СВИНИНА, ЗАПЕЧЕНА «ГАРМОШКОЮ», З КАРТОПЛЯНИМИ «ГРИБОЧКАМИ».
Інгредієнти:
500 г свинини (найкраще корейки)
200 г сиру
2 помідора
3 зубчики часнику
сіль, перець
Приготування
Сир порізати пластинами завтовшки 3-4 мм Помідори порізати кружальцями. Часник порізати пластинками. У шматку свинини зробити надрізи (не доходячи до кінця) з відстанню між ними близько 1 див. Свинину посолити, поперчити (в надрезах теж). У надрізи покласти скибочку сиру, скибочка помідора, часник.
Загорнути свинину у фольгу, покласти на деко, поставити в духовку. Запікати при температурі 180 гр.С протягом години.
Картопляні грибочки
Краще взяти маленькі картоплини, ретельно помити, обсушити.
Зробити круговий глибокий надріз приблизно посередині по всій окружності картоплини.
Одна частина з шкіркою буде капелюшком, а іншу частину потрібно сформувати ножем у вигляді ніжки, зрізати все зайве.
Потім грибочки змастити олією, посолити. Ніжки грибів, для ефекту, можна обваляти в якихось сухих травках ( хмелі-сунелі, трави італійської кухні) і запекти в духовці.
А можна нижню частину ніжки зрізати так, щоб грибочок можна було поставити.
2-й варіант приготування грибів:
відварити цілі картоплини в мундирі до готовності.
Дати їм охолонути, потім вирізати з них грибочки і обсмажити на сковорідці до золотистої скоринки.
Приємного Вам апетиту!
Картопля з м'ясною начинкою запечена в беконі.
Інгредієнти:
Картопля - 8-10 шт.
Фарш м'ясний - 500 р.
Сир - 100 р.
Зелень петрушки пучок.
Зелена цибуля - пучок.
Бекон - 250-300 р. (нарізка)
Цибуля - 1 шт.
Рослинне масло - 2-3 ст.л.
Сіль - за смаком.
Спосіб приготування:
Етап 1. Відварити картоплю в мундирі до підлозі готовності протягом 10-12 хвилин. Злити воду, остудити і очистити.
Етап .2 Потім ріжемо картоплини навпіл (не плутати половинки різних картоплин між собою) і готуємо для фарширування. Акуратно виймаємо середину з половинок. Середину зручніше виймати ложкою-нуазеткой (напівсферична ложка з гострими краями), але можна і ножем.
Етап 3. Поки вариться картопля, обсмажуємо на рослинній олії фарш. У процесі смаження фарш посолити, поперчити і додати в нього дрібно нарізану цибулину. Фарш досмажити до готовності і охолодити.
Етап 4. Частина обсмаженого фаршу відкласти для котлеток .
Етап 5. Змішати фарш з натертим сиром і зеленню.
Етап 6. Фаршируємо половинки картоплин, складаємо їх разом, зверху щільно обмотуємо беконом і заколюємо зубочисткою.
Етап 7. Викладаємо фаршировані картоплини на деко, змащене рослинним маслом, і запікаємо в попередньо розігрітій духовці близько 30 хвилин при температурі 180-200 градусів.
Етап 8. Доки картопля запікається, обрізки картоплі змішуємо з залишилася обсмаженої начинкою і зеленню, формуємо котлетки (в середину кожної котлетки можна покласти по шматочку вершкового масла), обвалюємо їх спершу у льєзоні (розбовтаному яйці), потім паніруємо в сухарях, обсмажуємо на рослинному маслі з двох сторін.
Приємного апетиту!
Картопля-фрі.
Інгредієнти:
• Картопля - 7 шт
• Сіль або сольова пудра за смаком
• Масло рослинне для смаження
Приготування: Картоплю чистимо, ріжемо соломкою і ОБОВ'ЯЗКОВО просушуємо серветкою. Це і є один із секретів. Картопля повинна бути абсолютно сухою. Видалення вологи дасть найкращий ефект скоринки. Картопля НЕ СОЛИТИ - це важливо! Наливаємо у сотейник або іншу глибоку форму рослинна олія приблизно на 2 см і нагріваємо. Кидаємо в розпечене масло картоплю невеликими порціями і засмажуємо до золотистої скоринки. Солити потрібно вже засмажену картоплю, але якщо використовувати звичайну сіль, то вона просто "ссыпется" з картоплі. Щоб цього не сталося, сіль необхідно перетворити в пудру тоді вона залишиться на картоплі. Готову "порцію" я перекладаємо в друшляк, щоб стік зайвий жир і солимо пудрою. Кришкою не накривати, тоді картопля залишиться хрустким. При підігріванні нашого картоплі в мікрохвильовці він не втрачає своїх смакових властивостей.
Картопляні палички з грибочками.
Спосіб приготування паличок картопляних з грибочками:
1. Гриби помити, очистити і нарізати дрібно, після закинути в сковороду з рослинним маслом і обсмажити до готовності.
2. Дрібно нарізану цибулю теж обсмажити до золотистого відтінку.
3. У підсоленій воді відварити очищену картоплю і ще гарячим протерти через сито.
4. Викласти в посуд з картоплею вже обсмажені гриби з цибулею.
5. Додати спеції за смаком.
6. Вийде маса однорідної консистенції, з неї зліпити невеликі палички.
7. Вмочити палички в яйце, обваляти в сухарях і на сковороду з рослинним маслом.
8. Обсмажити палички на середньому вогні до золотистого кольору.
9. Перед подачею прикрасити зеленню. Приємного апетиту!
Продукти для приготування паличок картопляних з грибочками:
1. 1кг.картофеля
2. Свіжі гриби будь-які півкілограма.
3. Грам 200 цибулі ріпчастої.
4. Олія рослинна.
5. Сухарі панірувальні.
6. 2 яєчка.
Картопляне «поліно» з м'ясною начинкою.
Приготування картопляного «поліна» з м'ясною начинкою:
1. Картоплю очистити, промити водою, відварити в чистій воді до готовності. Воду злити, картоплю остудити.
2. Свинину вимити, відварити до готовності. М'ясо остудити, порізати шматочками.
3. Ріпчасту цибулю очистити від лушпиння, крупно порубати ножем.
4. Свіжу петрушку вимити, обсушити, дрібно порізати.
5. Картоплю посолити, збити блендером.
6. Окремо від картоплі, подрібнити блендером свинину, цибулю, петрушку і столову ложку вершкового масла, приправити мускатним горіхом, чорним перцем і сіллю.
7. Ретельно відокремити білки від жовтків. Додати один білок в картопляну масу, другий білок - м'ясну масу.
8. Розстелити харчову плівку на робочій поверхні. Викласти на харчову плівку картопляну суміш у вигляді прямокутника.
9. З м'ясної суміші виліпити «поліно», викласти на середину картопляної маси.
10. За допомогою харчової плівки заліпити м'ясну начинку картопляною масою, сформувати рулет у вигляді «поліна».
11. Розігріти духовку до двохсот градусів.
12. Деко змастити жиром.
13. Розтопити вершкове масло на водяній бані або в мікрохвильовій печі, злегка остудити.
14. Жовтки збити, змішати з розтопленим вершковим маслом.
15. Обмазати «поліно» збитими жовтками, обваляти в панірувальних сухарях.
16. Викласти «поліно» на деко, випікати в духовці протягом тридцяти-сорока хвилин.
17. «Поліно» дістати з духовки, охолодити, порізати порційними шматками. Прикрасити гілочками зеленого кропу. Приємного апетиту!
Необхідні інгредієнти для картопляного «поліна» з м'ясною начинкою:
• Картопля - 500 г
• Свинина (не жирна) - 400 г
• Ріпчаста цибуля - 1 шт.
• Вершкове масло - 2 ст.л.
• Панірувальні сухарі
• Мелений мускатний горіх (за смаком)
• Мелений чорний перець (за смаком)
• Сіль (за смаком)
• Свіжа петрушка - декілька гілочок
• Свіжий кріп (для прикраси)
• Жир для змащування форми
• Харчова плівка.
Немає коментарів:
Дописати коментар