вівторок, 30 липня 2013 р.

Печеня в горщику з яловичиною та грибами

Печеня в горщику з яловичиною та грибами


_______________________________________________
Інгредієнти:
500 г яловичини
100 г грибів (гливи, печериці або ін)
800 г картоплі
3 цибулини
1 морква
50 г вершкового масла
2 ст. ложки томатної пасти
0,5 склянки сметани
зелень петрушки і кропу
Сіль, перець за смаком

Приготування:

Гриби помити і порізати.

Моркву і цибулю порізати. Обсмажити разом з грибами на сковорідці.

Картоплю очистити, нарізати середніми кубиками.

Сметану змішати з томатною пастою, додати 0,5 склянки води, довести до однорідного стану.

Рівномірно розподілити по порційним горщикам гриби, м'ясо і овочі. Додати спеції, перемішати і залити соусом із томатної пасти, води і сметани.

Накрити кришками і поставити в гарячу духовку. Готувати близько години. Подавати печеню в горщиках, посипавши подрібненою зеленню.
Печеня в горщику з яловичиною та грибами



Бефстроганов з грибами та вершками.



Інгредієнти:

1, 2 кг яловичої вирізки
250 г печериць, або будь-яких грибів, які Вам подобаються
1-1,5 чашки жирних вершків
5-6 шт лаврового листа
1 велика цибулина
2 столові ложки борошна
мелений чорний перець за смаком
сіль за смаком
рослинна олія для смаження
розсипчаста гречана каша в якості гарніру

Приготування:

1. Розігрійте у високій сковороді 2 столові ложки олії на середньому вогні. Очистіть цибулю, наріжте його тонкими четвертинками кілець і обсмажте до золотистого кольору, помішуючи.

2. Очистіть і наріжте скибочками гриби, додайте в сковороду, перемішайте і продовжуйте смажити, поки не випарується сік.

3. Поки готуються гриби, наріжте м'ясо тонкими смужками. Збільште вогонь і покладіть м'ясо в сковороду. Смажте, помішуючи, поки кожен шматочок не обсмажиться.

4. Додайте в сковороду борошно, лавровий лист і вершки.

5. Посоліть за смаком, приправити меленим чорним перцем, накрийте кришкою, зменшіть вогонь до помірного і тушкуйте, поки м'ясо не стане м'яким. Подавайте з розсипчастою гречаною кашею.

Приємного апетиту
Бефстроганов з грибами та вершками.






Картопля з грибами в сметані



Необхідні інгредієнти:

700 г картоплі
400 г свіжих печериць
300 мл жирної сметани (25-30%)
3-4 зубчики часнику
петрушка свіжа
80 мл соняшникової олії
сіль і перець за смаком.

Приготування:
Процес приготування картоплі з грибами в сметані.
Картопля очистіть, обмийте, наріжте тонкими пластинками. Ще раз добре промийте, дайте стекти воді.
Розігрійте сковорідку з олією. Викладіть картоплю, смажте на вогні трохи більше середнього. Посоліть і поперчіть картоплю, помішуйте періодично, але не часто. Смажте, поки шматочки не стануть м'якими.
Після цього додайте дрібно нарізаний часник і влийте сметану. Вона повинна злегка покривати картоплю. Зробіть вогонь менше і готуйте ще 5 хвилин.
Гриби ретельно обмийте, наріжте пластинками.
Підсмажте їх на олії майже до готовності.
Картопля з грибами в сметані



Жульєн з грибами



Інгредієнти:
200 гр. грибів;
1 цибулина;
4 ст. ложки сметани;
100 гр сиру

Приготування:
1. Миємо, чистимо і ріжемо гриби часточками;
2. Цибулю дрібно ріжемо і трохи обсмажуємо на сковороді;
3. Змішуємо гриби, цибулю і сметану. Солимо.
4. Викладаємо у форми для запікання (кокотниці)
5. Зверху посипаємо сиром і ставимо в духовку на 30 хвилин на 160-170 градусів.
Жульєн з грибами






Вареники з грибами, цибулею і зеленню



Інгредієнти:
- гриби білі - 100 гр.
- цибуля ріпчаста - 3 шт.
- масло вершкове - за смаком
- борошно - 600 гр.
- вода - 150 мл
- яйця - 3 шт.
- сіль - за смаком
- зелень - для прикраси
Спосіб приготування вареників з грибами:
Підготовлені гриби замочи в молоці до повної м'якості, відваріть в підсоленій воді, відвар злийте. Гриби дрібно наріж кубиками, змішайте з дрібно нарізаною ріпчастою цибулею, обсмаженою на маслі.
Заміси тісто середньої густоти, розкачати пласт 2 мм і наріж квадратами по 5 см. Кожен злегка змаж збовтаним яйцем, сформуй вареники. Відвари вареники, відкинемо на сито, переклади в каструлю.
Потім заправ розтопленим вершковим маслом, постав на 2-3 хвилини в духовку і подавай до столу, прикрасивши свіжою зеленню.
Вареники з грибами готові! Приємного апетиту!
Вареники з грибами, цибулею і зеленню



Курячий шніцель з грибами



Знадобиться:

4 курячих філе, 200 г свіжих печериць, 1 яйце, ½ склянки тертого сиру, білий хліб, рослинне масло.

Як приготувати шніцель з курячої грудки з грибами?

Надрізати уздовж куряче філе за допомогою ножа так, щоб його можна було розгорнути книжкою або метеликом і відбити. Гриби відварити і дрібно нарізати, перемішати з тертим сиром. Викласти готову начинку з грибів з сиром на філе і згорнути його конвертом. Занурити курячі конверти у збите яйце, обваляти в сухарях з білого хліба (шматок хліба підсушити і потерти на тертці), викласти конверти на сковороду з розпеченим маслом, обсмажити до підрум'янення, потім перекласти на змащене маслом деко і в розігрітій духовці довести до готовності протягом 7-10 хв.

Куряче філе можна додавати в овочеві рагу як легкий м'ясної інгредієнт, який не переб'є, а, навпаки, вбере в себе аромати і соки овочів. В будь-якому вигляді куряча грудка стане не лише смачним, а й корисним стравою, адже навіть в смаженому вигляді біле м'ясо містить набагато менше калорій, ніж інші смажені м'ясні котлети.
Харчуйтеся смачно і корисно і будьте здорові!
Замість хліба можете використовувати панировачные сухарики
Курячий шніцель з грибами






Манти з картоплею і грибами



Інгредієнти

Для тіста
- борошно - 4 склянки
- холодна вода - 1 стакан
- сіль - 1 ч.л.

Для начинки
- картопля - 2-3 шт.
- гриби (печериці) - 200-300 г
- ріпчаста цибуля - 1 шт.

Спосіб приготування
1. Рідина виливаємо в борошно, додаємо сіль і замішуємо тісто. Вимішуємо його добре, не менше 20 хвилин. Тісто має вийти досить крутим і еластичним. Коли тісто вже добре промешано, дайте йому трохи відпочити. У цей час можна поставити на вогонь нижню частину мантоварки, заповнену водою.
2. Приготуємо начинку. Картопля (сира) нарізати дрібними кубиками. Цибулю і гриби очистити і дрібно нарізати. Всі інгредієнти змішати, посолити і перемішати.
3. Розкачуємо тісто у великий пласт, режим його на квадрати, зверху викладаємо начинку, з'єднуємо краю, спочатку хрест навхрест, а потім боки. Листи мантоварки змащуємо олією, викладаємо наші манти і варимо їх 30 хв.(можна і в пароварці).
Манти з картоплею і грибами

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика