрібно нарізати і обсмажити до рум'яного цвета.Добавить фарш і спеції,і дерев'яною лопаткою,добре розбиваючи фарш,обсмажити близько 1 хвилини,посолить.После чого додати кедрові горіхи,перемешать.Нафаршировать картопля начинкою.
У блендер кладемо томати,томатую пасту,часник,свіжий коріандр,базилік,м'яту,спецію куркума і наливаємо воду.Все інгредієнти збити.
У сотейник налити соус,дати закипіти і посолити за вкусу.В іншому сотейнику потрібно акуратно поставити нафарширований картофель.Подлить соус,дати закипеть.Убавить вогонь,прикрити кришкою і готувати 15 минут.Подавать картопля з натуральним йогуртом!
Обалденная смачна запіканка картопляна з рибкою
Виходить дивовижна ніжна сирна скоринка! І рибка, і картопля у вершках зі спеціями набувають ніжний, пікантний смак! Швидко, легко і смачно! Рецепт для затишного сімейного вечері, всі будуть задоволені і ситі.
Інгредієнти:
- 5-6 карофеля
- 500 г риби
- 2 помідори
- 1 велика цибулина
- сир
- зелень
- вершки
Приготування:
Багато дотримуються посту, тому вершки можна замінити рибним бульйоном. І тоді верхній шар замість сиру можна викласти цибулю з солодким перцем, буде не менш смачно.
Картоплю ріжемо кружечками тонший, цибулю кільцями або півкільцями - кому як зручно, помідори теж можна нарізати кільцями або півкільцями, рибку невеликими шматочками.
Сир тремо на тертці, як зазвичай, а нарізаємо тонкими пластинками - як на бутерброд. Зелень дрібно рубаємо.
У вершки додаємо сіль, перчик, можна ще якісь спеції для рибки.
У форму спочатку викладаємо шар картоплі, потім цибулька, потім рибка.
Злегка присаливем, посипаємо зеленню і добре змащуємо вершками (або поливаємо - все залежить від жирності вершків). Потім помідори - теж змащуємо вершками.
Останній шар - сир! Викладаємо пластиночки сиру так, щоб вони покрили практично всю поверхню. Залишки вершків акуратно виливаємо по краях.
Запікаємо 25-30 хвилин при температурі 200 - 220 градусів.
Приємного апетиту!
Цей та інші рецепти доступні в нашому додатку: https://itunes.apple.com/ru/app/recepty-bon-appetit/i..
Картопляний гарнір
Інгредієнти:
- картопля (за кількістю осіб)
- часник
- кріп
- петрушка
- перець червоний стручковий
- рослинна олія
- сіль (кількість інгредієнтів - за смаком)
Приготування:
Дрібно нарізаємо часник, зелень, перець. Солимо, заправляємо рослинною олією і перемешиваем.Надрезаем картоплю скибочками товщиною 2-4 мм не до кінця, а так, щоб вона могла розвернутися віялом. Для такого нарізування картоплину зручно помістити на ложку - краю ложки не дадуть прорізати картоплину до кінця.
Якщо картоплини великі нарізаємо їх на закусочній тарілці або блюдце з невисокими бортиками. Або укладаємо з боків розрізається картоплини дві тонкі дерев'яні реєчки.
Викладаємо нарізану картоплю в форму і начиняємо розрізи овочевий смесью.Сбрызгиваем зверху рослинним маслом і поміщаємо в духовку при 200°С. Запікаємо 1 годину. Цей гарнір підходить до багатьох страв.
ПРИМІТКА. За смаком до овочевої суміші можна додати трохи дрібно нарізаного сала або свинокопченостей
Джерело - Bon Appétit | Кращі рецепти
Рекомендуємо підписатися!
Немає коментарів:
Дописати коментар