середа, 31 липня 2013 р.

Закуска Наполеон

Закуска Наполеон



Є торт Наполеон, а це закуска - приготована з коржів для торта і викладена як торт. Оригінальне блюдо, можна подавати на святковий стіл.

Інгредієнти:

коржі для торта - 6 шт,
гриби - 0,5 кг.,
філе куряче - 3 шт,
яйця - 3-4 шт,
майонез - 300 г
сир - 100г
цибуля - 1шт,
зелень.

Приготування:

відразу скажу, що коржі я купувала в магазині. Вони так і називаються "Коржі для Наполеона". Але, звичайно, можна спекти коржі для традиційного торту "Наполеон".

Отже, обсмажуємо гриби з цибулею до готовності, куряче філе відварюємо в підсоленій воді, яйця варимо круто. Ріжемо дрібно філе курки, яйця, тремо на крупну тертку.

Промазуємо корж майонезом і викладаємо на нього філе курки, накриваємо іншим коржем "Наполеона", промазуємо майонезом і викладаємо гриби, на наступний корж викладаємо яйця. Повторюємо процедуру, поки не закінчаться коржі Верхній корж закуски "Наполеон" мажемо майонезом і посипаємо натертим на тертці сиром.

Ставимо наш "торт" хвилин на 10 в розігріту духовку або мікрохвильову піч на 5 хвилин, поки не розплавиться сир. Перед подачею розрізати на порційні шматки і прикрасити зеленню.
Закуска Наполеон



Закуска "Дзвіночки"



Інгредієнти:

-100 гр. вареної ковбаси ( «Жуляни»),
-50 гр. сиру (замість сиру можна використовувати підсолений жирний сир),
-1-2 морквини,
-зубчик часнику,
-майонез.

Приготування:

1. Ковбасу порізати тонкими пластинами. З кожної пластинки поверніть кульочок-дзвіночок і заколіть його шпажкою (я використовувала зубочистки)
2. Тепер готуємо салат для дзвіночка. Натріть на дрібній тертці сиру моркву, сир і часник.
3. Все перемішайте і заправте майонезом.
4. Наповніть цим салатом дзвіночки і покладіть на блюдо, прикрасьте зеленню. В середину дзвіночка за бажанням можна покласти шматочок оливки або крапельку кетчупу, що вам більше подобається.
Приємного вам апетиту!!!
Закуска "Дзвіночки"






Закуска нищебродская з каштанів

Закуска нищебродская з каштанів
Закуска нищебродская з каштанів
Закуска нищебродская з каштанів
Закуска нищебродская з каштанів



Закуска з печінки



Улюблене в нашій родині блюдо!

1. 1 кг печінки перекрутити на м'ясорубці
2. Додати 2 яйця, пів чайної ложки соди, солі,
1/4 склянки молока, пів склянки борошна
3. Гарненько все перемішати
4. На сковорідку з раст. маслом ложкою викладати
невеликі оладики
5. Обсмажити одну сторону на повільному вогні
6. Потім іншу
7. Як охолонуть, помазати майонезом з часником
В принципі, вже можна їсти. У такому вигляді ми їх завжди і їмо. Але ця закуска так само піде і на святковий стіл!

Тільки треба її прибрати! (ідея прикраси взята з сайту say7)

1. Обмазуємо ці два коржика майонезом зверху і з боків
2. Зверху посипаючи тертим жовтком,
а боки тертим білком
3. Зверху покладемо "трояндочку з помідора" і листочки петрушки
Закуска з печінки
Закуска з печінки
Закуска з печінки
Закуска з печінки
Закуска з печінки
Закуска з печінки
Закуска з печінки






Гаряча закуска в лаваші - просто, соковито, ситно!



Інгредієнти:

На 1 порцію:
вірменський лаваш (тонкий)- 0,5-1 шт,
гурток помідора,
гурток шинки,
яйце - 1 шт,
зелень
сир твердий - 20 г,
вершкове або рослинне масло для смаження,
сіль,
перець

Приготування:

Помідор вимити і порізати на кружечки. Сир натерти на тертці. Зелень вимити, обсушити і порубати. Нарізати шинку. Лаваш добре збризнути холодною водою і покласти на розігріту з рослинною олією або вершковим маслом сковороду так, щоб краї звисали за бортики сковороди (засмаженої стороною вгору). Якщо лист лаваша великий - розріжте його навпіл. В середину листа лаваша покласти кружок помідора . Трохи посолити.
Зверху на помідори гурток шинки (у мене - варена ковбаса).
Потім розбити сире яйце. Посолити, поперчити. Зверху все посипати тертим сиром і рубаною зеленню (сьогодні у мене зелені не знайшлося).
Підвернути краю лаваша до центру і смажити до рум'яної скоринки (можна зробити сильно або середньо засмажену шкуринку за бажанням). Акуратно перевернути на іншу сторону,посипати зверху тертим сиром і смажити ще кілька хвилин, до рум'яної скоринки.
Подавати закуску гарячою.
Гаряча закуска в лаваші - просто, соковито, ситно!
Гаряча закуска в лаваші - просто, соковито, ситно!
Гаряча закуска в лаваші - просто, соковито, ситно!
Гаряча закуска в лаваші - просто, соковито, ситно!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика